Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Masaryk Run: Hattrick Roberta Míče a tři traťové rekordy

Masaryk Run: Hattrick Roberta Míče a tři traťové rekordy
foto: Jaroslav Svoboda

tisková zpráva | 09.04.2017 | přečteno: 3256×

Robert Míč a Lucie Maršánová zvítězili v sobotním, již 4. ročníku Masaryk Runu na brněnském okruhu pro závodní motorky a auta. Hlavního závodu dne, běhu na 10,442 km (tedy 2 okruhy) se zúčastnilo přes 1 100 běžců.

Skvělý výkon předvedl Robert Míč. Ten měl nelehký úkol, v těžké konkurenci obhájit své loňské a předloňské vítězství, a zaútočit na hattrick. Robert ukázal, že je bojovník tělem i duší, když vyhrál v osobním rekordu 33:58. Na druhé pozici, hned 4 vteřiny za Robertem, doběhl Filip Záveský (34:02) a bronz získal v těsném závěsu Jiří Šacl (34:07). Filipovi i Jirkovi by jejich výkony loni i předloni stačily na vítězství.

Ženské kategorii suverénně kralovala česká reprezentantka Lucie Maršánová, která na MASARYK RUNu startovala poprvé. Svým výkonem 38:41 stanovila nový traťový rekord! Ten dosavadní překonala přesně o celou 1 minutu. Druhou příčku obsadila v čase 42:02 brněnská Tereza Jagošová. Pro bronz si doběhla v čase 44:50 Hana Vejrostová.

Brněnský Masarykův okruh, na kterém se běžně prohánějí motorky a auta, byl zaplněn běžci, koloběžci a inlinisty.

Závodu se aktivně zúčastnilo přes 1 700 sportovců všech výkonností. Celkový počet lidí proudících na okruh během celého dne však činil přes 3500 osob. Chladnější a větrné počasí z rána naznačovalo, že to závodníci nebudou mít úplně jednoduché. Během dne však vítr ustál, vše se změnilo a padly 3 traťové rekordy!

Jako první se na závodní dráhu postavili inlinisté. V mužské kategorii obhájil loňské prvenství brněnský Richard Kudělásek, který zvítězil v čase 17:48. Nejrychlejší ženou se stala Hana Duspivová. Ta se objevila v cíli v čase 20:05.

Velkou podívanou byl závod v koloběhu. Na start hlavního závodu na 10,442 km se postavilo 229 koloběžců. Tím byl překonán účastnický rekord v této disciplíně na území České republiky! Svou formu zde přijeli otestovat i kluci z týmu KICK ITALY 2017, kteří se chystají den před startem slavného závodu Giro d`Italia objet celou trať na koloběžkách. Hned od startu se drželi v čele závodu. Nejrychlejším se stal Michal Kulka, který zdolal trať v neuvěřitelném čase 20:26, čímž stanovil nový traťový rekord!

Úctyhodný výkon předvedla také první žena, Kristina Fryzová, která obhájila své loňské vítězství. Časem 25:17 si výrazně vylepšila svůj loňský výkon a překonala tak o 28 vteřin dosavadní traťový rekord.

MASARYK RUN však nebyl nabit jen sportovními výkony, ale také bohatým doprovodným programem. Velkým představením byla jezdecká show minibikové akademie, streetbike freestyle exhibice kaskadéra Adama Peschela, koncert skupiny Nebe a inline freestyle exhibice.

Hojnou účastí se mohly pochlubit i závody štafet. Nejrychlejší dvojicí, se v čase 36:30, stali kluci z týmu Moravia-Romania team, Tomáš Hrdina a Serban Baciu.

Na MASARYK RUNu 2017 se letos objevilo i 8 statečných (7 mužů a 1 žena), kteří absolvovali celý trojboj. 10 kilometrů jak na inline bruslích, tak i na koloběžkách a v běhu. Nejlepšími trojbojaři se stali Michal Ehl a Jitka Kreidlová.

4. ročník se opravdu vydařil. Jaký bude ten příští, jubilejní? Nechme se překvapit!

Fotografie a videa na www.facebook.com/masarykrun a www.masarykrun.cz

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

tiskovazprava muž 10.04.2017 08:02:54

Robert Míč a Lucie Maršánová zvítězili v sobotním, již 4. ročníku Masaryk Runu na brněnském okruhu pro závodní motorky a auta. Hlavního závodu dne, běhu na 10,442 km (tedy 2 okruhy) se zúčastnilo přes 1 100 běžců.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.