Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Pomůžete nejlepší české stýplařce k prostředkům na kemp v Keni?

Pomůžete nejlepší české stýplařce k prostředkům na kemp v Keni?
foto: archív Lucie Sekanové

Daniela Havránková | 08.12.2016 | přečteno: 12559×

Věděli jste, že nejlepší česká stýplařka, Jihočeška Lucie Sekanová, chce časem okusit i maraton? Limit pro olympijské hry na stýplu jí letos unikl o 0,08 vteřiny… Má však v hledáčku olympiádu další a mezidobí hodlá využít na maximum. Po novém roce chce stejně jako její tréninkový kolega Jiří Homoláč odjet na soustředění do keňského Itenu, ráje vytrvalců. Aby pokryla náklady na cestu a pobyt, rozjela tzv. crowdfundingový projekt, tedy oslovuje širokou veřejnost se žádostí o finanční výpomoc.

Jak tě napadlo absolvovat soustředění v Itenu?

„Nový rok zahajuji vždy horským soustředěním. Letos jsem se rozhodla pro změnu a místo již tradiční Šumavy jsem zvolila Keňu. S myšlenkou jsem si pohrávala již minulý rok, ale definitivně jsem se rozhodla letos na podzim. Svou roli v tom sehráli David Vaš s Jirkou Homoláčem, kteří již v Keni trénovali a vesměs tuto zkušenost hodnotili velice kladně."

Co na to tvůj trenér Róbert Štefko, který vede i Jirku?

„Rozhodnutí padlo až po konzultaci s trenérem. Řekl mi, že si trénink v Keni dovede představit a nastínil mi, jak bude příprava probíhat. Byl to pro mě důležitý faktor v rozhodovacím procesu."

Na co se tam tedy chceš zaměřit?

„S tréninkem začneme opatrně. Budu trénovat v nadmořské výšce 2 400 m n. m. a klimatické podmínky budou od těch našich odlišné. Začneme zvýšenou kilometráží v pomalých tempech a dál budeme postupovat podle toho, jak mé tělo zátěž v tomto prostředí přijme. Nicméně věřím, že mimo fyzické připravenosti si z Keni přivezu i neměřitelné hodnoty, jako je motivace a psychická odolnost, kterou Keňané vynikají."

Kdo se s tebou ještě do Keni chystá?

„Do Keni odletím se sparring partnerem Tomášem Chlupem, který zde se mnou stráví celých pět týdnů. V tomto období se v Itenu určitě budu vídat s Jirkou Homoláčem a Davidem Vašem."

Jaké jsou vůbec v Itenu podmínky pro běžkyně? Běhají tam samy, nebo trénují s muži?

„Z informací, co mám, se Keňanky snaží běhat ve skupině jak s muži, tak se ženami. Evropanky běhají většinou ve vlastních skupinách nebo s domluvenými sparring partnery. Jak to bude probíhat doopravdy, vám snad s jistotou budu moci napsat až po pár dnech přímo z Itenu."

Tvým cílem je olympiáda za téměř čtyři roky. Co tě motivuje k tak dlouhodobému cíli?

„Olympiáda je mým snem už od střední školy a vím, že je v mých silách se na ni probojovat. Zároveň si ale uvědomuji, že cesta je dlouhá a může se vyskytnout plno komplikací, proto musím být co nejlépe připravená a olympijské mezidobí využít na maximum."

V budoucnu chceš zůstat u stýplu, nebo plánuješ jiné (delší) tratě?

„Mou hlavní disciplínou bude určitě stýpl. Z doplňkových tratí se budu věnovat 1 500 m a 5 000 m, kde chci posunout svá osobní maxima. S chutí si zaběhnu i silniční desítky v rámci městských běhů, které mají vždy skvělou atmosféru. Delší tratě a maraton zatím odkládám na neurčito, můj styl běhu zatím není vhodný pro dlouhé štreky."

A co maraton, třeba za pár let?

„Jeho absolvování patří mezi mé dlouhodobé cíle. Obdivuji každého, kdo ho dokáže dokončit, a vůbec si netroufám klást si nějaké časové ambice. Ale ano, za pár let se o něj rozhodně pokusím."

Kdy přesně chceš do Keni odjet a co tě do té doby ještě čeká?

