Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Samsung Galaxy Watch: Do kanceláře i na sport

Samsung Galaxy Watch: Do kanceláře i na sport
foto: Samsung

behej.com | 23.11.2018 | přečteno: 9323×

Už dlouho neplatí, že nositelná elektronika a sporttestery jsou dvě rozdílné kategorie. Samsung do svých řad chytrých hodinek kromě chytrých funkcích přidává i ty sportovní a konkrétně hodinky Samsung Galaxy Watch, které jsme měli na redakčním testu, se tak hodí do kanceláře i na sport.

Samsung Galaxy Watch nabízí maximum toho, co lze od chytrých hodinek očekávat. Propojí se s vaším mobilním telefonem a na displeji uvidíte, kdo vám volá, že vám zrovna přišel email nebo že už máte být pět minut jinde, kam vás pohodlně odnavigují. Kromě toho ale nabízí sportovní režimy, ve kterých si nezadá s hodinkami určenými primárně na sport.

Kancelářské funkce rozebírat nebudeme, místo toho se zaměříme na aktivní využití. Přes aplikaci Samsung Health si v hodinkách můžete pustit až 39 různých režimů cvičení – od běhání, jízdy na kole, přes plavání až turistiku. Liší se to, co se měří, jaké údaje jsou zobrazeny na displeji a zda na vás hodinky mluví. Při běhu vás například upozorňují vibrací i anglickým slovem na odběhnutou vzdálenost a také tempo, stejně tak jako na průměrnou tepovou frekvenci.

Vzhledem k tomu, že hodinky automaticky detekují aktivitu, změří vám i dobíhání na autobus. Když jsme u toho měření – při srovnávacím testu hodinky zaznamenaly prakticky stejné hodnoty jako „sportovní speciálky“, rozdíl ve vzdálenosti nebo v nastoupených metrech byl minimální. Nelišily se ani hodnoty snímače tepové frekvence ze hrudního pásu ani ze zápěstí. Trošku úsměvný je ovšem fakt, že když vyrazíte na procházku s kočárkem, hodinky to detekují jako cyklistiku. Ale to je obecný „problém“.

Hodinky s průměrem těla 42 mm v růžovo-zlatém provedení, které jsme měli na redakční test k dispozici, jsou vhodným společníkem zejména pro ženy (Samsung má v nabídce ještě unisex černou). Proti variantě s tělem s průměrem 46 mm (stříbrná barva) mají ovšem nevýhodu v podobě baterie s menší kapacitou. Menší Samsung Galaxy Watch tak vydrží na jedno nabití zhruba 2,5 dne. Pokud si půjdete dvakrát na hodinku zaběhat s měřením tepovky a záznamem GPS, spadne výdrž tak na 1,5 dne. Větší varianta s 46 mm pak má baterii s vyšší kapacitou, která by měla vydržet až 80 hodin provozu.

Pravověrné milovníky tradičních značek je zbytečné přesvědčovat – pro ty své značky si najdou jasné argumenty. Pokud ale od hodinek nevyžadujete, aby vám vydržely dlouhé dny v horách, a chcete mít přehled o tom, kolik uděláte denně kroků, občas si stopnete běh a nechce se vám myslet na hrudní pás, Samsung Galaxy Watch jsou dobrou volbou.

Plusy

  • Intuitivní a rychlé ovládání
  • Mobilní telefon obsloužíte ze zápěstí a může zůstat v kapse
  • Hodinky fungují i s telefony jiných značek než Samsung
  • Přesnost měření srovnatelná s ryze sportovními hodinkami
  • Měření srdečního tepu ze zápěstí
  • Automatická detekce sportovních aktivit

Minusy

  • Delší cesta ke spuštění jakéhokoliv cvičení
  • Menší verze hodinek (42 mm) má menší výdrž baterie

Tento výrobek zakoupíte na Alza.cz: https://tinyurl.com/samsunggwatch

Komentáře (Celkem 1)

Nalezené položky: 2 První Předchozí | 1 | Další Poslední

komerce 23.11.2018 08:39:09

Už dlouho neplatí, že nositelná elektronika a sporttestery jsou dvě rozdílné kategorie. Samsung do svých řad chytrých hodinek kromě chytrých funkcích přidává i ty sportovní a konkrétně hodinky Samsung Galaxy Watch, které jsme měli na redakčním testu, se tak hodí do kanceláře i na sport.
Odkaz na článek

avatar

Nikolis žena 28.11.2018 10:38:47

Dobrý den, máte s nimi někdo zkušenosti na sport? Myslím, že je máte ozkoušené a víte, že fungují fakt dobře. Přemýšlím totiž o smartwatchích.. Díky :)

Nalezené položky: 2 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.