Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Řadu novinek chystají letos organizátoři Českého běhu žen v Ostravě

Řadu novinek chystají letos organizátoři Českého běhu žen v Ostravě
foto: Český běh žen

tisková zpráva | 07.03.2018 | přečteno: 2049×

Český běh žen se blíží, Ostravu ovládne už 26. května. Nejmasovější ženský běžecký závod v zemi přináší změny v trasách, novinky v doprovodném programu i rozsáhlejší zábavu pro děti. Vloni se na starty všech závodů postavily téměř tři tisícovky sportovců. Popularita závodů se každoročně zvyšuje, a to i za hranicemi republiky. Organizátoři i letos registrují řadu přihlášek z Polska. Vítězkami budou všechny účastnice, smyslem závodu je totiž jediné – dostat se do cíle a překonat sama sebe.

„Protože je nás čím dál víc, museli jsme letos přistoupit ke změnám na startu, aby se všechny běžkyně mohly pohodlně rozběhnout. Startovat se bude stejně jako loni z Námětí Biskupa Bruna u obchodního a zábavního centra Fórum Nová Karolina, ale poběží se opačným směrem. Závodnice na 5 km a tedy i 10 km distanci si také vůbec poprvé užijí běh kolem Nové radnice, přes část Komenského sadů a po obou stranách řeky Ostravice. Věříme, že to pro všechny bude příjemnější. Trasa je přímější, ne tak klikatá, a v rámci města také více v zeleni,“ říká Oldřich Zvolánek, ředitel závodu a předseda Výkonné rady pořadatelského SSK Vítkovice.

Změny se dotknou také warm up zóny, která nabídne nový koncept rozcvičení podle nejmodernějších trendů. Širší bude opět i dětský program, protože Český běh žen se pravidelně koná v době oslav Dne dětí. Chybět nebude rodinný běh ani after party na terase. Celým dnem provází Jakub Kohák, který se stal téměř součástí pořadatelského týmu a má pro Český běh žen ve svém diáři speciální místo.

„Věříme, že běžkyně ocení i změnu v dodavateli oblíbeného účastnického trička. Letos Ostravu doslova prozáříme, bude ostře žluté a hlavně, jsme Český běh žen, proto jsme začali spolupracovat s českým dodavatelem funkčního sportovního oblečení. Našim partnerem se proto stala společnost Kilpi. Trika pro nás v hodnotě se už šijí,“ dodává Šárka Mokrá, manažerka projektu. Kromě originálního trika dostanou všechny účastnice také pamětní medaili. Zajištěný mají pitný režim, občerstvení po doběhu, automatickou účast ve slosování bohaté tomboly a mnohé další benefity, které budou organizátoři představovat postupně. Cena startovného je 490,– Kč a účast na celém doprovodném programu, včetně rodinného běhu zcela zdarma ro všechny návštěvník a fanoušky Českého běhu žen.

I letos bude mít Český běh žen v Ostravě také charitativní rozměr. Mimo jiné podpoří Společnost pro ranou péči, která pomáhá rodinám s dětmi s handicapem. Zájemci si budou moci vyzkoušet běh po tmě i roli traséra. Symbolické startovné ve výši 50 Kč dostane v plné výši tato nezisková organizace, která má své sídlo v Ostravě a pomáhá 80 rodinám napříč Moravskoslezském krajem.

Pokud se běžkyně přihlásí do 10. 5. budou mít na startovním čísle své jméno. Už teď je jasné, že do závodu týmů vyšlou své zástupce nejrůznější organizace z regionu. I letos řady běžkyň posílí například umělci z Národního divadla moravskoslezského.

Český běh žen Ostrava je pořádán od roku 2013. V roce 2017 jej absolvovalo 1987 žen a téměř tisíc dětí s rodiči. Vždy je spojen s oslavou Dne dětí.

Běžecké tratě se liší délkou a náročností tak, aby si mohla vybrat každá žena. Kdo náhodou nedoběhne, s úsměvem dojde. Na Českém běhu žen běhají nejen atletky, ale i úplné začátečnice. Běží se centrem Ostravy na tratích v délce 2,5 km, 5 km, 10 km. Pro Nordic Walking je určena trasa 2,5 km.

Dosud účastnice uběhly dohromady 27 232 km, nejmladší závodnici bylo 6 let a nejstarší 79 let. Průměrná teplota v den závodu je 24,5 stupňů Celsia.

Cena závodu do 20. 5. je pouze 490,– Kč.

V ceně závodu je:

• Startovné pro ročník 2018

• Funkční běžecké triko Kilpi

• Dárková taška

• Pojištění proti úrazu

• SMS výsledkový servis

• Pitný režim

• Občerstvení po běhu

• Osobní fotka ze závodu

• Pamětní medaile

• E-diplom

• Profi rozcvička před startem

• Doprovodný program po celý den

• Hlídání dětí po dobu závodu

• Workshopy

• Účast na after party s tombolou

Komentáře (Celkem 1)

Nalezené položky: 2 První Předchozí | 1 | Další Poslední

tiskovazprava muž 07.03.2018 13:50:38

Český běh žen se blíží, Ostravu ovládne už 26. května. Nejmasovější ženský běžecký závod v zemi přináší změny v trasách, novinky v doprovodném programu i rozsáhlejší zábavu pro děti. Vloni se na starty všech závodů postavily téměř tři tisícovky sportovců. Popularita závodů se každoročně zvyšuje, a to i za hranicemi republiky. Organizátoři i letos registrují řadu přihlášek z Polska. Vítězkami budou všechny účastnice, smyslem závodu je totiž jediné – dostat se do cíle a překonat sama sebe.
Odkaz na článek

avatar

Sloviensko

rudo muž 08.03.2018 07:54:32

jedna z novinek : podle narizeni IAAF, budou mezi zenami zavodit i chlapy v zenske kategorii

Motto: you can't stop, what is coming !
Nalezené položky: 2 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.