Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Medvědí česnek, popadané stromy a karpatská paráda při CUTT

Medvědí česnek, popadané stromy a karpatská paráda při CUTT
foto: Lukáš Podolák

Tomáš Leixner | 22.04.2019 | přečteno: 2331×

Jen málokdy mám po závodě pocit, že to „prostě byla pecka“. První letošní závod Czech Ultra Trail Tour v Bílých Karpatech byl jedním z nich. Určitě proto, že jsem to měl prakticky doma. Taky proto, že mi neskutečně sedl.

Ale hlavně proto, že byl komorní a splnil to, co osobně od závodu očekávám: parádní trasu, servis tak akorát a prostor pro sebe.

Před lety jsem se chystal na kamarádovu svatbu. Měl ji v pátek ráno, já počítal se sobotou. Ve čtvrtek jsem náhodou potkal jeho nastávající a loučil jsem se se slovy: „Tak v sobotu!“ To mě zachránilo před tím, abych neprošvihnul docela povedenou party.

V Bílých Karpatech se taky běželo „mimo“ termín – na Velký pátek, na státní svátek. V nabídce byla ultra trasa na 64 km (+2 600 m), já se rozhodl pro 29 km s +1 200 m (ve finále to bylo necelých 27 km a +900 m). Víc mi to zapadalo do tréninku a ultra „dardy“ před zářijovým Transalpine mám v plánu až v půlce května (ŠUTR v Praze), respektive na začátku června (Lysohorský UltraTrail).

A byla to skvělá volba! Dvě dlouhá stoupání, ale krásně běhavá – dva úseky stylem ruce na stehna a pěkně si pomoci. Parádní výhledy na probouzející se moravské kotáry. K tomu jeden brutální sjezd (ano, sjezd, to fakt nebyl seběh!) do Strání okořeněný popadanými stromy a lemovaný „záhony“ medvědího česneku.

Několik překrásných trialových cestiček (nohy v nových trailovkách chrochtaly blahem), na druhou stranu krapet moc asfaltu. Díky státnímu svátku se na trase objevili i turisti-fanoušci a dotvořili parádní atmosféru. Dvě občerstvovačky tak akorát, pěkně značeno…

Za mě byl bělokarpatský závod Czech Ultra Trail Tour na jedničku i díky tomu, že nešlo o žádnou masovku a mohl jsem si svoji „rodnou“ přírodu užít tak nějak komorně (ale zase s dostatkem soupeřů, které jsem radostně předbíhal v závěrečné třetině).

Výsledky: http://cutt.cz/vysledky/

Fotky ze závodu: https://www.zonerama.com/…lbum/5247845?…

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

Lexxus muž 22.04.2019 08:53:39

Jen málokdy mám po závodě pocit, že to „prostě byla pecka“. První letošní závod Czech Ultra Trail Tour v Bílých Karpatech byl jedním z nich. Určitě proto, že jsem to měl prakticky doma. Taky proto, že mi neskutečně sedl.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.