Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

10 důvodů, proč si nenechat ujít Jizerskou 50 RUN

10 důvodů, proč si nenechat ujít Jizerskou 50 RUN
foto: Běhej lesy

Běhej lesy | 21.08.2017 | přečteno: 4977×

V zimě na běžkách, v létě po svých. Už 2. září se sejdeme v Bedřichově na závodě Jizerská 50 RUN, tedy letní variantě slavného závodu běžkařů. Přinášíme vám 10 důvodů, proč za to Jizerská 50 RUN stojí. Trasa na 50 kilometrů už je sice vyprodaná, ale na trasy na 12 a 23 km se přihlásit stále můžete na www.behejlesy.cz

PŘÍRODA

Tak jako je u seriálu Běhej lesy zvykem, i na šestém závodě letošní sezony seriálu se podíváme do krásné přírody. Jizerské hory nám nabídnou nekonečné lesy a krásné výhledy. Zvlášť těm, co žijí ve městě, přijde vhod vyměnit alespoň na víkend smog a benzínové výpary za čistý vzduch chráněné krajinné oblasti. V takovém prostředí se běhá samo! Nadechněte se z plných plic a vyrazte.

DOPRAVNÍ DOSTUPNOST

Až do Liberce vede dálnice a například z Prahy se do Bedřichova dostanete za hodinu a půl autem. A ani hromadné dopravy se nemusíte bát. Z Liberce i Jablonce nad Nisou jezdí pravidelné autobusy a cesta trvá kolem 30 minut. V den závodu budou navíc autobusové spoje z Liberce do Bedřichova posíleny. Pokud chcete ušetřit přírodu i nějaký ten peníz, domluvte se na spolujízdě s dalšími běžci v události závodu zde.

ŠIROKÉ A JEDNODUCHÉ CESTY

V zimě se tudy prohání tisíce běžkařů v obou směrech, a když sleze sníh, můžeme tyto široké stezky využít i my, kteří běháme po svých. Odpadnou strkanice a nebezpečné předbíhání a každý si bude moci běžet svým tempem, aniž by někomu překážel nebo ho naopak někdo zdržoval. A přestože se závod poběží v horách, nemusíte se obávat náročných terénů a trailů.

SOUČÁST TRADICE

Jizerská 50 je tradiční lyžařský závod, kterého se účastní největší hvězdy běžeckého lyžování i běžkařští amatéři. Letní varianta tohoto klasického zimního závodu vám dává příležitost prohlédnout si ikonická místa Jizerských hor bez sněhové pokrývky. Zkraťte si čekání na zimní Jizerku a vyrazte v jejích stopách už 2. září.

ŠPIČKOVÝ SERVIS

Bojíte se, že by vám mohlo při závodě dojít? Teď už nemusíte! Organizátoři připravili hned několik občerstvovacích stanic. Na trase 12 km se můžete občerstvit 4×, na trase 23 km 5× a na ultramaratonské trase 50 km dokonce 11× včetně cílové občerstvovačky. Zázemí závodu nabídne i další formy občerstvení, před i po závodě budete mít možnost nechat se zatejpovat od profesionálů. Každý závodník najde ve startovním balíčku unikátní turistickou vizitku. V cíli obdrží originální dřevěnou medaili a SMS se svým časem a výsledkem. Těšit se může také na své fotografie ze závodu a diplom zdarma ke stažení. V tombole můžete navíc po závodě vyhrát kolo v hodnotě téměř 30 tisíc korun.

KAŽDÝ SI NAJDE SVÉ

Ať už se chcete jen zlehka proběhnout nebo si sáhnout na dno, Jizerská 50 RUN uspokojí každého. Pokud chcete běžet nenáročnou trať vhodnou i pro začátečníky, je pro vás ideální 12 km. Jestliže se chcete pořádně proběhnout a vidět to nej z Jizerek, 23 km vás určitě nadchne. A pro největší borce, kteří se toho nebojí, je tu ultramaratonská trasa na 50 km, která vás zavede až na Jizerku.

RODINNÝ ZÁVOD

I malí špunti mohou závodit. Na děti do 15 let čekají tratě na 500 m a 1 km. Vítězové se mohou těšit na pěkné ceny. A zatímco vy budete na trati svého závodu, o děti se vám postarají zkušené vychovatelky v Úschovně dětí, kterou si letos připravily Lesy ČR. Mají pro ně připravený zábavný program s lesní pedagogikou a děti se tam rozhodně nudit nebudou. Vyřádit se mohou také na nafukovacím hradu od Kam s dětmi. Jizerská 50 RUN zní jako dobrý způsob, jak se rozloučit s prázdninami, ne? :)

NABITÝ VÍKEND

Byla by škoda jet do Bedřichova jen na otočku kvůli závodu. Jizerské hory nabízejí tolik možností, jak trávit čas, že tu budete chtít zůstat klidně celý týden. Co třeba vystoupat na rozhlednu Královka, vzdálenou necelé dva kilometry od Bedřichovského stadionu? Přímo v Bedřichově se nabízí i lanový park. V Liberci pak určitě navštivte iQLANDII, aquapark Babylon nebo zoologickou či botanickou zahradu. Jablonec nadchne milovníky skla a bižuterie.

KRÁSA POMÁHAT

My můžeme běhat a sportovat téměř, jak se nám zlíbí. Jsou mezi námi ale lidé, kteří našli v pohybu zalíbení i přesto, že při něm musí vynaložit mnohem větší úsilí. Při registraci na závod máte možnost vybrat si, jestli a jakou částkou chcete pomoci vybraným handicapovaným sportovcům. Ve spolupráci s Nadačním fondem Emil se seriál Běhej lesy bude snažit pomoci čtrnáctiletému cyklistovi Kevinovi, kterému byla diagnostikována dětská mozková obrna. Vybere se dostatek peněz, aby si Kevin mohl pořídit nový závodní tricykl?

TÝMOVÉ SOUTĚŽE

Někdo si radši jede na vlastní triko a běží sám za sebe. Ale sdílená zábava je dvojnásobná zábava. Dejte dohromady partu kamarádů, postavte tým a společně se pokuste strávit na trati co nejvíc času. Tak jednoduchá jsou pravidla kategorie Slow motion, do které se můžete na závodech Běhej lesy přihlásit. Platí zde, že čím větší tým postavíte, tím větší šanci na výhru máte! Smíšené páry mohou soupeřit v kategorii Tandem, podmínkou je, aby jeden člen týmu běžel 12 km a druhý 23 km.

Komentáře (Celkem 1)

Nalezené položky: 2 První Předchozí | 1 | Další Poslední

behejlesy muž 21.08.2017 10:22:12

V zimě na běžkách, v létě po svých. Už 2. září se sejdeme v Bedřichově na závodě Jizerská 50 RUN, tedy letní variantě slavného závodu běžkařů. Přinášíme vám 10 důvodů, proč za to Jizerská 50 RUN stojí. Trasa na 50 kilometrů už je sice vyprodaná, ale na trasy na 12 a 23 km se přihlásit stále můžete na www.behejlesy.cz
Odkaz na článek

avatar

Stranná

Celkem 0 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:36:07 (2011)
půlmaraton: 1:17:14 (2012)

DASK muž 22.08.2017 07:45:05

Široké a jednoduché cesty? Děkuji, nechci.

Nalezené položky: 2 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.