„Právě jsem s trenérem a Jirkou na předzávodním soustředění na Sardínii, kde v neděli 11. prosince startujeme na ME v krosu v Chia. Poslední den roku zakončím tradičně na prestižním silvestrovském běhu v rakouském Peuerbachu. Odlet do Keni je naplánovaný na 5. ledna."

Kampaň na Hithitu Lucie Sekanové, kde jí můžete přispět na pobyt v Itenu je ZDE

Komentáře (Celkem 65)

Nalezené položky: 66 První Předchozí | 1 | 2 | 3 | Další Poslední
avatar

Sloviensko

rudo muž 10.12.2016 11:49:25

>> Luckyboy, 10. 12. 2016 11:24:19

vcelku mi neni jasne preco takuto odpoved adresujes mne

makat tvrdo a poctivo je neico ine ako nezmyselne dret do zranenia

je to aj tvrda a poctiva praca trenera a ta sa dnes tiez malo vidi

ja som vzdy za kvalitu treninku a kvalitu regeneracie a nie za nezmyselne objemy

o Kratochvilovej metodach nieco viem

a preco je Hejnova stale zranena ? to je otazka sama osebe a akosi tiez nechapem preco je sem polozena

Hejnova je z viacerych hladisk prilis kontroverzna tema aby bola debatovana takto verejne.

Motto: you can't stop, what is coming !
avatar

Akad.25 muž 10.12.2016 16:29:53

Však nikdo, pokud jsem se nepřehlédl, nebere Keňu jako spásné řešení. Jen mi přijde, že Jirkovi Homoláčovi se to osvědčilo, tak ostatní to chtějí taky zkusit. Nic víc bych za tím nehledal…pardon­..opět aktuální a dost žive a nazorově rozvrstvená plejáda ..vlastně svým zp.pravdivych nazoru…ale rovněž ruku na srdce,vřdyť asi přece i jejich vehlasny a dřive uspěšny vytrvalec zas takovými kempovymi lokalitami na připravu snad ani neprošel,,fakt to je o něčem jinem,o zdraví, vuli,odhodlání a vytrvalost k běžecke dřině,odříkání a mirně řečeno i askeze v oproštění od všeho a soustředění se na důslednou přípravu a doikazat tomu podřídit vše..a take vzorem a příkladem vskutku muže byt skromnost a vytrvalost vule makat-Ti dlouhodobě žijící ve vyšších nadmoř.v. a rovněžř využívaje de facto fysiolog.efektu EPO!! genetic.předpoklady aj atributy těch černych jedincu z velkého jejich davu…dyť i za nas se mnoho špičk.vytrvalcu připravovalo max. v Tatrách a pak dobře profes.zazemí-VS a pak TI schovaní a pomazaní/občas nosící uniformu,ktera jim zaručovala mzdu,refundace,fi­nance na soutředění,vy­bavení,stravu,by­dlení a další vyhody-je jich řada,ktere nebudu jmenovat-ale je to i souč.Holuša-financ.CAS a min.vnitra a kdekym…a jezdí do te destinace v Italii-i JAR, i Vrabcova a další tam jezdí a spokojennost,JAR-taky dobra lokalita aj.....zustava mi nad mnohym rozum stat a opravněná nasrannost na určite lidi,kteří by to mohli ovlivnit,zajistit i to financovaní,servis a další možnosti,kterych by bylo snad vice…je to těžke umět zaujmout striktní stanovisko k tomu,zda ano či ne..spíš ano,je tam mnoho…ale a proč…

Motto: Myslel jsem při běhu,že umírám..omyl,jen jiné vnímání nepříjemných pocitů... a tak jsem opět začal běhat..výhra!!
avatar

Akad.25 muž 10.12.2016 16:56:11

Luckyboy Včera 18:49:41 -tak Michale,opomněl jsem si přečíst tvůj obsahlejší příspěvek..fak­t,musím moooc pokorně ač přiznat,že ten názor tvůj o současne nejen běžecke generaci a nami je mnohdy nepochopené,kri­tizující a nesouhlasící..je tristní pravdou tak jak to píšeš…a my jim snad múžem jen držet pěsti,ale aspoň kurňa aby dokazali či uměli mnohym zkušenějším lidem,znalých a na vyši i někdy lepe naslouchat,vnimat nejen lepe sve tělo ,i pokorně připustit i tu variantu,že to jde či může to jít i jinak…zazračné slúvko..chtít a jít do toho…i my jsme do toho šli a těmto lidem jsme věřili a chtěli něco dokázat…jo jo,

