Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Světová rekordmanka zve do Golčova Jeníkova

Světová rekordmanka zve do Golčova Jeníkova
foto: Martin Symon

Michal Vavák | 08.04.2017 | přečteno: 1398×

Již po třiatřicáté odstartuje v neděli běh městem české držitelky světového rekordu na 800 metrů, 15tikilometrový závod se startem a cílem v Golčově Jeníkově. Startuje se z hlavního náměstí TGM v 10:00 a na běžce čeká přesně 14 960 metrů v okolí rodiště Jarmily Kratochvílové.

Trasa vede přes obce Kobylí Hlava, Chrtníč, Okrouhlík a Chlumek po asfaltu a zpevněných lesních cestách. Závod tedy nepatří mezi hladké běhy s vidinou osobních rekordů, převýšení dělá 130 metrů.

Běh městem Jarmily Kratochvílové dokázal na startovní rošt v minulosti přivést velké postavy české atletiky, jmenujme např. Ivana Uvízla, Jana Pešavu nebo Róberta Štefka, v ženské kategorii jsou několikanásobnou vítězkou Jana Klimešová nebo nestárnoucí Petra Kamínková. Od roku 2011 jsou však první v cíli vždy zahraniční běžci.

Organizátoři nezapomínají ani na dětské kategorie, krátce po hlavním závodě odstartuje doplňkový Běh pro zdraví na 1 234 metrů. Přihlášky jsou možné už jen na místě, více na www.behjk.cz.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

behej.com 15.04.2017 20:14:01

Již po třiadvacáté odstartuje v neděli běh městem české držitelky světového rekordu na 800 metrů, 15tikilometrový závod se startem a cílem v Golčově Jeníkově. Startuje se z hlavního náměstí TGM v 10:00 a na běžce čeká přesně 14 960 metrů v okolí rodiště Jarmily Kratochvílové.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.