Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Jizerská 50 RUN. Co takhle zkusit běh konečně ve dvou?

Jizerská 50 RUN. Co takhle zkusit běh konečně ve dvou?
foto: Endorphin Republic

Běhej lesy | 21.08.2018 | přečteno: 1514×

Určitě se vám již několikrát stalo, že jste si chtěli zaběhat s osobou opačného pohlaví. Jak ale jeden druhému trénink neznechutit a srovnat výkonnostní rozdíly? Klíčem je dostat do pohybu zábavu, ale i chuť hrábnout si na dno. Jak na to? Tady jsou naše tipy!

Ve dvou se to lépe táhne

Nejprve musíte sehnat partnera opačného pohlaví. Projděte telefonní seznam a obvolejte pár čísel. Případně se vydejte do běžecky atraktivních lokalit a zkuste štěstí tam.

Rozklusání

Před každým tréninkem by mělo následovat úvodní zahřátí organismu. V případě běhu se samozřejmě rozklušeme. Využijte tuto část k prvním konverzačním tahům, případně oznamte nadcházející program.

Zpevňovací cviky pro aktivaci středu těla

Hodně sportovců tuto část tréninku podceňuje, ale neměli bychom ji opomíjet. Není potřeba cvičit 20 minut, ale pětiminutová aktivace vás zpevní, dodá větší stabilitu a soustředí mysl na trénink. V našem případě samozřejmě volíme cviky ve dvojici. Vtipné, náročné, efektivní, proč to tedy nezkusit?

Běžecká ABC

Téměř všichni známe a zařazujeme. Zkoušeli jste však někdy ABC ve dvojici? Chytnout rytmus toho druhého není vždy tak jednoduché. Vyberte si cca 20m úsek a zkuste společně provést co nejvíce běžeckých cvičení, která znáte. Z počátku nemožné cviky možná dokážete sladit a na závěr dostanete desetibodové hodnocení. S chutí do toho…

Rovinky

Před hlavním motivem tréninku bychom se měli rozběhat v nadzávodním tempu. Především se soustředíme na správnou techniku a vyšší rychlost oproti plánovaným úsekům. Klasickou variantu rovinek můžete zpestřit odporovými prvky. Jste dva, takže využijte svoje těla. Nejčastěji brzdíme za boky nebo ramena.

Hlavní motivy

Po kvalitní přípravné fázi tréninku se dostáváme k hlavnímu motivu. Vymysleli jsme několik tréninkových tipů, jak můžete oba kvalitně potrénovat:

a. Posilovací stíhačka – Žena běží a muž vždy zahájí nějakým posilovacím cvikem (dřep, výpad, angličák, klik…). Po docvičení se vydá na stíhačku za něžným pohlavím. Po doběhnutí opět cvičí. Uvidíte, kdo bude více zničen po 30 minutách společného tréninku?

b. Podvodníček – Zvolte dva okruhy rozdílných délek. Lepší běžec samozřejmě běží tu delší vzdálenost. Pokud jsou okruhy opravdu nerovnoměrné, může jeden startovat s časovým handicapem.

c. Přesýpací hodiny – Společně vystartujete a běžíte po stejnou dobu jedním směrem. Po uplynutí poloviny stanoveného času se otočíte a běžíte stejnou cestou zpět na start. Ideálně byste měli udržet rychlost a tím pádem doběhnout ve stejný moment na stejné místo. Slabší běžec logicky absolvuje kratší vzdálenost, ale časová zátěž bude stejná.

Výklus

Až vydýcháte hlavní část, je vždy vhodné se alespoň krátce vyklusat. Osobně doporučuji cca 10 minut opravdu volným tempem. Zhodnoťte trénink a vytaste své nejlepší vtipy.

Protažení ve dvojici

Na závěr tréninku je potřeba poděkovat svalům za jejich předvedený výkon. Nemám namysli super vyváženou stravu a vanu, ale pozátěžové protažení. Tím, že jste dva, můžete opět využít odporu toho druhého a sám se více uvolnit. Buďte kreativní a mimo díků od svalů zajisté rozesmějete i opačné pohlaví! To se hodí vždy…

Rozloučení

Pac a pusu. Prohoďte telefonní čísla, domluvte další trénink a vzhůru domů!

TIPY NA TRÉNINK:

1. Pro muže:

a. Vezměte si na trénink čisté oblečení. Ideálně vyprané.

b. Nechte ženu občas vyhrát a neběžte 200 m před ní.

c. Hned na prvním tréninku se pokuste získat telefonní číslo.

d. Na první společný trénink si nikdy neberte kamaráda.

e. Ukaž, že umíš být vtipný.

2. Pro ženy:

a. V oblasti oblečení platí. Méně je více!

b. Nechte chlapa vyhrát, jinak je konec.

c. Nikdy mu nedávejte telefonní číslo na prvním tréninku.

d. Na první společný trénink si raději vezměte kamarádku.

e. Nenech se zlákat lacinými fóry a buď nedostupná.

Článek vznikl ve spolupráci Endorphin Republic a triatlonistou Petrem Soukupem.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

behejlesy muž 21.08.2018 18:22:54

Určitě se vám již několikrát stalo, že jste si chtěli zaběhat s osobou opačného pohlaví. Jak ale jeden druhému trénink neznechutit a srovnat výkonnostní rozdíly? Klíčem je dostat do pohybu zábavu, ale i chuť hrábnout si na dno. Jak na to? Tady jsou naše tipy!
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.