Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Jihočeský běžecký pohár představil termínovou listinu na ročník 2017

tisková zpráva | 31.10.2016 | přečteno: 5085×

Tradice je tradice. A letos ji pořadatelé Jihočeského běžeckého poháru neporušili. Tenhle ročník ještě neskončil, ale už teď je známá termínová listinu na další rok. „Je to tradice, že ji zveřejňujeme na Velešínském půlmaratonu 28. října a z ní jsme neustoupili ani letos,“ vysvětlil manažer poháru Martin Gazda.

Na tradičním půlmaratonu se tak termíny nasledujícího roku dozvědělo více než 100 běžců, kteří dorazili v hlavních kategoriích. Včasné zveřejnění termínů je podle Gazdy plusem pro běžce samotné, kteří si mohou naplánovat běžecký rok, i pro organizátory běhů, aby se mohli pořádně připravit.

„Při tvorbě termínové listiny jsme se drželi našich zásad, že běháme celý rok, běháme celý život, běháme ve městech i na vesnicích, běháme různé vzdálenosti, běháme po rovinách i v kopcích, běháme po asfaltu, betonu, tartanu i v přírodě, běháme po celém kraji, ctíme tradiční závody a u všeho dbáme na kvalitu. Zároveň máme i zásadu, že pohár není neměnný a my pro vás zařazujeme každý rok nějaké novinky,“ vyjmenoval zásadní principy ředitel poháru Miroslav Šimek.

A protože Jihočeský běžecký pohár není uzavřeným podnikem, i na příští rok obměnil termínovou listinu.

„Prvním venkovním závodem už po letech nebude 12,5 kilometrů v Kamenném Újezdu, ale začneme až v Bujanově,“ vysvětlil Šimek. Do Kamenného Újezdu a na tamní kopcovitou trasu se ale běžci vrátí na podzim, kdy mají v plánu tamní Grand Prix na 6,5 kilometru.

Nově se pohár podívá do Trhových Svinů, kde je v plánu horský maraton, který se běhá na vzdálenost 32 kilometrů a také do Sudoměřic u Tábora, kde se běží deset kilometrů Údolím vzdechů. „Vyslyšeli jsme také volání běžců po venkovním maratonu, takže přibyl do termínové listiny Loučovický maraton,“ dodal Šimek. Staronově se také běžci podívají v rámci poháru do Kaplice, kde se koná Běh městem. Závod slaví padesáté výročí. I proto se vrací do seriálu.

„Pohár jsme nechtěli rozšiřovat, proto se držíme osmnácti závodů,“ dodal Martin Gazda. I proto museli z termínové listiny některé vypadnout. Pohárově se letos závodníci neproběhnou táborskou Pintovkou. Jeden z nejtradičnějších závodů s v poslední době nesetkával s oblibou běžců a tak ho nahradily jiné. Pro tenhle rok vypadli z termínovky poháru i Rudolfovská 5 nebo běh na Kleť a také se nebude pohárově běžet na Včelné tradiční mikulášský běh.

„Neznamená to ale, že by se závody, které z poháru vypadly, nekonaly. Budou se konat dál, jen si z nich běžci nebudou odnášet body do žebříčku,“ dodal Šimek. Stejně tak jejich letošní vyřazení neznamená, že by byly dělané špatně nebo už se do termínové listiny nevrátily. V dalších letech mohou být zpátk

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

tiskovazprava muž 31.10.2016 16:50:50

Tradice je tradice. A letos ji pořadatelé Jihočeského běžeckého poháru neporušili. Tenhle ročník ještě neskončil, ale už teď je známá termínová listinu na další rok. „Je to tradice, že ji zveřejňujeme na Velešínském půlmaratonu 28. října a z ní jsme neustoupili ani letos,“ vysvětlil manažer poháru Martin Gazda.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.