Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Jubilejní CRAFT Brněnský půlmaraton rozběhá město i pomůže potřebným

Jubilejní CRAFT Brněnský půlmaraton rozběhá město i pomůže potřebným
foto: BehejBrno.com

tisková zpráva | 24.02.2017 | přečteno: 1251×

Pod hlavičkou nového titulárního partnera vyběhnou v neděli 16. dubna až dva tisíce běžců na trať jubilejního 5. ročníku CRAFT Brněnského půlmaratonu/Brněn­ské desítky. Tradiční silniční závod odstartuje v 11 hodin z náměstí Svobody a ulice širšího centra rna opět zaplní početné pole sportovců všech věkových a výkonnostních kategorií i stovky diváků podél trati.

Ta vede ulicí Masarykovou přes Nové Sady a Poříčí k Velodromu na Výstavišti a okolo něj včetně pisáreckého depa zpět do centra města. „Necelé dva měsíce před startem je na závody přihlášena tisícovka účastníků. Jsou mezi nimi i desítky těch, kteří si nenechali ujít všechny dosavadní ročníky půlmaratonu. Tyto věrné bychom rádi ocenili. Těšit se mohou v tomto roce ale i všichni ostatní na vzhledem k termínu konání velikonoční atmosféru celé sportovní akce,“ uvedl za organizátory Aleš Čtvrtníček.

Zájemci se mohou registrovat online na webu, do konce března ještě za zvýhodněné startovné. Běžci si kromě hlavní půlmaratonské trati, která je certifikovaná dle norem Mezinárodní atletické federace, vybírají i poloviční Brněnskou desítku, závod týmů nebo štafet a na své si přijdou i děti.

Novinkou pak bude charitativní běh na 2,1 km otevřený všem, kteří chtějí přispět potřebným. Minipůlmaraton DEBRA ČR odstartuje z náměstí Svobody v 10 hodin a výtěžek ze startovného pomůže pacientům s tzv. nemocí motýlích křídel. „Mottem charitativního běhu je: Běžíme puchýřům navzdory. Vyjadřuje souvislost mezi běžci, kteří se běžně potýkají s puchýři třeba kvůli těsným botám, a na druhé straně nemocnými, kterým způsobují puchýře a oděrky každodenní činnosti, jako je uchopení kliky nebo nošení oblečení,“ přiblížila myšlenku závodu Anita Gaillyová z charitativní organizace DEBRA ČR.

Více informací včetně těch o společné sportovní přípravě pro ty, kteří chtějí absolvovat půlmaraton v čase pod dvě hodiny a 10km trať pod hodinu, naleznete na webu nebo facebooku

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

tiskovazprava muž 24.02.2017 16:01:19

Pod hlavičkou nového titulárního partnera vyběhnou v neděli 16. dubna až dva tisíce běžců na trať jubilejního 5. ročníku CRAFT Brněnského půlmaratonu/Brněn­ské desítky. Tradiční silniční závod odstartuje v 11 hodin z náměstí Svobody a ulice širšího centra rna opět zaplní početné pole sportovců všech věkových a výkonnostních kategorií i stovky diváků podél trati.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.