Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Gladiator race se stane MČR v překážkových bězích

Gladiator race se stane MČR v překážkových bězích
foto: OCRA

Petr Říman | 11.12.2016 | přečteno: 4532×

Milovická etapa závodu Gladiator race se stane prvním mistrovstvím ČR v OCR překážkových bězích. Mistrovství se uskuteční na deseti kilometrové trati s více než dvaceti překážkami. „Minimálně pět jich dodá OCRA a mohu slíbit, že budou v České republice poprvé,“ říká Veronika Šimáčková ze sdružení OCRA – české asociace překážkových běhů.

Mistrovství ČR by mělo být také kvalifikací na mistrovství světa. „Gladiator race má intervalový start, nikoliv po etapách, nedochází zde tedy k frontám na jednotlivých překážkách,“ vysvětluje Pavel Cibulka, šéf organizátorského týmu. „Registrace jsou už otevřeny, prvních dvě stě míst je rezervováno pro závodníky, kteří se na závod kvalifikují svou výkonností,“ říká Petr Vinický ze sdružení OCRA. „Intenzivně také pracujeme na podobě českého žebříčku překážkových běhů.“

V příští sezoně se také OCRA bude snažit o zformalizování pravidel jednotlivých závodů. „Souvisí to s naší snahou dostat překážkové běhy do programu Olympijských her. V poslední době je to celosvětově nejrychleji se rozvíjející sportovní odvětví,“ vysvětluje Veronika Šimáčková.

„Chceme také ustanovit sbor rozhodčích, kteří by jezdili na jednotlivé závody a pomáhali organizátorům s dohledem na jednotlivých překážkách,“ slibuje Veronika. Sankce za nepřekonání jednotlivých překážek v závodě jsou například tzv. „angličáky“. V současné době se málo kontroluje, jestli jich závodník udělal patřičný počet. „Podvádí nejenom hobíci, ale i elita,“ říká Šimáčková.

S tím také souvisí projekt “Only the Weak Cheat“. „Jako první na světě jsme vystoupili proti podvodníkům na tratích OCR. Naším cílem je říct lidem: To, že můžeš podvádět, neznamená, že budeš. Nejde o nějaké upalování čarodějnic, ani dehonestaci podvodníků na sociálních sítích. Jde o to, přihlásit se i pomocí našeho náramku k přístupu fair play,“ píše se v ustavujícím dokumentu.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

priman 11.12.2016 20:58:18

Milovická etapa závodu Gladiator race se stane prvním mistrovstvím ČR v OCR překážkových bězích. Mistrovství se uskuteční na deseti kilometrové trati s více než dvaceti překážkami. „Minimálně pět jich dodá OCRA a mohu slíbit, že budou v České republice poprvé,“ říká Veronika Šimáčková ze sdružení OCRA – české asociace překážkových běhů.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.