Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Již v sobotu poběžte Kolem Světa

tisková zpráva | 07.09.2016 | přečteno: 1593×

Již tuto sobotu 10. září 2016 v 15:15 bude v Třeboni slavnostně odstartován jubilejní pátý ročník společensko-sportovní akce Běh kolem Světa. Běh kolem Světa má již přes 300 přihlášených běžkyň a běžců a stává se tak jedním z nejvýznamnějších sportovních podniků pro širokou veřejnost v Jihočeském kraji.

Letošní ročník Běhu kolem Světa má provázet velmi příznivé počasí počínajícího babího léta. Meteorologové slibují až tropické třicítky. O závodnice a závodníky však bude dobře postaráno. Díky sponzorům je dostatek pitné vody jak v prostoru startu a cíle, tak i na občerstvovací stanici na šestém kilometru.

Běh kolem Světa je rovinný cross kolem nejznámějšího třeboňského rybníka – Světa se směšným totálním převýšením v celkové hodnotě 14 metrů. Obtížný je zejména povrch trati – udusaná hlína, bláto, písek, tráva, dřevěné lávky, kořeny a částečně i asfaltová silnice.

Běh kolem Světa má oficiální certifikát o změření trati – ta v optimální stopě měří 11 kilometrů a 729 metrů.

Běh kolem Světa již potřetí za sebou součástí Jihočeského běžeckého poháru, dále je zařazen mezi významné akce Českého olympijského výboru v programu Česko sportuje a v neposlední řadě se Běh kolem Světa stal v letošním roce součástí European Week of Sport – mezinárodní sportovní akce podporované přímo evropskou komisí.

Běh kolem Světa je podporován jak samotným městem Třeboň, tak i lokálními a celonárodnímu sponzory. Právem tak patří mezi nejvýznamnější sportovní události končícího léta.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

tiskovazprava muž 08.09.2016 09:41:33

Již tuto sobotu 10. září 2016 v 15:15 bude v Třeboni slavnostně odstartován jubilejní pátý ročník společensko-sportovní akce Běh kolem Světa. Běh kolem Světa má již přes 300 přihlášených běžkyň a běžců a stává se tak jedním z nejvýznamnějších sportovních podniků pro širokou veřejnost v Jihočeském kraji.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.