Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Gaisl udolal v Babicích Kozlíka, v ženách jasně veteránka Churaňová

Gaisl udolal v Babicích Kozlíka, v ženách jasně veteránka Churaňová
foto: Martin Přibyl

Dana Havránková, Petr Říman | 18.09.2016 | přečteno: 4006×

Běžečtí bohové se navzdory chmurné předpovědi nad pořadateli Babického Trail čtvtmaratonu slitovali a nad středočeskou obcí nespadla celý den téměř ani kapka. Hlavní závod vyhrál nakonec o jednu sekundu Luboš Gaisl za 37:06. Mezi ženami vedla od začátku až do cíle Radka Churaňová, do cíle doběhla za 41:45.

Na čele závodu probíhal napínavý souboj do posledních metrů. Svedli ho stýplař Luboš Gaisl a loňský vítěz Lukáš Kozlík. „Běželi jsme celou dobu spolu, střídali se ve vedení, nakonec se rozhodlo až na úplném konci. Bylo skvělé, že jsme se mohli takhle hecovat,“ pochvaloval si Gaisl, kterému letos kvůli zranění nevyšla dráhařská sezona. „Jako stýplaři mi nevadí rychlé změny tempa, které zdejší trať na několika místech vyžaduje,“ zamýšlel se.

V ženském závodě byla situace jasná hned od začátku. Na čele se usadila zkušená vytrvalkyně Radka Churaňová. „Jsem tu po několika letech, konečně mi Babice vyšly termínově,“ svěřila se maminka dvou dětí, které na ni zatím čekaly v cíli. „Bylo skvělé, že jsem měla s kým běžet, držela jsem vyrovnané tempo až do konce,“ uvedla vítězka a přidala chválu na adresu organizátorů: „Je tu vždy pohodová atmosféra, mám to tu ráda. Trať je hezká, obsahuje plno terénních pasáží, moc se mi líbí.“

S více než dvouminutovým odstupem za ní doběhla Daniela Havránková z Kerteamu. Ta svého ročního chlapečka nechala doma a užila si svou babickou premiéru. „O závodě jsem slyšela úplné legendy, byla jsem zvědavá, v čem tkví jeho kouzlo. A pověsti opravdu nelhaly, celá akce je strašně sympatická a přitom skvěle zorganizovaná. A letošní diplomy se Zátopkem jsou úplný skvost,“ zhodnotila.

Třetí místo v ženách obsadila Zuzana Krchová, specialistka na skyrunning a towerrunning, jinak též fyzioterapeutka, nyní nově s vlastní praxí. Ne náhodou byly jednou z cen poukazy do její ordinace. „Běželo se mi dobře. Dlouho jsem si myslela, že v dálce před sebou vidím modré tričko Radky Churaňové, ale pak jsem zjistila, že to byl nějaký muž,“ vyprávěla se smíchem po doběhu.

Pořádající oddíl SK Babice se také systematicky věnuje práci s mládeží. Proto také celé dopoledne bylo věnováno dětským závodům. Nejmladší sportovci se utkali na třistametrové trati, starší zápolili na šestisetmetrové trati a starší žáci a žákyně běželi trať dlouhou dvanáctset metrů. Dětské startovné bylo zdarma a každý malý závodník obdržel limonádu a malou hračku.

Po hlavním závodě zahrála jihočeská kapela Kalle a po důkladném občerstvení v některém ze stánků se spokojení závodníci rozjeli domů. „Bylo to letos trochu komornější a asi je to dobře,“ zhodnotil závod pořadatel Michal Burda.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

rrrfghzu žena 18.09.2016 20:21:13

Běžečtí bohové se navzdory chmurné předpovědi nad pořadateli Babického Trail čtvtmaratonu slitovali a nad středočeskou obcí nespadla celý den téměř ani kapka. Hlavní závod vyhrál nakonec o jednu sekundu Luboš Gaisl za 37:00. Mezi ženami vedla od začátku až do cíle Radka Churaňová, do cíle doběhla za 41:45.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.