Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Tisíce dětí rozpohybují první květnovou sobotu pražskou Stromovku

Tisíce dětí rozpohybují první květnovou sobotu pražskou Stromovku
foto: RunCzech

RunCzech   | 26.04.2017 | přečteno: 2898×

Nový čas, nové místo a pestrý doprovodný program, to je letošní dm rodinný den. Nesoutěžní běh pro rodiče s dětmi je již neodmyslitelnou součástí Volkswagen Maratonského víkendu a letos se uskuteční ve Stromovce v sobotu 6. května.

Součástí dm rodinného dne bude letos oblíbená Procházka se psy, canicrossový závod, koncert dětské skupiny Pískomil se vrací a především dm rodinný minimaraton. Na jeho start se postaví pět tisíc tři sta malých i velkých závodníků, kteří si budou moci v průběhu běhu vybrat z tří a pětikilometrové trasy. Start a cíl nesoutěžního běhu je na Výstavišti, kde návštěvníci mohou rovněž navštívit veletrh sportovního zboží Sport Expo, kde nebude chybět Pasta Party a bohatý doprovodný program.

Nesoutěžní běh pro rodiny s dětmi byl až dosud součástí maratonské neděle. Organizátoři z RunCzech se k přesunu na sobotu a do Stromovky rozhodli z jednoduchého důvodu – komfortu běžců v cíli. „Staroměstské náměstí má bohužel omezenou kapacitu a spolu s maratonci, diváky a turisty už na něm bylo zcela plno. Věříme, že přesunem běhu do Stromovky tento problém opadne a všichni účastníci si celý den naplno užijí se stejným servisem a zázemím, jako v centru města,“ říká ředitel závodů RunCzech Václav Skřivánek.

Kromě samotného běhu se lidé nyní mohou těšit na značně rozšířený doprovodný program a celý dm rodinný den. Jeho součástí bude Procházka se psy včetně soutěžního canicrossového závodu, samotný dm rodinný minimaraton a koncert dětské kapely Pískomil se vrací, která navíc při svém koncertu na Výstavišti pokřtí svoje nové CD s názvem Ňam Ňam Ňam.

Na účastníky dm rodinného minimaratonu letos čeká také jedna velká novinka. „Nesoutěžní běh odstartuje na Výstavišti a přímo na trati ve Stromovce si budete moci vybrat, jestli chcete běžet tři kilometry nebo pět kilometrů. To znamená, že si se svými dětmi můžete vychutnat takovou vzdálenost, která vám bude zrovna vyhovovat,“ dodává Skřivánek.

Nesoutěžní dm rodinný den se také letos uskuteční za podpory dm. „Stejně jako v minulých letech navazujeme i letos na velice úspěšnou spolupráci s RunCzech a chystáme se na další běžeckou sezonu s dm rodinnými běhy. dm je partnerem nejen v oblasti světa krásy a péče o svůj zevnějšek, ale i v oblasti zdravého životního stylu, ke kterému aktivní pohyb určitě patří. Přejeme všem běžcům lehký krok a výdrž nejen při závodech, ale i v životě, a těšíme se na shledání s nimi v cíli,“ podotýká manažer komunikace dm Jiří Peroutka,

Trasa dm rodinného minimaratonu je určená pro všechny. Na startovní čáru se může postavit skutečně každý – malé děti, jejich rodiče, babičky a dědečkové, mladí sportovci nebo ti, co na delší závody ještě nemají natrénováno. „Je skvělé, že kromě dospělých běžců na delších závodech se při dm rodinných bězích na startovní čáru pravidelně staví i ty nejmenší děti. Spolu se svými rodiči si tak mohou užít aktivně strávený čas a pevně věřím, že se nám daří vzbudit v nich lásku k běhu. A kdo ví, třeba právě ti dnes nejmenší budou za pár let tvořit kostru startovního pole na našich dalších závodech,“ usmívá se prezident RunCzech běžecké ligy Carlo Capalbo.

Na dm rodinný minimaraton se můžete registrovat na stránkách www.runczech.com/rodinnyden. Kromě samotného dm rodinného dne si lidé mohou užít také veletrh sportovního vybavení Sport Expo. Ten otevře své dveře již ve čtvrtek 4. května a svým návštěvníkům nabídne široký sortiment od běžeckého vybavení po zdravou stravu, prevenci a regeneraci. Součástí bude i pestrý doprovodný program včetně besed s nejlepšími světovými vytrvalci.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

runczech.com muž 26.04.2017 09:48:31

Nový čas, nové místo a pestrý doprovodný program, to je letošní dm rodinný den. Nesoutěžní běh pro rodiče s dětmi je již neodmyslitelnou součástí Volkswagen Maratonského víkendu a letos se uskuteční ve Stromovce v sobotu 6. května.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.