Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

ANKETA: Vybíráme nejoblíbenější závod první půlky roku

ANKETA: Vybíráme nejoblíbenější závod první půlky roku
foto: archiv

behej.com | 07.08.2018 | přečteno: 11082×

Také už se ztrácíte v přehršli běžeckých akcí? Pokud máte rádi ankety a necháte se jejími výsledky inspirovat př sestavování kalendáře na příští rok, máme zde tradiční hlasování o závod jara, chcete-li první půlky roku. V nabídce je skoro třicet akcí, jež si podle nás zaslouží vaši pozornost. Než se pustíme do finálového hlasování, máte opět šanci donominovat závody další.

Do konce týdne budeme přijímat vaše tipy na chybějící akce (využijte komentářů pod tímto článkem). Následně spustíme finále, do kterého postoupí osm běhů s největším počtem hlasů. Opět budeme před finále kontrolovat podezřelé hlasy ze stejných IP adres, takže prosíme o maximálně férový přístup a jeden hlas jen a pouze pro jednu akci!

Běh čarodéjné lásky

Krátky běh na 3 kilometry konaný pravidelně 1. máje. Navazuje na Běh čarodějnic a na rozdíl od něho jsou na něm velmi vítáni muži.

Běhej lesy Brdy

Běžci zde mohou zavítat do ještě nedávno nepřístupných oblastí CHKO Brdy na území bývalého vojenského prostoru. Kulisu pro tento výjimečný závod tvoří divoká příroda, území zaniklých obcí, tajemné zříceniny, skalní útvary či hráze rybníků.

Běhej lesy Karlštejn

Čtvrtý ročník akce zaznamenal velký nárůst startujících, vyprodáno bylo přitom dlouho dopředu. Mimořádně atraktivní trať s lomem Velká Amerika a hradem Karlštejn prostě táhne a jednoduše nadchla.

Běhej lesy Lednice

Další z dílů oblíbeného seriálu vybíhá přímo ze zámecké zahrady,přes hráz lednických rybníků a kolem dalších pamětihodností lednicko-valtického areálu.

Běž jak chceš

Akce pražského Bonbonu, tedy Běžeckého oddíllu neambiciozních běžců. Osmikilometrová trať je rozdělená do 4 okruhů. Na trati jsou 4 výběhy do kopce a je na každém běžci v jakém pořadí a v jakém okruhu je absolvuje.

Běžíme na hrad Točník

První závod letošního ročníku nabídl krom již tradičních tras na 5 a 15 kilometrů i nezvykle bohatou škálu závodů pro děti i pohádkovou cestu na hrad pro celou rodinu. Skutečnou lahůdkou pro běžecké fajnšmekry byla letošní novinka „čtvrtkilák v brnění“.

Brněnská desítka a Brněnský půlmaraton

Jeden z největších závodů na jižní Moravě přilákal na 1500 běžců. Soutěžilo se v kategoriích jednotlivců, týmů i štafet.

Czech Energy Team – Perun Skymarathon

Na trati necelého maratonu o délce 40 kilometrů s převýšením na české poměry nezvykle velkém – přes 3000 metrů – se bojovalo též o titul v domácím mistrovství ve skymarathonu. Trať s ještě větším převýšení nejvíc svědčila z Čechů Petru Brýdlovi (celkově byl druhý za Lucem Carrarrou) a Petře Ševčíkové.

Compressport Ještěd SkyRace

Loňská novinka pro hardcore běžce na Ještědském hřebenu poblíž Liberce se letos konala jako MČR ve skyrace. S trasou 24,5 km dlouhou a převýšením více než 1500 metrů se popasovala téměř celá česká běžecká špička.

Festivalový půlmaraton Zlín

Spojení filmové přehlídky a běhání evidentně funguje. Závod ve Zlíně přivítal na svém třetím ročníku na hlavním závodě přes 500 závodníků.

Halahoj Třebíčský půlmaraton

Závod se běžel za horkého počasí na krom půlmaratonské i kratší trati 11,5 km. Po závodě následoval tradiční festiválek.

KTRC Kralický půlmaraton

Panoramatický zážitkový půlmaraton s převýšením téměř tisíc metrů. Oproti loňsku vládlo téměř ideální běžecké počasí a to přineslo rekordy. Oba vítězové Robert Heczko i Táťána Metelková překonali traťové rekordy.

Masaryk Run

Téměř 1600 závodníků přitáhlo netradiční proběhnutí po závodním okruhu v Brně. Letošní ročník ovlivnil silný nárazový vítr a tak vítězové Filip Záveský a Petra Kamínková traťové rekordy neohrozily. Nechyběl tradičně bohatý doprovodný program

Mattoni 1/2Maraton České Budějovice

Budějovický maraton zaujme běžce rovinatou tratí jako stvořenou pro překonávání osobních rekordů. Díky iniciativě EuroHeroes letos poprvé zvítězil evropský běžec. Stal se jím britský vytrvalec Luke Traynor.

Mattoni 1/2Maraton Karlovy Vary

Půlmaraton vedený nejkrásnějšími kouty města, zavede běžce i na kolonádu. Krom půlmaratonu mohou závodníci zvolit i štafetu či rodinný běh.

