Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Mobilní aplikace si získávají své příznivce i ve zdravotnictví

Mobilní aplikace si získávají své příznivce i ve zdravotnictví
foto: Zdravotní pojišťovna ministerstva vnitra České republiky

komerční prezentace | 14.03.2017 | přečteno: 1409×

Chytré telefony nám spolu s mobilními aplikacemi usnadňují každodenní život již několik let. Vývojáři nyní přicházejí i s aplikací, která může zachránit lidské životy.

Karta života

Karta života je elektronický souhrn důležitých údajů o zdravotním stavu. Využívat ji mohou pojištěnci Zdravotní pojišťovny ministerstva vnitra České republiky (ZP 211), jejichž osobní údaje jsou uloženy v databázi ZP 211. Pokud u ZP 211 ještě nejste pojištěni, můžete se do 31. března přihlásit online.

Karta života poskytuje výpis ze zdravotního účtu, což je v podstatě podrobný přehled všech výdajů na poskytnutou zdravotní péči za poslední tři roky. Každý pojištěnec ZP 211 má tak okamžitě k dispozici údaje o nákladech své léčby a ví, kolik za něj v posledních letech pojišťovna utratila. K dispozici jsou však i další služby. Pojištěnec má možnost vyplnit důležité údaje o svém zdravotním stavu, které jsou uloženy v databázi ZP 211. Tyto údaje je možné si vytisknout a nosit je společně s průkazem pojištěnce u sebe. Osobní informace o svém zdravotním stavu je ale možné poskytnout i lékařům mimo místo svého bydliště, a to především v zahraničí. Karta života má totiž k dispozici i anglickou verzi. Souhrn všech informací může zároveň přispívat k efektivnější léčbě, jelikož dokáže zjistit, zda pro pojištěnce není kombinace současně užívaných léků nebezpečná.

Pokud jste pojištěncem ZP 211, jistě oceníte unikátní službu, tzv. Záchrana života, kdy je průkaz pojištěnce označen speciálním symbolem informujícím o záchrannou službu o tom, že pacient má zřízenou Kartu života. Oprávněný pracovník poté může vstoupit do databáze ZP 211 a následně využít informace o zdravotním stavu při poskytování první pomoci i v situacích, kdy je komunikace se zraněným nemožná.

Mobilní aplikace ZP211 s Kartou života

Spolu se zřízením Karty života si majitelé chytrých telefonů mohou zdarma nainstalovat i mobilní aplikaci s názvem ZP211. Ta umožňuje s osobními údaji aktivně pracovat. Zároveň máte vždy přístup k výpisu z osobního účtu, do osobního zdravotního deníku. Taktéž zobrazuje údaje rodinných příslušníků, informuje vás o lékařích a zdravotnických zařízeních a nabízí přehled pro OSVČ. Novinkou je poté elektronická verze průkazu pojištěnce přímo ve vašem mobilu a přehled o všech dostupných výhodách a finančních příspěvcích pojišťovny.

Jak zřídit Kartu života

Kartu života můžete zřídit třemi způsoby. Jednak je o její vystavení možno zažádat na webových stránkách Zdravotní pojišťovny ministerstva vnitra České republiky v sekci Karta života nebo můžete využít formuláře, který je nutno stáhnout, vyplnit a odevzdat na jakékoli pobočce ZP 211. Pokud váš lékař spolupracuje s pojišťovnou, o zřízení je možné požádat i jeho. Následně od pojišťovny obdržíte váš osobní identifikátor, heslo a samolepku, kterou je třeba umístit na průkaz pojištěnce. Zřízení a uchování osobních dat je zcela bezpečné, jelikož jsou tyto údaje uloženy na zabezpečeném serveru a jsou chráněny stejně jako ostatní osobní údaje všech pojištěnců. Přístup k údajům tak máte jen vy, omezený počet pracovníků záchranné služby a lékaři, kterým to sami umožníte.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

komerce 13.03.2017 08:26:52

Chytré telefony nám spolu s mobilními aplikacemi usnadňují každodenní život již několik let. Vývojáři nyní přicházejí i s aplikací, která může zachránit lidské životy.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.