Motto: Myslel jsem při běhu,že umírám..omyl,jen jiné vnímání nepříjemných pocitů... a tak jsem opět začal běhat..výhra!!
avatar

bjerndi muž 10.12.2016 20:32:37

ja teda tak uplne nesouhlasim i kdyz vubec nemam problem s formou sponzoringu a naopak si myslim, ze to je celkem fajn cesta. Nicmene cesta k uspechu vede porad jedna a to predevsim drina. Doba se meni, cesty taky, ale zrovna vykony v nasem " dlouhem " behu spis klesaji. Pokud mi nekdo chce tvrdit, ze casum pod 30 na desitku a k hodine na pulku, nelze natrenovat v nasich podminkach, tak proste souhlasit nemuzu. V tomhle se historie osidit neda, vykony jsou zaznamenany a treninkove metody taky. Driv to lidi zvladali i u prace, dneska uz by kolikrat kazdej natahoval ruku a jeste " nic " nepredvedl. Ruku na srdce, kdyz zvladne na te top nasi rovni behat Vitek Pavlista pri praci ( nebo top desitku tady ve svetovym podani naposled predvedl snad triatlonista ), tak opravdu chyba nebude v tom, ze si nekdo nezabeha na nahorni plosine s Kenanama.

avatar

Desert muž 10.12.2016 22:24:20

>> bjerndi, 10. 12. 2016 20:32:37

chodit do práce a vrcholově trénovat spolu nejde dohromady, než ze sebe dostaneš běžný pracovní stres, to chvíli trvá, mnohdy se nedá o absolutním uvolnění ani uvažovat, takže trenink je jenom standartní,

všíchni by byli minimálně o 3–4procenta lepší, :-P

i v tréninku platí principy absolutního soustředění i uvolnění, základy bychom mohli hledat i v teorii bojového umění, :-)

avatar

Žďár nad Sázavou nebo Brno

Celkem 2784 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:40:07 (2011)
půlmaraton: 1:28:33 (2007)
maraton: 3:48:37 (2007)

Luckyboy muž 10.12.2016 22:30:48

>> bjerndi, 10. 12. 2016 20:32:37

Ale nejde o to, že by byla chyba v tom, že bez Keni to nejde. A pořád platí, že na to jde natrénovat doma, ale základ je, aby mě trénink bavil. A pokud mě to doma nebaví, a bude mě to bavit v Keni, tak je to podle mě legitimní cesta. Sice mladejm můžeš říkat kousni se, trénuj v ČR ve sněhu, dělali to tak všichni před 20, 30, 40, 50 a víc rokama, ale proč by to ten mladej běžec měl poslouchat, když chce a může do Keni a díky tomu ho bude ta dřina bavit.

Dneska nemá většina lidí potřebu si odříkat spoustu věcí (dřív se nemusely ani odříkat, protože si jedinec ani nedokázal představit, že by ty věci měl), a ačkoli se to jiným může zdát zhýralý, tak takhle prostě současné mladé generace většinově fungují. Až na pár výjimek doma, v zimě, ve tmě a ve slotě mlaďoch běhat nejspíš nebude. Proč by to dělal, když stačí sednou na letadlo a běhat úplně jinde :-)

Já jsem taky studoval na obouch VŠ úplně jinak, než ti, co teď učím. A aplikovat na ně stejný model, který by fungoval na mě, je prostě chyba, ačkoli jsem si to dlouho nemyslel. Ale zeď hlavou prostě neprorazíš…

Motto: Pořádek je pro blbce, inteligent zvládá chaos. http://luckyboyonthetrail.blogspot.cz/
avatar

Brno

Celkem 80953,24 km
Minulý měsíc 526 km
10 km: 0:37:39 (2014)
půlmaraton: 1:22:19 (2014)
maraton: 2:54:22 (2014)

Petr Kaňovský muž 10.12.2016 22:59:54

U HITHITu je důležité pravidlo Všechno nebo nic

Píše ale o cestě jako o hotové věci, dokonce s odletem už 5.1., to mi přijde hledání financování podobně nejistou formou za celkem opožděné a otázkou je, jestli je připravena na variantu, že by se peníze nepodařilo vybrat, jaká by pak byla alternativní příprava, případně alternativní způsob financování.

