Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Vokoberg je zimní dobrodružství v nočním středohoří

Vokoberg je zimní dobrodružství v nočním středohoří
foto: Tomáš Frolík

tisková zpráva | 18.01.2017 | přečteno: 2205×

Zajímá Vás, jak vypadá Královna Českého středohoří, zahalená do mrazivého závoje noci? Máte rádi ten pocit, když se adrenalin vyplavuje do krve a člověk v extrémních situacích překonává svoje vlastní hranice? Disponujete určitou dávkou orientačního smyslu? Dokážete být v jakékoliv situaci podporou parťákovi? A pod pokličkou všedních stereotypů zatím tiše dřímá Váš lehce závodní duch?

Není o čem přemýšlet, jelikož při těchto příznacích existuje jen jediný lék, a tím je 24 hodinový rogainingový závod dvojic v Českém středohoří, s příhodným názvem „Vokober(g), který se koná poslední lednovou sobotu 2017. Jedná se o jedinečný orientační závod, který je až do samotného startu zastřen tajemstvím, neboť kromě startovní a cílové pozice, kterou je hora Doubravka, je všem zúčastněným znám pouze jeden, ale za to nejčastěji navštěvovaný a nejvyšší vrchol, který mimo svou krásu, poskytuje po celou dobu trvání závodu možnost doplnit tekutiny, jídlo a při nepřízni počasí také chvilkový přístřešek.

Letošní ročník je určen nejen zkušeným běžcům, triatlonistům a ostříleným turistům, ale své schopnosti a možnosti si mohou vyzkoušet úplně všichni, kteří jsou starší 18-ti let, mají odhodlání a zvládnou pokořit minimálně 4 vrcholy, tedy něco okolo 40 kilometrů, čímž se závod otevírá opravdu široké veřejnosti.

Ano, stojí to nějakou tu kačku, teda konkrétně 700 kaček za dvojici, když se to zaplatí na účet do 25. 1. 2017 a 900 kaček za dvojici na místě, ale odměnou je vřelý úsměv lidí, kteří se o Vás celou dobu, a hlavně velice rádi postarají, nezapomenutelné pohledy, výhledy a zážitky více či méně extrémní.

Je leden, začátek roku, kdy pro spoustu lidí je právě tato doba spojena s plánováním různých předsevzetí, cílů a dost možná i tajných přání nebo snů, kterých chtějí v tom novém, ještě neokoukaném a neposkvrněném roce dosáhnout. Ano, ale jak si vybrat ten správný cíl? A když už si vyberu ten dle mého nejdosažitelnější, pomocí koho, kudy a jak se k tomu cíli dostanu? Je to těžké rozhodování a nabízí se spousta odvětví a možností, jaký si ten cíl, přání nebo snad sen vybrat.

Já jsem si vybral, a to už podruhé, a tak stejně jako v roce minulém, který byl pro mě plný dosud nepoznaných zážitků, nových zkušeností, přátel po krk ponořených do sportu a závodní atmosféry, hltajících kilometry a kilometry cestou necestou, a to chůzí, při běhu nebo třeba na kole, opět zabalím důležité věci,propletu si prsty se svou nejen závodní, ale hlavně životní partnerkou a společně vyrazíme na další nádhernej špacír…

Takže doufám, že se tam spolu uvidíme, třeba si pokecáme anebo pomůžeme na trati…

Tomáš Frolík

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

tiskovazprava muž 18.01.2017 16:21:16

Zajímá Vás, jak vypadá Královna Českého středohoří, zahalená do mrazivého závoje noci? Máte rádi ten pocit, když se adrenalin vyplavuje do krve a člověk v extrémních situacích překonává svoje vlastní hranice? Disponujete určitou dávkou orientačního smyslu? Dokážete být v jakékoliv situaci podporou parťákovi? A pod pokličkou všedních stereotypů zatím tiše dřímá Váš lehce závodní duch?
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.