Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Na Závisti se radovali Adéla Stránská a Jan Procházka

Na Závisti se radovali Adéla Stránská a Jan Procházka
foto: Jan Maťátko

Josef Rendl | 17.12.2018 | přečteno: 4529×

Třetí adventní neděli na zmrzlém fotbalovém hřišti TJ Sokol Zvole odstartoval čtvrtý ročník běžeckého závodu Trailová závist v režii Zuzky a Jana Bartasových. S velmi náročnou sedmnáctikilo­metrovou tratí a 700 výškových metrů na pěti kopcích u Vltavy se přišly poprat skoro tři stovky běžkyň a běžců.

„I přes epidemii rýmiček a konkurence v podobě ideálních lyžařských podmínek se nás na hřišti TJ Sokol Zvole sešlo 241 sportovně oděných a na závod se třesoucích. Zimou se nikdo třást nemohl, byla lehce negativní nula a jemný větříček čechral kadeře a sněhový poprašek. Boj jsme očekávali hlavně v poli ženském. Sešla se zajímavá konkurence v podobě vítězek dvou posledních ročníků. Petry Kotlíkové (2017) a Adély Stránské (2018), spolu s Marcelou Rambovou a Kristýnou Junkovou,“ uváděla před startem organizátorka Zuzana Bartasová, která si pár ročníků zkusila na vlastní kůži, ale teď se s manželem Janem těší na dvojnásobný lednový přírůstek.

Od prvních metrů závodu bylo jasné, že na startu nechybí několik výborných běžců (zejména specialistů na krosové závody) a poběží se hodně rychle. V prvním seběhu se od ostatních soupeřů odpoutala trojice ve složení Jan Procházka, Jiří Petr a Radek Hubl.

„Zkusil jsem svojí osvědčenou taktiku, že do poloviny závodu k občerstvovačce poběžím s čelem a pak zkusím nastoupit. V těžkém stoupání ke keltskému opidu jsem tak udělal, bolelo to, ale Radek s Jirkou mé tempo neakceptovali. V dalších pasážích jsem kluky viděl a nebyli daleko. Jsem rád, že to opět vyšlo na vítězství,“ říkal bývalý reprezentant v orientačním běhu Jan Procházka. V cíli se přiznal, že nohy ho bolely ze všech ročníků nejvíc. I přes mohutnou podporu dotírajících chrtů však jeho vlastní traťový rekord odolal, ale zlatý hattrick se počítá.

Na druhém místě doběhl i přes pád v technické rokli Jiří Petr Salomon Suunto Czech za 1:11:54. Bronzový stupínek vybojoval Radek Hübl z Runsport/Salomon.

V novém traťovém rekordu a s velkým náskokem zvítězila Adéla Stránská z Inov-8 Teamu za 1:22:09, která se umístila na dvanáctém místě v celkovém pořadí i mezi muži. Dvojnásobná vítězka kultovní Velké kunratické a skvělá vrchařka si v nejtěžším stoupání vychutnala i přední skupinku mužů, kteří přešli do indiánského běhu. Větší souboj se odehrál o druhé místo. To pro sebe získala Petra Aschermannová z OK Kamenice v čase 1:28:45 a jen 25 vteřin za ní, na třetím místě Peta Kotlíková z TJ Slavoj BANES Pacov za 1:29:10.

Za zmínku určitě stojí výkon Aleše Stránského (ročník 1960), otce vítězky, který bral stříbro v kategorii nad 40 let.

Kompletní výsledky naleznete zde: http://www.sportovniservis.cz/…zavist-2018/

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

jrendl 17.12.2018 17:18:52

Třetí adventní neděli na zmrzlém fotbalovém hřišti TJ Sokol Zvole odstartoval pátý ročník běžeckého závodu Trailová závist v režii Zuzky a Jana Bartasových. S velmi náročnou sedmnáctikilo­metrovou tratí a 700 výškových metrů na pěti kopcích u Vltavy se přišly poprat skoro tři stovky běžkyň a běžců.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.