Jinak ale proti tomu jejímu rozhodnutí nic nemám, prostě se tak rozhodla, že do Keni chce, jenom bych si myslel, že tyto věci budou vyřizovány s větším předstihem.

Motto: Jestliže poběžíš, neklopýtneš. :-)
avatar

Brno

Celkem 80953,24 km
Minulý měsíc 526 km
10 km: 0:37:39 (2014)
půlmaraton: 1:22:19 (2014)
maraton: 2:54:22 (2014)

Petr Kaňovský muž 10.12.2016 23:10:12

Vím, rozhodla se takto, tak je třeba to respektovat. Ale obecně, pokud chce někdo investovat do běhání 85 000 Kč (resp. je chce sehnat od jiných), tak za co byste je využili efektivněji?

Motto: Jestliže poběžíš, neklopýtneš. :-)
avatar

bjerndi muž 10.12.2016 23:29:13

>> Luckyboy, 10. 12. 2016 22:30:48

chapu kam miris, ale troufnu si tvrdit, ze pokud ne vetsina, tak opravdu vyznamny % opravdu tech uspesnych to zvladlo ne diky financnim moznostem, ale diky hlave. Napsal bych zde tisice pribehu typu 12 letyho kluka vyfocenyho s Phelpsem nekde z Filipin kterej ho letos klepnul. Nebo atletu kteri vysli z horsich podminek a dal a dal treba Macca ( Australan, jeden z nejuspesnejsich triatletu ) dal vypoved z prace, vsechno co mel prodal a vyrazil do Evropy JAk jsem psal, nic nemam proti modelu Kena. Ovsem kdyz penize nejsou, na mych cilech se nic nemeni, jedu dal a pridam o to vic…takhle si predstavuju sportovce kterej chce byt nej. Brownleeove zas maj heslo. Den bez treninku je ztracenej den.Nejlepsim se nestavas diky penezum, nejlepsi uz musis byt davno driv ( a to sam v sobe ) Snad chapes jak to myslim a aby to nevyznivalo, ze se nejak chvastam, tak osobne k tomu mam na mile daleko a moje vysledky tak taky vypadaj

avatar

Akad.25 muž 11.12.2016 00:07:56

Chlapci-všichni mate vlastně tu pravdu,jen ale asi vzhledem k tomu,že ji trenuje R.Š. a rovněž J.H.došlo k tomu,že mlada atletka byla nahecovana,jak je to tam užasne a jak ji to tréninkem v nahor.planinach nakopne k vznostnym vykonum???ano,jaka falešná-pomyslně iluse to je-jak říka Milda,je to jen o hlavě a je jedno,kde se připravíš ,ale taky jak??ja si prostě nemyslím,že ji ten nějaky tyden treninku tam nějak vyrazně zlepší..to už mohla dříve aplikovat jiné prostředí pro intenziv.přípravu-viz.Tatry,tu Italii,kam jezdili Seqventovi svěřenci a chvalili si to tam,šlo aplikovat i Alpy..jejda,a proč i ten její trenér ve spojitosti se vsymi kontakty??pokud nějake vůbec ma,mohl některému svému svěřenci i jinak pomoci se sponzoringem…pop­ř.podnět či aktivnější pomoc těch pověžených z CAS ze sekce běhu…ti vlastně dnes draze placení lide tam nasačkovaní ,co nic pro tyto talenty nechtějí a nic viditelného ani neudělají a jen myslí na sebe,svuj jisty příjem…jakym viditelnym zp.jsou tito zainteresov.lide jak v CAS,tak třeba v MOV-ten naš Kejval a mnozí jiní,kteří by mohli,ale neudělají.. a pak je to na tomto sponzoring.pro­gr.jak splašit na tuto trenink.ilusi nutny obnos…no není to dost postavene na hlavu???tak mě fakt hlava nebere a jen mě to múže nasrat,proč se to musí řešit takhle??kukačka… spíš ji to přeji ,ale proč tak pozdě,proč takhle a kde jsouti propagat.běhu Run czech a ti bohatí sponzoři,že se nedokažou zastat a podpořit poměr.částkou pro dobrou věc??..proč nemůže přispět př.Capalbo,ktery se x roku u nas na běžec.boomu kapsuje a jini další šíbři,kteří tuto běžec.euforii jen zneužívají pro ..ty pitomý kačaky..a jen peníze…je mi z tohoto stavu na zvracení..dost… ať vylezou z nor a svých boomekrovych komor ti co,jen o propagaci běhu a podpoře talentu jen kecají a ať ji kurňa s tím pomohou!!!