Mattoni 1/2Maraton Olomouc

Tradičně skvělou atmosféru nezkazilo ani letošní pekelné vedro. Vítězství mezi Češkami si opět odvezla Eva Vrabcová Nývltová za svým českým rekordem zaostala o 9 sekund a olomoucké maximum vylepšila o 50 sekund

Neratovická 201

Výběh 14 pater v neratovickém domě kultury. Ti, kterým by to bylo málo, mohli vybíhat se závažím ve vlastní kategorii.

Night Run – Ostrava

Na hlavní trať druhého dílu seriálu vedoucí nočním krajským městem se postavilo na 420 závodníků. Tyto noční závody jsou oblíbené pro svoji romantickou atmosféru.

Palestra Kbelská 10

Tradiční jarní otvírák závodní sezóny se letos konal opět v Kbelích. S tratí se nejrychleji vypořádal Viktor Šinágl z Kerteam/ PSK Olymp Praha a a Kateřina Divišova z TJ Dukla Praha.

Pardubický vinařský půlmaraton

Půlmaratonská klasika pro širokou veřejnost včetně soutěže hanbikerů i pro závodníky bojující o medaile v MČR. Tradičně perfektně zorganizovaná akce a velmi rychlá dvoukolová trať.

PRD Pražská relativní desítka

Závod braný vážně – nevážně v pražské Hvězdě. Desetikilometrový závod, kde za vypití piva na občerstvovačce se závodníkovi odečtou 3 mnuty z výsledného času.

Pečecká desítka – Memoriál Jardy Kvačka

Skvělé podmínky tento rok nahrály rychlým časům většiny zúčastněných. Zvítězil „vrchař“ Jan Janů a Eva Vrabcová Nývltová zlepšila svůj loňský traťový rekord o 11.s na 00:33:50.

Rock Point – Horská výzva Beskydy

Šestý ročník oblíbené „tour“ horských běhů a trekingu přinesl zastávku v atraktivní lokalitě, ve valašských Beskydech, které jsou pro trailové běhání jako stvořené. Trasy tvořil velmi zkušený ultraběžec Zbyněk Cypra. Připravil tři tratě různých délek od 13 do 65 km. Součástí byl i tradiční benefiční pochod.

Rohálovská desítka

Každou jarní běžeckou sezonu na Moravě zahajuje tento závod již od roku 1994. Letos ji ovládl Alexander Matvitchjuk, který startuje za JM Demolex Bardejov. Z žen byla první nestárnoucí Petra Kamínková.

RunTour České Budějovice

Letošní otvírák oblíbené silniční série předčil očekávání a v pohodě naplnil navýšenou kapacitu 1800 běžců. Slunečné počasí nahrávalo výborným výkonům

Sportisimo 1/2Maraton Praha

Jarní běžecký svátek v české metropoli překonal všechna očekávání. Eva Vrabcová v sobotu mocně podporovaná domácím publikem zaběhla čas 1:11:01 a o vteřinu vylepšila český rekord Aleny Peterkové.

Šutr 54

Pod poetickou zkratkou se skrývá legendární Šárecko-Hanspaulský Ultra Trail, který pořádá znalec běžeckého obutí Michael Dobiáš. Jarní verze závodu se konala jako obvykle v Divoké Šárce a běžci si mohli zvolit délku trati podle počtu okruhů.

T-Mobile Olympijský běh v Praze – Stromovka

Olympijská myšlenka byla zvlášť letos zdůrazněna při pořádání olympijských běhů po celé ČR. Celkově se uskutečnilo více než 80 závodů a na start si stouplo více než 76 tisíc běžců a běžkyň. Ten pražský ze „zlaté“ kategorie závodníky protáhl Stromovkou v jednom (5 km) nebo ve dvou kolech (10 km) na certifikované trati a akce měla atmosféru příjemného happeningu.

Valašský hrb

Nejdelší tratí horského běhu je 55kilometrový závod s celkovým převýšením 1913 m, kratší varianty měří 10, 20 a 30 km. Běží se po „hřebenu“ beskydských vrchů, mimo silnice, po značené turistické „pěšině“, ve vlnitém terénu v nádherném prostředí krásných lesů, zážitek tu umocňují inspirativní výhledy.

Vranský lesní běh

Náročný terénní běh na členitých tratích dlouhých buď 4,3 nebo 8,6 km.

Velká cena Rafandy

Další akce pražského Bonbonu se běží na 5,5 km dlouhé trati.

Vltava Run

Boom zažívají týmové závody, skutečnou bombou v tomto odvětví je štafetový běh ze Šumavy do Prahy pro 12členné týmy. 350kilometrová trasa provedla účastníky nejkrásnějšími místy jižních a středních Čech. Na čele probíhal napínavý souboj, ale o zážitky nebyla nouze ani jinde ve startovním poli.

Volkswagen Maraton Praha

Pražský běžecký svátek v letošním roce poprvé má amerického vítěze. Galen Rupp si zde vylepšil svůj osobní rekord téměř o minutu a cílem proběhl v čase 2:06:07. Českými mistry v maratonu se stali Jiří Homoláč a Petra Pastorová.

