Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

TEST: Trekz Titanium - sluchátka, která vám dovolí slyšet nebezpečí

TEST: Trekz Titanium - sluchátka, která vám dovolí slyšet nebezpečí
foto: Aftershokz.com

komerční prezentace | 19.09.2017 | přečteno: 9600×

Běháte rádi s hudbou v uších, ale bojíte se, že vás může srazit auto nebo se lekáte rychlejších běžců, kteří se neslyšně vynoří zpoza vás? Potřebujete si vyřídit telefonáty i za běhu a nechce se vám běžet s telefonem u ucha? Možná právě pro vás jsou elegantní, flexibilní a lehoučká sluchátka AfterShokz Wireless Trekz Titanium.

Cože?!? Sluchátka, která se nestrkají do uší? Řeknete si, že to snad ani není možné něco z nich slyšet, ale mýlíte se. Technologie Bone Conduction vede zvukové vibrace po spánkové kosti a mozek je umí zpracovat úplně stejně, jako když si pustíte zvuk přímo do uší. Ty vám tak zůstávají otevřené pro vnímání dalších zvuků – přijíždějících aut, lidí kolem vás či třeba štěkání přibíhajících psů.

Zcela jistě si budete muset zvyknout na nezvyklé vibrace na spáncích, jak je zvuk přenášen do mozku přes vaši spánkovou kost, nikoliv přímo do ušního boltce. Ten zůstává volný pro vnímání hluků z okolí, což má výhody, že zůstanete ve spojení s okolím, ale také nevýhody, že reprodukce hudby bude nutně rušena. Jak jsme zvyšovali hlasitost reprodukce, zlepšoval se i pocit z hudby či mluveného slova, ovšem současně jsme rušili (a dost výrazně) naše okolí a přestávali vnímat jiné hlasy a hluky. Nepříjemné!

Kvalita hudby je nadprůměrná. Pro většinu uživatelů bude vysoce uspokojující, AfterShoky moc neocení snad jen milovníci basů, ti si budou muset vypomoci příslušným ekvalizérem na mobilu.

Výdrž baterie není velká (výrobce uvádí šest hodin hudby a hovoru, jelikož však budete muset hlasitost nastavit na vyšší hodnoty, troufneme si tipnout, že skutečná výdrž bude menší). Je proto lepší po doběhnutí sluchátka připojit na dobíjecí kablík (s USB konektorem na druhém konci). Dobíjení však je rychlé a rozhodně nezabere celý den či noc.

Sluchátka váží pouhých 36 gramů a zkraje můžete mít obavy, že nebudou držet na hlavě, anebo je někde ztratíte, třeba při větší běžecké divočině. Není tomu tak, hezky si je nastavte na nejcitlivější body v okolí uší a budou držet i při hodně divokém spurtu. Vejdou se i pod cyklistickou helmu a v zimě navíc oceníte, že čepice či čelenka nevytahují sluchátka z uší, jak jste zvyklí z běhání s peckami a dráty.

Sluchátka se vyrábějí v různých barevných provedeních a verzích, čemuž odpovídá cena od 1 450 Kč do 3 250 Kč u modelu Trekz Titanium, který jsme testovali. Subjektivně jsme hodnotili kvalitu hudební reprodukce jako spíše nadprůměrnou, tedy žádné šumění pecek ze supermarketu, ale ani žádný odvaz z modelů luxusních značek, které však nejdou s cenou pod 8 000 Kč. Prostě jde o kompromis kvality hudby a možnosti slyšet i další zvuky kolem vás.

Mají snad jen maličko matoucí ovládání – tlačítka jsou hned vedle sebe a často si místo spárování s mobilem sluchátka vypnete.

Aftershokz Wireless Trekz Titanium jsou rozhodně zajímavá a kvalitní bezdrátová sluchátka s bluetooth přenosem a mikrofony, s využitím i v jiných sportech a volnočasových aktivitách. Jsou elegantní, lehoučká a skladná. Mají odpovídající cenu. Pokud hledáte superposlech, neuspokojí vás. Pokud hledáte větší kvalitu a pohodlí oproti levným peckám s kablíky a jste závislí na telefonování vždy a všude, koupí AfterShoků neuděláte chybu.

Plusy:

  • přijatelný poměr kvalita vs cena
  • možnost telefonovat za běhu
  • solidně drží na hlavě

Minusy:

  • musíte si zvyknout na zprvu hodně nepříjemný pocit z vibrací
  • slabší zvuk
  • nevydrží dlouho bez nabíjení

Celkové hodnocení: 85%

Pozn.red.: Jedná se o placený redakční test provedený na zakázku pro firmu H.S.H. Sport.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

komerce 19.09.2017 13:09:00

Běháte rádi s hudbou v uších, ale bojíte se, že vás může srazit auto nebo se lekáte rychlejších běžců, kteří se neslyšně vynoří zpoza vás? Potřebujete si vyřídit telefonáty i za běhu a nechce se vám běžet s telefonem u ucha? Možná právě pro vás jsou elegantní, flexibilní a lehoučká sluchátka AfterShokz Wireless Trekz Titanium />Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.