Motto: Myslel jsem při běhu,že umírám..omyl,jen jiné vnímání nepříjemných pocitů... a tak jsem opět začal běhat..výhra!!
avatar

Celkem 27228,99 km
Minulý měsíc 0 km

jm1 muž 11.12.2016 00:12:07

>> bjerndi, 10. 12. 2016 23:29:13 …kluka vyfocenyho s Phelpsem …jeden z nejuspesnejsich triatletu …

Nejak mi pripada, ze radis: ZVOLTE SI JINY (pro belocha vhodnejsi) SPORT ;-)

avatar

bjerndi muž 11.12.2016 00:20:43

>> jm1, 11. 12. 2016 00:12:07

jen priklady…podivej se na takovou Paulu Radcliff. Nikdy nemela finis, dostavala to sezrat v poslednim kole znova a znova a jak skoncila ? Naprosto fenomenalni cas kterej je pred celou Afrikou

avatar

Desert muž 11.12.2016 03:50:05

>> bjerndi, 11. 12. 2016 00:20:43

ta měla servis i s vanou :-D

avatar

Desert muž 11.12.2016 03:55:19

>> Akad.25, 11. 12. 2016 00:07:56

jak v závěru píšeš, peníze vybrané od amaterských sportovců jdou samozřejmě i na podporu sportovců, ale těch z Keni ( viz. Capalbo), :-(

dobře se také čte třeba " zvítězila členka RunCzech týmu, Keňská závodnice …" :-)

avatar

Sloviensko

rudo muž 11.12.2016 06:25:46

>> Desert, 11. 12. 2016 03:55:19

jo to je takova bezecka varianta toho co dela Merkelova ve velkem .

Motto: you can't stop, what is coming !
avatar

Sloviensko

rudo muž 11.12.2016 06:28:44

>> Luckyboy, 10. 12. 2016 22:30:48

kdyz to postavis takhle :

nebavi mne trenovat ale bavilo by men trenovat v Keni,

a vy mi to zaplatte, tak to vypada dost pitome.

protoze se pak vybirak penize na splneni nejakych emoci nejakeho temer jeste pubertaka, bavi nebavi bavi nebavi, a vy mi to financujte.

???

takhle jsi to myslel ? asi ne ?

Motto: you can't stop, what is coming !
avatar

Desert muž 11.12.2016 07:43:35

>> rudo, 11. 12. 2016 06:28:44

ve skutečnosti trochu jinak, je to z oblasti teorie " morfického pole", kdy vzhledem k vázanosti prostředím nejsi v blízké době schopen výkon vylepšit, v tomto případě se uvažuje změna prostředí, :-)

PS: 0,08s je opravdu jen kousek, to by ty peníze nemusela takto dávat dohromady, nějaký sponzor by se našel,

avatar

bjerndi muž 11.12.2016 08:00:51

>> Desert, 11. 12. 2016 03:50:05

to nezpochybnuju, ale evidentne se snazite hrabat v kravinach misto v jadru meho prispevku.

avatar

Desert muž 11.12.2016 08:24:45

>> bjerndi, 11. 12. 2016 08:00:51

vůbec né, to že někde, někdo, něco dokázal neznamená, že je to obecné pojetí platné pro kohokoliv, jsou to zrovna jeho podmínky a jeho prostředí, jinému nepomůže ani kdyby se …

u Pauly se točili trenéři i poradci, včetně té vany s ledem, to co dělala měla na míru, po 1/2M ve Wídni s Hailem G. se to nějak zvrtlo, asi se něco přecenilo, stačí stres že tě nekdo honí a jsi kde???

