Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Dohnaer Adventslauf: Spojte běhání s návštěvou drážďanských adventních trhů

Dohnaer Adventslauf: Spojte běhání s návštěvou drážďanských adventních trhů
foto: Petr Kostovič

komerční prezentace | 16.11.2017 | přečteno: 3056×

Horký Glühwein či čaj, vánoční cukroví, Santa Clause, adventní trhy, dudáckou kapelu, ale hlavně pořádnou porci vyplavených endorfinů. To vše v minulosti nabídl běh Dohnaer Adventslauf v saském městě Dohna nedaleko Drážďan a podobný mix sportu a zábavy se dá očekávat i letos. Běží se v sobotu 9. prosince a vybrat si můžete z několika tratí.

Hlavní trasa měří 9,6 kilometrů. Ve čtyřech okruzích se proběhnete okolím centra, v každém 2,4 km dlouhém okruhu čeká účastníky náročné stoupání do cílového prostoru na náměstí. Hlavně toto stoupání ubírá síly a řádně prověří fyzickou kondici. Střídá se asfalt, dlažební kostky, parkové cesty, rovinky, krátké prudké výběhy a seběhy. Prostě trasa jako stvořená pro technického běžce. Vzhledem k profilu trasy váš výsledný čas víceméně odpovídá běhu na 10 km na rovinaté trati.

Pro mladší běžce a veterány, kteří si netroufnou na hlavní závod, je připraven kratší běh a chůze s nordickými holemi na 4,8 km (dva okruhy), pro děti závod na 1,4 km.

Závod si oblíbili čeští běžci, kteří akci berou jako rodinný výlet, při němž spojují sportovní zážitek s návštěvou adventních trhů v nedalekých Drážďanech.

O účast českých běžců tu dlouhodobě stojí. Ti tu zanechali výraznou stopu i ve výsledcích, držitelkou rekordu závodu žen je sokolovská Ivana Sekyrová, na předních místech ve věkových kategoriích se pravidelně umisťují i další čeští zástupci.

„Každý účastník obdrží v cíli hrnek svařeného vína s vánočním potiskem. Ceny pro celkové vítěze jsou atraktivní, stejně tak jsou připraveny věcné ceny pro první tři běžce a běžkyně v jednotlivých věkových kategoriích. Měření probíhá čipovou technologií,“ říká Karsten Porth, který je letos zodpovědný za organizaci akce.

Saská Dohna leží jen kousek za hranicemi České republiky. Z Ústí nad Labem, Děčína či Teplic tam dorazíte autem po dálnici D8 a německé A 17 za 45 minut, z Prahy za hodinu a půl.

Start hlavního závodu je na programu v 13:15, dětský závod startuje v 13:00. Startovné činí 6 EUR, on-line registrace přijímají organizátoři do 7.12. Poté je možné se přihlásit na místě. K dispozici je zázemí s šatnami, sprchami s teplou vodou a toaletami v místní sportovní hale, vyhlášení výsledků probíhá v koloritu adventních trhů na náměstí. Více informací ZDE.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

PetrK muž 04.12.2017 17:07:19

Horký Glühwein či čaj, vánoční cukroví, Santa Clause, adventní trhy, dudáckou kapelu, ale hlavně pořádnou porci vyplavených endorfinů. To vše v minulosti nabídl běh Dohnaer Adventslauf v saském městě Dohna a podobný mix sportu a zábavy se dá očekávat i letos. Běží se v sobotu 9. prosince a vybrat si můžete z několika tratí.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.