Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Štěpánský běh v Kyjově lámal rekordy, přilákal i domácí špičku

Štěpánský běh v Kyjově lámal rekordy, přilákal i domácí špičku
foto: Libor Kopl

Luděk Durďák | 27.12.2016 | přečteno: 6772×

Doslova zemětřesení hlásí statistiky nejstaršího běžeckého závodu na Hodonínsku po aktuálním čtyřiapadesátém ročníku. Kyjovský Štěpánský běh přilákal v obou hlavních kategoriích na start absolutní českou špičku. To dávalo tušit, že dosavadní traťové rekordy na náročné osmikilometrové trati budou v ohrožení. VÝSLEDKY

Nezvykle teplé počasí navíc vytáhlo před svátečním obědem do ulic i rekordní počet rekreačních běžců. Od kyjovského gymnázia tak v pondělí dopoledne vyběhlo 260 závodníků.

Kyjovský okruh po úvodních rovinatých pár stovkách metrů prudce stoupá. Prakticky od startu pracovala na čele pětice favoritů Homoláč, Kreisinger, Olejníček, Paulík a Míč. Běželo se ale především podle not aktuální české silniční jedničky Jirky Homoláče. „Držel jsem si svoje tempo. Nejdéle, asi dva kilometry, se se mnou držel Honza Kreisinger, pak už to bylo ale jen na mně,“ přiblížil úvod závodu jeho pozdější vítěz. Podle svých slov ale nepolevil ani poté, co zůstal na čele sám. „Snažil jsem se běžet, nešetřil jsem se, ani netaktizoval,“ upřesnil Homoláč.

Svoji kyjovskou premiéru okořenil zlepšením traťového rekordu o čtyřicet vteřin. Nové maximum má hodnotu 25:48. „Měl jsem informace, že jsou tu dva větší kopce, ale přišlo mi, že se běželo nahoru dolů prakticky pořád. Závod je to každopádně moc hezký,“ kvitoval vítěz, kterému sedlo i počasí. „Po mrazivých dnech jsem oteplení rozhodně uvítal, konečně se dalo běžet zase jen v trenýrkách,“ do­dal.

Pod hranici dosavadního traťového maxima se nakonec časem 26:24 vtlačil i druhý Jan Kreisinger. S bronzem se musel spokojit obhájce prvenství z posledních dvou let a dnes již bývalý traťový rekordman Lukáš Olejníček, který na Kreisingera ztratil osmnáct vteřin.

Jasnou favoritku měla kategorie žen. Eva Vrabcová-Nývltová týden po prvenství na populárním běhu Hodonín-Holíč-Skalica zavítala i do Kyjova a opět neměla konkurenci. Druhé Evě Krchové z USK Praha nadělila v cíli dvě a půl minuty. Časem 28:37 posunula traťový rekord o více než dvě minuty.

„Závod jsem si moc užila, bylo to příjemné zpestření vánočních svátků. Navíc posledních pár metrů jsem mohla běžet se svojí fenkou Bellčou, takže paráda,“ prohlásila naprosto spokojená vítězka, která před sebe v absolutním pořadí pustila pouze šest mužů. Na bronzový stupínek mezi ženami nakonec po boji s Terezou Jagošovou vystoupala zkušenější Irena Pospíšilová z Drnovic.

Kyjovský závod absolvoval na kratší veteránské trati i devětaosmde­sátiletý Jiří Soukup z Hradce Králové, jenž necelé čtyři kilometry zvládl pod pětatřicet minut.

Komentáře (Celkem 3)

Nalezené položky: 4 První Předchozí | 1 | Další Poslední

Dusty77 muž 27.12.2016 12:36:09

Doslova zemětřesení hlásí statistiky nejstaršího běžeckého závodu na Hodonínsku po aktuálním čtyřiapadesátém ročníku. Kyjovský Štěpánský běh přilákal v obou hlavních kategoriích na start absolutní českou špičku. To dávalo tušit, že dosavadní traťové rekordy na náročné osmikilometrové trati budou v ohrožení. VÝSLEDKY />Odkaz na článek

avatar

Akad.25 muž 27.12.2016 23:39:20

I bych se vsadil,že vítězka ženske kateg.se svojí čtyřnohou přítelkyní exhibovala min.i na bedně…no někteří mají velmi zvlaštní vkus-někteří spí,běhají a traví čas i s 4noh.přateli viz.a někteří jen se svými ratolestmi nic netušíce se fotí se svými dosp.rodiči taky na bedně…ale nic proti vkusu jinych,ale proč…a jini a proč ne…usměvne či tristně veselé..

Motto: Myslel jsem při běhu,že umírám..omyl,jen jiné vnímání nepříjemných pocitů... a tak jsem opět začal běhat..výhra!!
avatar

Moravák muž 31.12.2016 08:50:38

Výborný závod. Moc jsem se bavil. Jen škoda, že je tak málo fotografií :(

avatar

Celkem 27228,99 km
Minulý měsíc 0 km

jm1 muž 31.12.2016 09:04:23

>> Moravák, 31. 12. 2016 08:50:38

málo fotografií ?

Nalezené položky: 4 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.