Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Ani Hvězdná štafeta nestačila na premiérový triumf v týmovém půlmaratonu

Ani Hvězdná štafeta nestačila na premiérový triumf v týmovém půlmaratonu
foto: Ladislav Adámek, SportGroup

tisková zpráva | 22.05.2018 | přečteno: 1962×

Představte si, že ani dva olympijští vítězové vám nemusí stačit k výhře ve štafetovém půlmaratonu! Craft Team Running, první závod českého poháru v týmovém běhu, má za sebou úspěšnou premiéru v Praze 5. První triumf slaví kvarteto Craft team super (Adam Holý, Jakub Holý, Tomáš Hrůza, Jiří Mareš), které zvládlo šestnáct úseků za 1:03:58 minut.

Běžecká korida oživila nedělní odpoledne v parku okolo Portheimky. Zúčastnilo se 42 týmů, všechny absolvovaly půlmaratonskou štreku pod dvě hodiny. Ti nejlepší dvě a půl minuty za nejlepším českým časem Jana Pešavy z roku 1997. Druhá skončila formace Starostův klub, vedená současným starostou Prahy 5 a ironmanem Pavlem Richtrem.

Čtyřčlenné štafety kroužily na trati okolo 1,5 km dlouhé, běžce nasazovaly na úseky buď podle plánu, ale i aktuálního rozpoložení – každý musel zvládnout nejméně dva.

Olympijský vítěz v pětiboji a jeden z patronů akce David Svoboda třeba dokázal běžet i dva za sebou (ten úplně první za 3:51). „Až mě překvapilo, jak mě to vtáhlo, jak mě to bavilo,“ říkal. „Myslela jsem, že se půjdu jen lehce proběhnout, ale pak jsem si musela pořádně máknout, nedalo mi to,“ mračila se na něj naoko jeho spolubojovnice z týmu Nás nedoběhnou Kateřina Neumannová, olympijská vítězka v běhu na lyžích.

Velmi dobrým parťákem i z pohledu výkonu se jim stal Martin Dvořák, bývalý český reprezentant v plavání a triatlonu. A také Petr Vágner, moderátor Primy, který vyhrál se synem Samem ještě předtím rodinný běh na 700 m + 300 m. Přesto jejich štafeta skončila osmá.

Den poté, co běžel jako nejlepší z Čechů na karlovarském půlmaratonu, se zapojil také Ondřej Fejfar. „Přišel jsem se jen podívat, ale nemohl jsem odmítnout nabídku ke startu,“ usmíval se. A tak to měli i další – jistě potřeba byl výkon, ale k tomu přišla i zábava, násobená týmem.

„Geniální nápad dostat vedle sebe do jednoho závodu olympijské hvězdy i sedmiletou čínskou holčičku. Štafetovému půlmaratonu věštím velkou budoucnost,“ vzkázal jeden z běžců Jiří Gono. „Jsme spokojeni, že se všechno podařilo. Přece jen jsme takový formát dělali poprvé a nevěděli jsme, jak se při tomto počtu lidí zvládnou třeba předávky v depu,“ hodnotil ředitel Martin Dvořák z pořadatelské agentury SportGroup.cz.

Příští podnik čtyřdílné série bude na programu o prázdninách 15. července v Depu 2015 v Plzni, pokračuje se v maríně na Lipně (25. 8.) a pak v září (23. 9.) na Praze 4. Do celkového žebříčku se počítají tři nejlepší výsledky.

VÝSLEDKY

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

tiskovazprava muž 22.05.2018 14:50:13

Představte si, že ani dva olympijští vítězové vám nemusí stačit k výhře ve štafetovém půlmaratonu! Craft Team Running, první závod českého poháru v týmovém běhu, má za sebou úspěšnou premiéru v Praze 5. První triumf slaví kvarteto Craft team super (Adam Holý, Jakub Holý, Tomáš Hrůza, Jiří Mareš), které zvládlo šestnáct úseků za 1:03:58 minut.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.