Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Bouzovské kopce dobrou náladu běžcům nesebraly

Bouzovské kopce dobrou náladu běžcům nesebraly
foto: Martin Mašín

Běžíme na hrad | 07.06.2016 | přečteno: 2261×

V sobotu ráno se park u hradu Bouzov probudil do krásného slunečného počasí a předpověď, která hrozila i deštěm a bouřkami, zůstala naštěstí zapomenuta. Téměř tisíc návštěvníků, kteří se vydali přímo na hrad, nebo byli aktivními závodníky pokračování Běžíme na hrad, si užili příjemný, slunečný, chvílemi až tropický den. .

Od rána patřil park především rodičům a jejich dětem, které se vydaly buď na Pohádkovou cestu, nebo se účastnily některého z dětských závodů. Po obědě přišly na řadu delší závody na 6 a 15 km.

Tratě obou závodů byly tentokrát profilem náročnější jak ty na Točníku a především závěrečné stoupání od „brodu“ zpět do hradního parku bralo nejen poslední zbytky sil, ale v odpoledním pařáku i samotný dech. Téměř 150 závodníků obou tratí si chválili nádhernou přírodu, která dávala zapomenout na náročnost a byť bez dechu, tak nakonec především s úsměvem a se slušnou diváckou podporou dobíhali do cíle na dohled hradu.

Patnáctka se svými zhruba 300m pozitivního převýšení na trati nabídla nádherné pohledy na hrad Bouzov, když závodníci sbíhali od Kadeřína zpět k potoku pod Bouzovem. Ten pohled pochválil snad každý a řada ze závodníků hned v cíli plánovala vydat se tam znovu coby lovci fotografií.

Během následujících dnů vám opět přinesme pohledy obou vítězů závodů na 15 km, jak si vlastně ten svůj závod užili. Snad na to měli alespoň trochu času při těch báječných výkonech, které předvedli. Stejně tak již během zítřka budete mít možnost vidět první fotografie od našeho skvělého fotografa Martina. Když akci hodnotil, tak říkal, že je neuvěřitelné, že jste mu na té Patnáctce v tom vedru a kopcích dokázali ještě mávat a usmívat se.

Opět téměř 250 běžců se celkem registrovalo na tratích 15 km, 5 km a čtyřech dětských distancích, další stovky lidí si užily doprovodný program, zejména Pohádkovou cestu, na které byla účast tentokrát téměř 200 registrovaných dětí a to nepočítáme ty ostatní. Horalka – ta od Sedity, vytvořila skvělou relax zónu, která byla stále plná, snad polovina dětí a i někteří dospělí chodili s krásně pomalovanými obličeji od šikovného face-paintera. Melouny od Bouquet mizely před očima, KILPI sob tentokrát nadchl snad všechny svými tanečními dovednostmi, kdy sekundoval ať již malým, nebo dospělým tanečnicím. KILPI stan byl v obležení, protože jejich nabídka je opravdu pestrá, ve stanu Hypoteční banky to vonělo kávou. Šermíři nás vyděsili, protože tentokrát kromě opravdu skvělých vystoupení se ozvala i střelba a nakonec se zájemci zdokonalili snad i v té lukostřelbě. Nesmíme samozřejmě zapomenout na dílničku, kde jste si mohli vyrobit své vlastní barevné svíčky.

Další závod seriálu bude hostit východočeská dominanta, hrad Kunětická hora. Pro koho byly dosavadní tratě náročné, má nyní šanci konečně běhat mnohem víc po méně náročném profilu trati. Jenom snad ten závěrečný, ale nijak dlouhý stoupák do hradní brány bude trochu tahat za lýtky. Tak se na vás všechny koncem srpna opět těšíme.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

Bezime na hrad muž 07.06.2016 10:48:02

V sobotu ráno se park u hradu Bouzov probudil do krásného slunečného počasí a předpověď, která hrozila i deštěm a bouřkami, zůstala naštěstí zapomenuta. Téměř tisíc návštěvníků, kteří se vydali přímo na hrad, nebo byli aktivními závodníky pokračování Běžíme na hrad, si užili příjemný, slunečný, chvílemi až tropický den. .
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.