Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Na Trailové Závisti bruslil nejrychleji Procházka

Na Trailové Závisti bruslil nejrychleji Procházka
foto: Traillove

Jan Bartas | 19.12.2016 | přečteno: 3284×

Předpovědní výstražní informace hlásila náledí a poslední adventní neděle roku 2016 začala. Do obce Zvole ve Středních Čechách se začali sjíždět běžci, aby ochutnali dobrou kávu, lahodné pochutiny, zaběhli si 17,5 km na Trailové Závisti, dali si polévku, čaj s rumem a jeli domů. Nakonec se jich sjelo o 50 méně, než se přihlásilo.

V čase 10:34, za teploty kolem 0 a bez sněhových či dešťových srážek se jich 220 vydalo ze Zvole přes Ohrobec, Jarovské údolí, Károv, Károvské údolí dolů do miniZoo na Zbraslavi. Tam se vysílení poutníci osvěžili a pokračovali přes Keltské opidum na Závisti dolů k Vltavě, nahoru do Károva, dolů k Vltavě a do finiše ve Zvoli.

Již ze začátku se všem borcům začala vzdalovat dvojice v červených nátělnících Inov8 – Jan Havlíček a Honza Bet Procházka. Nečekaný taktický manévr zvolil Bet, když při výběhu na Závist nasadil a trojnásobnému mistru republiky v běhu do vrchu cuknul. Do cíle tak doběhl první Jan Procházka za 1:10:48. Honza Havlíček doběhl o necelou minutu zpět za 1:11:42. O třetí místo svedli souboj dva kovaní dráhaři – Lukáš Kozlík ze Sparty Praha a Michal Řežábek ze Spartaku Praha 4. Michal nakonec urval stupně vítězů za 1:16:30.

V ženách potvrdila roli favoritky Adéla Stránská, která tak zachránila čest vrchařů. S časem 1:26:53 doběhla o více než půl minuty dříve, než druhá Petra Kotlíková (TJ Slavoj Banes Pacov). Celkově třetí doběhla Marcela Rambová z GoMango s již větším odstupem, 1:33:27.

Přes ranní namrzlo všude, se nikomu nic vážného nestalo. Terén byl milosrdný a Honzové běželi opravdu rychle. Nenechte se zmást časem, protože není 17 km jako 17 km. V cíli mohli doplnit sílu z vývaru od Síláka, vitamíny ze zeleniny (Býložravci) a posilnit se na cestu výběrovou kávou (caj-kava-cokolada.cz). Při doplňování kalorií se na hodující a dobíhající běžce začaly snášet obří bílé vločky a připomněly, že zima je za dveřmi. Bílá krása však vzala brzy za své a vyhlášení proběhlo již, jak se na kros sluší a patří, v blátě a mírném dešti.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

Jan Bartas muž 19.12.2016 09:34:48

Předpovědní výstražní informace hlásila náledí a poslední adventní neděle roku 2016 začala. Do obce Zvole ve Středních Čechách se začali sjíždět běžci, aby ochutnali dobrou kávu, lahodné pochutiny, zaběhli si 17,5 kmna Trailové Závisti, dali si polévku, čaj s rumem a jeli domů. Nakonec se jich sjelo o 50 méně, než se přihlásilo.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.