Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Army Run letos uspořádá čtyři závody

tisková zpráva | 29.01.2016 | přečteno: 3313×

Úspěšná série závodů Army Run nabídne v nové sezóně více běhů a nové překážky. V roce 2016 se uskuteční celkem čtyři závody, které budou mít proti předchozím ročníkům upravenou délku i obtížnost. Obdobně jako loni však nebude chybět závod pod záštitou Armády ČR konaný přímo na cvičišti vojáků ve Vyškově.

„Díky užší spolupráci s Armádou ČR a Ministerstvem obrany ČR si účastníci ve Vyškově mohli užít to pravé ARMY prostředí. Letos dostanou závodníci ještě větší dávku adrenalinu na inovované trati,“ upozorňuje organizátor závodu Martin Liška s tím, že loňská série překážkových běhů ARMY RUN zlákala více než dva tisíce lidí z ČR a zahraničí. Dalším z příjemných překvapení pro letošní rok budou obměněné medaile – Dog Tagy, které získá každý, kdo doběhne.

Termíny prvních letošních závodů jsou již známy. Pro začátečníky je vhodný ihned úvodní běh celé série. Koná se 9. dubna v Hluboké nad Vltavou pod označením CIVIL. Na pěti kilometrech bude připraveno více než dvacet překážek. Registrace jsou již otevřené. Kromě nových překážek organizátoři chystají i možnost přednostního startu.

„Říkáme tomu elitní vlny. To znamená, že lidé, kteří se do nich za drobný příplatek zaregistrují, poběží mezi prvními. Získají výhodu v tom, že u překážek budou jako první a překážky budou mít čisté, protože ještě nebudou špinavé od bláta po jiných závodnících,“ vysvětluje Liška. Účast v této elitní vlně již potvrdili přední závodníci extrémních překážkových běhů, Martin Hrazdil a Jiří Vacík, u dalších ještě čekáme na finální potvrzení.

To samé platí i pro zbylé letošní závody. Další běh se uskuteční 16. července ve vojenském areálu ve Vyškově. Již samotné označení NATO napovídá, že z letošní série půjde o středně těžkou variantu. Na deseti kilometrech bude nachystáno více než 40 překážek.

S čím mohou účastníci počítat? Samozřejmostí je, že závod NATO ve Vyškově si účastníci vyzkouší originální překážkovou dráhu od Armády ČR, plazení se v bahně, podlézání ostnatého drátu a mnohé další překážky. Na trati budou na běžce dohlížet praví vojáci. Velká část překážek bude na obou závodech obměněna. „Originální a neokoukané překážky mají za úkol prověřit fyzickou i mentální sílu běžců. Na překážkách spolupracujeme s vojenskými experty a profesionály z ARMED.cz, kteří jsou zárukou nejlepšího možného zážitku. Překážky budou náročné a zábavné zároveň,“ vysvětlil Liška s tím, že verzi NATO poběží i profesionální vojáci, takže poměřit s nimi své síly mohou všichni přihlášení závodníci.

Účast je možná jak pro jednotlivce, tak pro celé týmy. Horní věkový limit není stanoven. ARMY RUN navíc k závodům nabízí i doprovodný program.

Podrobnosti a přihlášení na závody je možné najít na www.armyrun.cz.

Souhrnně:

V roce 2016 celkem 4 závody:

Pro začátečníky je určen běh CIVIL – 9. dubna v Hluboké nad Vltavou (<20 překážek na 5 km)

Středně náročný závod NATO – 16. července ve Vyškově (<40 překážek na 10 km)

Termíny dalších závod budou upřesněny.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

tiskovazprava muž 29.01.2016 12:20:47

Úspěšná série závodů Army Run nabídne v nové sezóně více běhů a nové překážky. V roce 2016 se uskuteční celkem čtyři závody, které budou mít proti předchozím ročníkům upravenou délku i obtížnost. Obdobně jako loni však nebude chybět závod pod záštitou Armády ČR konaný přímo na cvičišti vojáků ve Vyškově.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.