PS: na jádro tvého příspěvku jsem ti odpověděl hned za ním, nemyslím si, že 0,08s patří do kategorie " ještě nic nepředvedla", :-)

avatar

Sloviensko

rudo muž 11.12.2016 09:00:00

>> Desert, 11. 12. 2016 07:43:35

morficke pole no jo ale to je tema mimo tohle forum

nemyslim ze to sem je aplikovatelne

0.08 je malo ale je to splneni limitu nic vic jenom splneni limitu a s tim se na OH a na MS dira do sveta neudela

a kdyby svaz takovou tesnou limitarku skutecne potreboval tak to zaridi a zafunancuje

kolik penez de do projektu : 4 ostepari na MS ?

a jine projekty.

zjevne u vytrvalcu se tezce bojuje o to tesne splneni limitu a pak jenom ucast

casto s hanbou jako posledne maratonkyne na OH

vratme se k tomu jesli pro stipl je nejlepsi jit na 5 tydnu v lednu do Keni

a jesli to vic neuskodi pro celou sezonu nez pomuze.

rad bych si se Stefkem popovidal v soukromi z oci do voci tak jako kdysi davno

Motto: you can't stop, what is coming !
avatar

Sloviensko

rudo muž 11.12.2016 09:07:03

>> Desert, 11. 12. 2016 08:24:45

o Paule se rikalo ledacos, kdyby byla ruska tak je davno …

ale ze je britka, tak nebyla …

sport je jenom velika politika a $$$

Motto: you can't stop, what is coming !
avatar

bjerndi muž 11.12.2016 13:52:12

>> Desert, 11. 12. 2016 08:24:45

Kdyz se treba mrknu na dnesni vysledky v krosu, tak si opravdu nemyslim, ze trenink v Africe neco vyresi. Muze luckyboy stokrat opakovat, ze dneska jsou mladi lide jinde, ale dle meho zkratky ve sportu proste nefunguji. Ale opakuji, kazdymu bych ty podminky opravdu pral

avatar

Žďár nad Sázavou nebo Brno

Celkem 2784 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:40:07 (2011)
půlmaraton: 1:28:33 (2007)
maraton: 3:48:37 (2007)

Luckyboy muž 11.12.2016 14:25:50

>> rudo, 11. 12. 2016 06:28:44

Ne nebaví mě trénovat, ale nejsem schopný se kvůli různým překážkám donutit makat přes hranu, protože – práce, další povinnosti, kamarádi, kamarádky, přítel, přítelkyně, rodina, kultura, dalších 100 různých věcí, který mě rozptylujou… A když tohle všechno necháš pár tisíc kilometrů jinde, máš klid, čistou hlavu a můžeš se soustředit na jednu věc.

Když to vezmu k něčemu jinému, tak lidi, co mají rodinu, jsou obecně v práci míň produktivní, a udělají toho méně, protože priority mají pochopitleně jinde, a nechtějí ani práci věnovat tolik času. Když je vezmeš, a na nějakej čas je někam zavřeš, tak budou makat (pokud se Ti nezbouří, že chtějí zpátky k rodině). Já když potřebuji něco stěžejního v práci udělat, tak často musím omezit trénink, jinak vím, že tomu nedávám 100 %, který bych tomu dávat měl.

>> bjerndi, 11. 12. 2016 13:52:12

Já Tvojí logice rozumím, dokonce by se dalo říct, že s ní souzním, raději si přečtu o někom, kdo trénuje ráno před prací a večer potom, co uloží děti do postele a je výkonnostně hodně dobrej, ale musel jsem se ozvat, protože generace Z a její „okraj“ je podle mě špatně chápána a dělají se závěry typu „ta mladá generace je ta nejhorší, co kdy byla, je líná, chce všechno hned, zpohodlnělá apod.“. Když se podíváš do spousty dobových dokumentů, dají se stejné nářky vysledovat až někam do antiky. I my jsme byli označovaní za neschopnou, línou, drzou, nedisciplinovanou a já nevím jakou generaci, a že s náma přijde potopa, protože nemáme správné hodnoty apod. Cítíš se tak? :-)

Jedinej problém dneska je, že to vypadá, že mezigenerační změny se zrychlují, a tudíž pochopení a vhled do příslušníků jiných generací je čím dál tím složitější. S lidma, kteří jsou mezi cca 30 a 50 rokama si většinou (pokud povhází plus minus ze stejných sociálních i kulturních vrstev) ideově a principielně rozumím, ale s někým, komu je dneska 26 mám problém si rozumět, a pokud to je ještě o pár let méně, tak tam je to už dost mimo. A není to tím, že bych byl ovlivněný rodinou, dětmi, prací (první dvě nemám, a moje práce se podobá studentskému životu asi nejvíc, jak se práce podobat může) anebo se mezi mladými nepohyboval…

Ale jasně, vše se dá odbít tím, že když chceš být nejlepší, musíš makat, ať jsi generaze Z, ABC, XXX nebo jiná :-) Jen mi přišlo vhodný ukázat, že to, co někomu připadá jako absolutní blbost, může dávat mladýmu člověkovi naprosto jasný smysl.

