Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Zajeďte na kros horolezců do Adršpachu

Zajeďte na kros horolezců do Adršpachu
foto: Ádrkros

Michal Vavák | 30.10.2017 | přečteno: 4280×

37.ročník Ádrkrosu, náročného terénního běhu v samém srdci adršpašských skal, odstartuje tuto sobotu ve 12 hodin. Tímto závodem končí sezona běžeckých závodů v poličské skalní pánvi a pro většinu účastníků je to tak i velká běžecko-společenská party.

Pokud chcete týden před Velkou kunratickou kvalitně potrénovat kopce a seběhy, je necelých 9 kilometrů v Adršpachu s převýšením skoro 300 metrů ideální variantou. Po zahřívacím prvním kilometru trať začíná stoupat, na závodníky čekají přeběhy mokrých chodníčků z klád, skoky přes potok a všudypřítomný písek a kořeny. Rovinatější kilometrová pasáž končí seběhem po hrubém asfaltu, následuje druhé velké stoupání ke zřícenině zdejšího hradu. Krásný, ale obtížný seběh přes větve a kořeny dovede téměř čtyři stovky běžců k místu startu, velké louce vedle železniční tratě, nad kterou ční dominanty pískovcového města – věže Starosta, Starostová a Král.

Poslední úsek Ádrkrosu nabízí úchvatné proběhnutí samotným jádrem skalního města, vertikální schody na délku boty a šířku ramen vedoucí na vyhlídku na Milence coby nejvyšší věž nebo třeba průběh „Sloním náměstím“ a Gotickou bránou. Závěrečný dlouhý finiš po drnech stojí také za to.

V Adršpachu nechybí ani tratě pro děti v délce od 70 do 500 metrů, první závody pro nejmenší startují v 10:15.

I letos se na start jistě postaví někdo z předních domácích běžců, v minulosti zde nechyběl třeba skyrunner Ondřej Fejfar, mistr republiky v maratonu Petr Pechek nebo Pavel Brýdl. Stálicí je v ženském poli Táňa Metelková, v roce 2014 doběhla celkově čtvrtá Eva Vrabcová-Nývltová. V cíli závodu mezi diváky se často objevují české hvězdy bývalé i současné horolezecké scény jako třeba Josef Rakoncaj, Marek Holeček nebo místní legenda pískovcových věží Petr Mocek.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

Michi muž 30.10.2017 12:37:58

37.ročník Ádrkrosu, náročného terénního běhu v samém srdci adršpašských skal, odstartuje tuto sobotu ve 12 hodin. Tímto závodem končí sezona běžeckých závodů v poličské skalní pánvi a pro většinu účastníků je to tak i velká běžecko-společenská party.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.