Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Týmový půlmaraton se rozběhne v Praze okolo Portheimky

Týmový půlmaraton se rozběhne v Praze okolo Portheimky
foto: Craft

tisková zpráva | 12.05.2018 | přečteno: 2307×

Baví vás být u toho, když se rodí něco nového? Už příští víkend (20. 5.) má premiéru Craft Team Running, závod v týmovém půlmaratonu a také první akcička čtyřdílného českého poháru. V neděli odpoledne ožije běžci a DJ´s městský park u Diezenhoferova letohrádku Portheimka v Praze 5.

Taktika a strategie? Důkladný koučink a správné střídání? Možná víc než čistá výkonnost. Ano, může platit i v běhu. A přinést dosud nevídané běžecké zážitky. „Proběhnete se a zažijete zábavu s kamarády,“ láká olympijský vítěz v pětiboji David Svoboda, patron série a jeden z pořadatelů.

Ideální možnost také pro utužení byznys vztahů, pro firemní týmy je připravena navíc širší nabídka služeb i možnosti prezentace. Anebo jen jednoduše neobvyklý závod či příprava na další už „jen“ individuální podniky.

Základní pravidla znějí následovně: Trať má půlmaratonské parametry (tedy 21,094 km), závodí čtyřčlenná družstva (muži, ženy, nebo mix 2+2) na 15 úsecích. Tam už mohou libovolně nasazovat běžce, rozhodovat se v průběhu závodu podle vývoje. Každý musí odběhnout nejméně dva úseky.

Jen si to představte: váš nejlepší běžec získá náskok, ale druhý a třetí začnou ztrácet. Nasadíte ho raději ještě víckrát, nebo vsadíte na jeho méně, ale rychleji zaběhnutých úseků? A dokážete ho přesvědčit, už znaveného, ještě do posledního kola, aby se vydal do mrtva? Anebo naopak vyrazí co nejlíp hned zpočátku a pak bude věřit, že jeho spoluběžci udrží náskok?

A najmete si „neběžícího“ kouče, nebo to zvládne rozhodnout kapitán na trati? Nabízí se tolik variant! A myslíte, že elitní tuzemský tým dokáže běžet pod světový rekord 58:22 Zersenaye Tadeseho? David Svoboda, už nějaký čas nosí v hlavě možná ideální kvarteto – nebo aspoň motivaci pro další běhání.

„Poběží se na krátkém okruhu okolo 1,4 km, takže po celou dobu bude možné sledovat vývoj. K tomu rozjedeme doprovodný program s DJ´s a muzikou. Bude to show,“ říká Martin Dvořák, ředitel pořádající agentury SportGroup.cz, v jejíž režii už běží třeba Kilpi Trail Running Cup a další známé podniky.

Startuje se ve 14 hodin. Doprovodný rodinný závod měří 1 km, 700 metrů odběhne „velký“ a 300 metrů „malý“ člen štafety. Přihlášky jsou k dispozici na sportt.cz, prvních sto týmů získá funkční trička Craft ro všechny členy.

Team Running Challenge zavítá po Praze 5 (20. 5.), do Plzně do Depa 2015 (15. 7.), na Lipno do maríny (25. 8.) a vrátí se opět do Prahy 4 na Kavčí hory (23. 9.). Vše atraktivní, rušná a prostorná místa. Tři nejlepší výsledky ze čtyř se započítají do Českého poháru týmových běhů.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

tiskovazprava muž 12.05.2018 12:11:41

Baví vás být u toho, když se rodí něco nového? Už příští víkend (20. 5.) má premiéru Craft Team Running, závod v týmovém půlmaratonu a také první akcička čtyřdílného českého poháru. V neděli odpoledne ožije běžci a DJ´s městský park u Diezenhoferova letohrádku Portheimka v Praze 5.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.