Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Tip na dovolenou? Vyražte do Brixenu na tamní Dolomites Marathon

Tip na dovolenou? Vyražte do Brixenu na tamní Dolomites Marathon
foto: Brixen Dolomites Marathon

komerční prezentace | 27.05.2018 | přečteno: 3937×

Nevíte, kam vyrazit počátkem července na běžeckou dovolenou? A co takhle na sever Itálie do Brixenu, městečka opředeného řadou mýtů ve spojení s vyhnanstvím českého novináře Karla Havlíčka Borovského? A také městečka v malebném údolí, odkud startuje Brixen Dolomites Marathon? Běží se již 7. července!

V prosinci roku 1851 byl mladý český satirik, novinář a politik deportován do Tyrolského městečka Brixen, kde následně pobyl téměř čtyři roky pod policejním dohledem a odříznutý od dění doma. Dům, ve kterém na náklady monarchie pobýval, stojí dodnes. Význačná postava české historie tehdy mohla denně vzhlížet k nádherným skaliskům okolo. Proč do Brixenu nevyrazit na dovolenou zpestřenou horským maratonem?

Brixen Dolomites Marathon, který letos napíše svou devátou kapitolu, kombinuje město a hory, louky i lesy a končí panoramatickými výhledu v prostoru cíle, jenž se nachází na hoře Plose v nadmořské výšce 2450 metrů nad mořem. Časový limit činí osm hodin, převýšení od startu do cíle je cca 1900 metrů. Povrch kombinuje asfalt, trailové a horské cesty.

Vybavené občerstvovačky a funkční finišerské tričko jsou samozřejmostí. Závod můžete běžet jako klasický maraton nebo ve štafetě po dvou (první běží 19 km, druhý 23 km) či čtyřech členech (11 km, 8 km, 14,5 km a 8,7 km).

domek Karla Havlíčka Borovského v Brixenu

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

komerce 27.05.2018 10:53:20

Nevíte, kam vyrazit počátkem července na běžeckou dovolenou? A co takhle na sever Itálie do Brixenu, městečka opředeného řadou mýtů ve spojení s vyhnanstvím českého novináře Karla Havlíčka Borovského? A také městečka v malebném údolí, odkud startuje Brixen Dolomites Marathon? Běží se již 7. července a nyní máte šanci vyhrát startovné!
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.