Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Běžecký závod do schodů v AZ Tower má do třetice nového vítěze

Běžecký závod do schodů v AZ Tower má do třetice nového vítěze
foto: BehejBrno.com

tisková zpráva | 22.05.2017 | přečteno: 4757×

Tři různá jména v dosavadních ročnících má běžecký závod Schody AŽ nahoru, jehož třetí pokračování se konalo v neděli 21. května v nejvyšší české budově, brněnské AZ Tower. Loňského vítěze a rekordmana Martina Tomicu sesadil z nejvyšší příčky slovenský towerrunningový specialista Tomáš Čelko.

Jeho výsledný čas z finále 2:31,96 byl jen o dvanáct setin sekundy pomalejší, než výkon Tomicy z předešlého roku. „Schodiště v AZ Tower je hodně rychlé, dá se běžet po třech schodech. Je ale i vhodné pro všechny, kteří si chtějí nějaký podobný závod vyzkoušet poprvé,“ uvedl Čelko, který je aktuálně třetím mužem světového pořadí towerrunningové asociace.

V kategorii žen si po roce vzala zpět vítězství Petra Veselá, která v rozběhu i ve finále porazila favorizovanou Lenku Švábíkovou, třetí ženu na světě v této disciplíně. „Na Lence byla znát únava ze závodů, které v týdnu absolvovala. I tak jsem šťastná, že se mi podařilo zvítězit, protože jsem to vůbec nečekala,“ řekla Petra Veselá, která dosáhla na čas 3:12,91.

Celkem se třetího ročníku závodu Schody AŽ nahoru zúčastnilo 254 běžců. Pro všechny po zdolání třiceti pater a celkem 631 schodů čekala v cíli originální medaile a památeční fotografie z vrcholu AZ Tower. Nejlepší ženy a muži na stupních vítězů obdrželi finanční prémii, pohár a věcné ceny. Pořadatelská skupina BehejBrno.com již nyní připravuje další zážitkový běh. V sobotu 23. září se uskuteční noční běh 5|10 mil Brnem, na který se mohou zájemci již nyní registrovat online na webu.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

tiskovazprava muž 22.05.2017 13:22:40

Tři různá jména v dosavadních ročnících má běžecký závod Schody AŽ nahoru, jehož třetí pokračování se konalo v neděli 21. května v nejvyšší české budově, brněnské AZ Tower. Loňského vítěze a rekordmana Martina Tomicu sesadil z nejvyšší příčky slovenský towerrunningový specialista Tomáš Čelko.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.