Motto: Pořádek je pro blbce, inteligent zvládá chaos. http://luckyboyonthetrail.blogspot.cz/
avatar

Akad.25 muž 11.12.2016 15:15:41

Bjerndy-Mildo,jake výsledky z toho evrop.crossu tedy jsou.popř.kde na to mrknout…sokoliku..? diky a jak jde tvoje běhaní,doufam,že se neflákáš…a stejně by mě zajímalo..pokud to Rudo ví,kolik že to ten železny a spol.natlačil těch financi do te sve trenink.skup.??ma silnější a asi lepší pozici v CAS, a jeho borečci mají jiné výsledky..a kdo že to v te sekci běhu v CAS lobuje za naše utrapene mlade běžce?? kdo to ještě kromě malého neslaného,nemas­tneho Linharta..Dvořák či..no to by mě zajoimalo,ať ten Kejval třeba vydoluje od Pelty z fotbalu ty těžke kačáky,když si ho tam do MOV natahl..tak to je taky jeho ulet…

Motto: Myslel jsem při běhu,že umírám..omyl,jen jiné vnímání nepříjemných pocitů... a tak jsem opět začal běhat..výhra!!
avatar

Sloviensko

rudo muž 11.12.2016 18:05:07

>> Luckyboy, 11. 12. 2016 14:25:50

to chapem, ale odist od vsetkeho sa da aj na chalupu 50km od mesta a nebrat si so sebu mobil

to som robieval u rodicov na chate.

takze to stale nevysvetluje potrebu Keni

a co by som dal za letenky a vymenu deviz by som zaplatil niekde v nejakom penzione v CZE SVK panubohu za chrbtom

velmi lacne su akciove kupelove pobyty mimo sezony kde mas zadarmo vodne procedury a nejaku tu masaz, termalny mineralny bazen a podobne

Motto: you can't stop, what is coming !
avatar

bjerndi muž 11.12.2016 19:08:17

>> Akad.25, 11. 12. 2016 15:15:41

jo popobiham :) urcite ne tolik jako ty, ale neco se deje

http://www.european-athletics.org/…s/index.html

avatar

Celkem 27228,99 km
Minulý měsíc 0 km

jm1 muž 11.12.2016 19:47:07

>> bjerndi, 11. 12. 2016 19:08:17

BTW, rozklikl jsi si vysledky v hlavních kategoriich ? IMHO jeden „typicky Evropan“ vedle druhého … :-D

Muži

Nej žena


EDIT: V ženských výsledcích vidím i jméno zakladatelky „Brněnského vlákna“

avatar

behator muž 11.12.2016 20:00:23

Prispeno, at se dari! Luckyboy, palec nahoru za konstruktivni strizlive nazory.

avatar

Akad.25 muž 11.12.2016 21:08:42

bjerndi Dnes 19:08:17-jo popobiham , ale něco se děje?? sokoliku,nějak nerozumím-děje něco s Tebou a tvými koňmi pod kapotou??nahaniš mi strach…tra la..jinak ano souhlas s Michalovymi názory ..mooc pravdy pro ty mlade a malo pokorne kolibříky…no jo.

Motto: Myslel jsem při běhu,že umírám..omyl,jen jiné vnímání nepříjemných pocitů... a tak jsem opět začal běhat..výhra!!
avatar

bjerndi muž 11.12.2016 21:26:12

>> Akad.25, 11. 12. 2016 21:08:42

nene, že jako běhám ( něco se děje, znamená, že na to nepeču )

>> jm1, 11. 12. 2016 19:47:07

jedna výzva vedle druhé…s myšlením které předvádíš je sportovec předem odsouzen k neúspěchu

Nalezené položky: 66 První Předchozí | 1 | 2 | 3 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.