Zimní běh na Blaník

Také v lednu se dá pěkně proběhnout a třeba i po sněhu a ledu. Tradiční závod se protáhl na půlmaraton a je čím dál větším lákadlem zkraje roku. Výběh na památnou horu je skutečně silný zážitek

Zkus maraton Kuks

Již potřetí připravili organizátoři krosové tratě od 10 km po ultra 65 km v prostředí velkolepého barokního komplexu bývalých lázní s hospitalem a v malebné krajině Podkrkonoší.

Komentáře (Celkem 10)

Nalezené položky: 11 První Předchozí | 1 | Další Poslední

behej.com 07.08.2018 13:11:11

Také už se ztrácíte v přehršli běžeckých akcí? Pokud máte rádi ankety a necháte se jejími výsledky inspirovat př sestavování kalendáře na příští rok, máme zde tradiční hlasování o závod jara, chcete-li první půlky roku. V nabídce je skoro třicet akcí, jež si podle nás zaslouží vaši pozornost. Než se pustíme do finálového hlasování, máte opět šanci donominovat závody další.
Odkaz na článek

avatar

Zlín

Celkem 12923,88 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:41:08 (2015)
půlmaraton: 1:33:36 (2014)
maraton: 3:29:30 (2015)

Ondrej1 muž 07.08.2018 13:36:14

Festivalový půlmaraton Zlín

avatar

Celkem 19040,59 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:43:26 (2016)
půlmaraton: 1:40:32 (2016)
maraton: 3:38:43 (2015)

p30etr muž 07.08.2018 14:45:35

>> Ondrej1, 07. 08. 2018 13:36:14

Přidal jsem

avatar

Celkem 7497,8 km
Minulý měsíc 0 km
půlmaraton: 1:42:42 (2020)
maraton: 3:51:09 (2018)

Alena77 žena 07.08.2018 16:56:44

Zimní běh na Blaník. To i přesto, že to letos o kilák a půl natáhli.

Motto: „Co sám nechceš, nečiň druhým.“
avatar

Katad žena 07.08.2018 18:06:29

Za mě byl nejlepší závod Halahoj Třebíčský půlmaraton.

avatar

Celkem 3916 km
Minulý měsíc 3 km
10 km: 0:48:17 (2013)
půlmaraton: 1:44:59 (2009)
maraton: 3:50:05 (2005)

vsara žena 07.08.2018 18:19:20

Krááá.

Prosím zařadit Neratovickou 201, Běž jak chceš, VC Rafandy, Běh lásky, P.R.D. a hlavně Vranský lesní běh (vždyť jsem přece vrána !!). VŠECHNY byly bezva.

krá vrána Sára

avatar

Celkem 19040,59 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:43:26 (2016)
půlmaraton: 1:40:32 (2016)
maraton: 3:38:43 (2015)

p30etr muž 08.08.2018 09:42:31

>> Katad, 07. 08. 2018 18:06:29

Přidal jsem

avatar

Praha

Celkem 26246 km
Minulý měsíc 8 km
10 km: 0:40:06 (1984)
půlmaraton: 1:43:24 (2000)
maraton: 3:50:05 (2005)

EvženGe muž 08.08.2018 10:43:52

Petře, ty se se Sárou nebavíš?? :-))

Mezi náma, já se ti nedivím. Učit se krákání a pak poslouchat samý ptákoviny. :-) :-)

avatar

Celkem 19040,59 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:43:26 (2016)
půlmaraton: 1:40:32 (2016)
maraton: 3:38:43 (2015)

p30etr muž 08.08.2018 12:46:52

>> EvženGe, 08. 08. 2018 10:43:52

Problém Sáro není v tom, že krákáš ptákoviny ale že krákáš těch akcí moc :) Přidat závody chvíli trvá a hned jsem neměl čas :) :) :)

avatar

Praha

Celkem 26246 km
Minulý měsíc 8 km
10 km: 0:40:06 (1984)
půlmaraton: 1:43:24 (2000)
maraton: 3:50:05 (2005)

EvženGe muž 08.08.2018 13:57:20

>> p30etr, 08. 08. 2018 12:46:52

Tys tam ty závody vážně přidal !!! Bonboňáci mě přerazej !!! A Sáru prosím NIKDY !!! neber vážně. :-))

Jo a Běh lásky už asi nebude, Ledvinovi se odstěhovali.

avatar

Praha 616

Celkem 491 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:56:40 (2012)

yodock muž 20.08.2018 12:09:56

>> EvženGe, 08. 08. 2018 13:57:20

Proč by tě měli Bonboňáci přerazit? Jsme sice neambiciózní, ale když se o těch našich závodech, který jsou ovšem nejlepší i bez ankety, dozví víc lidí tak jedině dobře. Jinak Běž jak chceš má 2 okruhy a čtyři výběhy, tam asi Sára kroužila nějak zmateně :-)

Motto: Dobíhat mezi posledními, ne až za nimi
Nalezené položky: 11 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.