Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Přemožitel Radka Brunnera z předloňského Spartathlonu podezřelý z dopingu

Přemožitel Radka Brunnera z předloňského Spartathlonu podezřelý z dopingu
foto: Spartathlon

behej.com | 17.11.2018 | přečteno: 3221×

Marco Bonfiglio, druhý na Spartathlonu 2016, kde překonal i českého vytrvalce Radka Brunnera, byl italskými orgány obviněn z nedovolené podpory a má stopku pro další závody. 41letý Ital je obviněn z přijetí látky betametason (steroidní hormony) nedovoleným způsobem při Ticino Ecomarathonu. Tento 60km závod v půlce října vyhrál.

Bonfiglio následně vydal prohlášení, v němž potvrdil, že použil lék Bentelan (mj. používaný na astma). „Ve vší počestnosti říkám, že lék používám na lékařský předpis. Chybou bylo, že jsem to předem neohlásil,“ uvedl italský závodník, který má na kontě přes dvě stovky maratonů a ultramaratonů, včetně čtyř úspěšných startů na legendárním Spartathlonu. Nejlépe tam doběhl právě v roce 2016, kdy dosáhl času 23:35:14. Překonal jej tehdy jen Polák Andrzej Radzikowski.

„Co mne teď mrzí nejvíce, že je nyní zpochybněna má sportovní čest a duch tohoto krásného sportu, který provozuji léta každým dnem. Upřímně prohlašuji, že za všemi mými vítězstvími i prohrami stojí jen a jen úsilí a litry potu,“ dodal s tím, že věří v brzký návrat k závodění. „Naprosto jistě zůstanu běhu věrný!“

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

behej.com 17.11.2018 17:02:52

Marco Bonfiglio, druhý na Spartathlonu 2016, kde překonal i českého vytrvalce Radka Brunnera, byl italskými orgány obviněn z nedovolené podpory a má stopku pro další závody. 41letý Ital je obviněn z přijetí látky betametason (steroidní hormony) nedovoleným způsobem při Ticino Ecomarathonu v polovině října. Tento 60km závod vyhrál.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.