Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

O2 Pražská Štafeta 4x5 je tady, tisíce běžců se proženou Stromovkou

O2 Pražská Štafeta 4x5 je tady, tisíce běžců se proženou Stromovkou
foto: RunCzech

Radek Narovec | 13.06.2017 | přečteno: 3154×

Už středu se v jednom z nejoblíbenějších běžeckých parků hlavního města rozeběhne druhý ročník O2 Pražské štafety 4×5. Čtyřčlenné týmy, party pod širým nebem nebo koncerty, to vše znamená nejnovější závod z dílny RunCzech, který se letos poběží nově ve dvou dnech.

Celkem osm tisíc běžců rozpohybuje Stromovku ve středu 14. a ve čtvrtek 15. června. Mezi nimi nebudou ani letos chybět známé tváře v čele s Leošem Marešem, Romanem Šebrlem nebo kapelami UDG a Eddie Stoilow.

O2 Pražská štafeta 4×5 je určená čtyřčlenným týmům, na každého člena čeká pětikilometrový okruh pražskou Stromovkou. Kromě příjemně stráveného sportovního odpoledne v kruhu přátel, kolegů nebo rodiny se všichni účastníci mohou těšit na pestrý doprovodný program, při kterém si mohou užít nefalšovaný jarní piknik. Ten běžcům zpestří dvě kapely – středa bude patřit Eddie Stoilow, čtvrtek UDG. A právě obě kapely se postarají o pravou party pod širým nebem.

„Štafeta pro nás není klasickým závodem, spíš naopak. Čas se samozřejmě měří, ale o výhru tu až tolik nejde. Chceme, aby si party kamarádů kolegů nebo příbuzných užily pohodový den vyplněný sportem a přitom si mohli udělat malý piknik, poslechnout si kapely a zkrátka být spolu,“ říká prezident organizačního výboru RunCzech Carlo Capalbo.

Už podruhé O2 Pražskou štafetu 4×5 poběží známý moderátor Leoš Mareš. Loňská účast pro něj znamenala úplnou závodní premiéru. A běhání si docela oblíbil. „Běhání si každý může zamilovat z jiného důvodu. Buď se vám líbí samotný pohyb, to, že se pohybujete v přírodě, že běžíte sám nebo naopak ve skupině. Anebo je to kombinací všeho. Já si štafetu chci užít minimálně tak, jako loni, kdy mě úplně strhla,“ přiznává Mareš. To většina členů kapel UDG a Eddie Stoilow se na start běžeckého závodu postaví poprvé v životě, ale za to se do závodu pustí přímo se svými fanoušky, kteří vyhráli startovné na Facebooku RunCzech.

Například v rámci Diplomatic Cupu poběží středeční štafetový závod 27 registrovaných týmů. 11 z nich jsou týmy složené ze zaměstnanců Ministerstva zahraničních věcí, zbývajících 16 týmů tvoří zástupci zahraničních diplomatických misí v České republice. Partnery projektu, jehož cílem je vybrat finanční prostředky pro podporu osob s tělesným postižením v Africe, jsou Světlo pro svět a Ministerstvo zahraničních věcí ČR.

Ve středu poběží O2 Pražskou štafetu 4×5 rovněž 264 běžců se žlutou stužkou. Ta je totiž symbolem projektu Yellow Ribbon Run, Stromovkou tak proběhne 15 vězňů, 16 bývalých odsouzených, tři oběti trestných činů nebo ministr spravedlnosti Robert Pelikán. Ti všichni podpoří projekt, který hledá druhé šance pro ty vězně, kteří si odpykali svůj trest a chtějí začít nový život.

O2 Pražská štafeta 4×5 se na Výstavišti v pražských Holešovicích po oba dny rozeběhne v 18 hodin, koncerty startují v osm. V rámci startovního balíčku má každý tým piknikový box s občerstvením, batůžek, běžecké tričko nebo medaili v cíli.

Harmonogram dne

12.00 otevření Expa pro výdej startovních čísel

16.00 otevření zóny s Team Boxy 17.00 start Bambini Run

18.00 start hlavního závodu

19.20 slavnostní vyhlašovaní vítězů

20.00 začátek koncertu

14. června zahraje Eddie Stoilow

15. června zahrají UDG

21.00 konec akce

Zajímavá čísla

• Kapacita O2 Pražské štafety 4×5 je 8 000 běžců, tedy 4 000 každý den • Kapacita Bambini Runu je 300 účastníků, každý den 150 • Ve startovním poli se objeví celkem 55 národností • 66 % běžců jsou muži, 34 % tvoří ženy • Průměrný věk žen na štafetě je 34,1 let, průměrný věk mužů je 35,5 let • Narozeniny v obou dnech štafety oslaví 18 běžců a 17 běžkyň • Štafetu poběží nejvíc Janů, Petrů a Martinů, nejpočetnějším jménem u žen je Jana, Petra a Lucie • Nejstarší účastník: Zdeněk Kerner (CZE), 81 let • Nejstarší účastnice: Ilona Zelenková (CZE), 63 let • Při závodě pomáhá 900 dobrovolníků • Nejvíce zahraničních běžců přijede ze Slovenska, Německa, Francie, Velké Británie, Itálie, Polska, Ruska, Nizozemska a Spojených států

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

Radek Narovec muž 13.06.2017 14:41:37

Už středu se v jednom z nejoblíbenějších běžeckých parků hlavního města rozeběhne druhý ročník O2 Pražské štafety 4×5. Čtyřčlenné týmy, party pod širým nebem nebo koncerty, to vše znamená nejnovější závod z dílny RunCzech, který se letos poběží nově ve dvou dnech.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.