Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Běžeckým krosem Skalka startuje soutěž o letenku na Havaj

Běžeckým krosem Skalka startuje soutěž o letenku na Havaj
foto: archív závodu Běžecký kros Skalka

Petr Kostovič | 08.04.2016 | přečteno: 5955×

S řadou novinek přichází letos pořadatelé pražského závodu Běžecký kros Skalka. Závod startuje 24. dubna a je prvním podnikem série závodů Tour 2016, do níž vedle krosu patří i tři triatlonové závody. Šestý ročník krosu odstartuje mimo jiné i soutěž o diváckou letenku na nejprestižnější ironmanský závod na Havaji.

„Letos jsme pro účastníky nejdelší tratě připravili nové přírodní překážky. Do osudí o letenku na Havaj budou vložena jména účastníků, kteří se zúčastní všech čtyř závodů série Tour. Losuje se na závěr Tour v Jiříkově při Houmrově triatlonu. Vedle toho se bude soutěžit o dva LCD televizory,“ začíná s výčtem novinek ředitel závodu Vladislav Dykast z pořádajícího H-Triatlonu.

Každý má možnost si pro závod vybrat trať o délce odpovídající jeho kondici. Pro děti budou připraveny okruhy od 100 metrů do dvou kilometrů, dospělí mohou běžet na tříkilometrové trati HOBBY. Běžci s vyšší kondicí budou pravděpodobně volit trať SPORT o délce šesti kilometrů.

Vyhodnocena bude i týmová soutěž na trati SPORT, v níž se započítávají výsledky tří nejrychlejších závodníků týmu bez rozdílu věku a pohlaví.

Zajímavá je i lokalita závodu. Skalka je přírodní památkou na levém břehu řeky Vltavy, mezí pražskými čtvrtěmi Motol a Smíchov. Předmětem ochrany je lom v její západní části.

Pořadatelé letos vedle již zmíněných novinek přicházejí s dalšími lákadly. „Pro účastníky je připravena bohatá tombola, novinkou je i limitovaná kolekce triček závodu. Nejde jen o akci pro dospělé. Děti si mohou zasoutěžit na kratších tratích a především pro ně bude zajímavý doprovodný program s mluvícími papoušky, ukázkou první pomoci a hasičského zásahu,“ říká Dykast.

Startovné se pohybuje v rozmezí od 50 do 250 Kč podle termínu registrace, děti startují při včasné registraci zdarma. Za startovné mají běžci k dispozici čipovou časomíru, startovní číslo, energetický balíček a občerstvení na trati i po závodu, cílovou medaili a SMS zprávu s výsledkem. Závodníci obdrží také elektronický certifikát se svým výsledkem. Všechna startovní čísla při registraci do 13. 4. 2016 budou zařazena do losování o atraktivní ceny.

Již tradičně bude část výtěžku ze startovného a prodeje triček s mottem „Tělo musíme překvapit” věnováno na charitativní účely.

Závod moderuje Stanislav Bartůšek ze sportovní redakce České televize. Registrace je možná i na místě v den konání závodu. Prezentace závodníků končí 60 minut před startem pro přihlášené na místě, 30 minut před startem pro předem přihlášené účastníky.

s využitím tiskové zprávy pořadatele

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

PetrK muž 08.04.2016 07:57:36

S řadou novinek přichází letos pořadatelé pražského závodu Běžecký kros Skalka. Závod startuje 24. dubna a je prvním podnikem série závodů Tour 2016, do níž vedle krosu patří i tři triatlonové závody. Šestý ročník krosu odstartuje mimo jiné i soutěž o diváckou letenku na nejprestižnější ironmanský závod na Havaji. Překvapení čeká na účastníky již tuto neděli při seznámení s tratí.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.