Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Běhej Valachy láká na dvě trasy, krásné výhledy a valašský frgál

Běhej Valachy láká na dvě trasy, krásné výhledy a valašský frgál
foto: Valachy Tour

Valachy Tour | 12.10.2019 | přečteno: 3564×

Pojďte stylově zakončit podzimní běžeckou sezónu! Jeden z nejhezčích letošních trailových závodů – Běhej Valachy – už se blíží. Uskuteční se v sobotu 19. října ve Velkých Karlovicích a díky zdejší přírodě Beskyd nabídne opravdu nevšední zážitek všem, kteří se rádi kochají krásnými výhledy na podzimní horskou krajinu.

Když se navíc přihlásíte předem na www.valachytour.cz a uhradíte startovné do 9. října, můžete se v cíli těšit na sladký dárek v podobě čerstvého valašského frgálu od karlovických pekařek.

Start i cíl závodu Běhej Valachy je tradičně u hotelu Galik, který je obklopen členitými terény jako stvořenými pro běhy různé náročnosti, ale nabízí i kvalitní zázemí pro občerstvení či převlečení.


Natrénujte (nejen) na závod Běhej Valachy přímo ve Velkých Karlovicích při Běžecké škole Miloše Škorpila 10. – 13. října. Čeká vás pestrý trénink, ale i čas pro relaxaci ve zdejších vyhlášených wellness centrech.


Vybrat si můžete ze dvou tras. „Pro zdatnější sportovce jsme připravili hlavní trasu dlouhou 12 kilometrů s převýšením 350 metrů po ostrých beskydských trailech. Připravena je i lehčí trať dlouhá 6,5 kilometrů s převýšením 100 metrů. Na trasách obou distancí se můžete opět těšit na krásné výhledy do krajiny, některé úplně nové, protože místy došlo během roku ke kácení stromů po sněhové kalamitě,“ říká Vladimír Sušil, prezident seriálu Valachy tour. Běhej Valachy je poslední akcí tohoto pětidílného seriálu. Po skončení běžeckého závodu budou zároveň vyhlášeni i absolutní vítězové VALACHY TOUR.

Závod dospělých startuje v pravé poledne. V dopoledních hodinách budou připraveny závody pro děti na různých tratích dle věku, od 100 po 1 800 metrů. Děti platí při přihlášení předem symbolické startovné 50 korun a v cíli je čeká oblíbená perníková medaile.

V rámci doprovodného programu se můžete těšit na testování a půjčovnu trialových běžeckých bot INOV-8, prezentace a prodej speciálního běžeckého oblečení a doplňků KILPI, CEP a Reborn, odolné mobilní telefony a sporttestery iGET, stánek chytrých a vzdělávacích her Gogen Maxipes Fík pro děti, horskou prémii pro závodníky a na závěr bohatou tombolu.

Zaregistrujte se online na www.valachytour.cz a získej lepší cenu a valašský frgál jako dárek!


Nenechte si ujít svátek všech milovníků regionální gastronomie: Karlovský gastrofestival ve Velkých Karlovicích 4. až 6. října. Již jedenáctý ročník se uskuteční ve dnech 4. až 6. října a opět nabídne ochutnávky (nejen) valašských specialit u hospůdek a restauracích rozprostřených v 3,5 km dlouhém údolí Léskové. K tomu vás čeká i mezinárodní farmářský trh, frgálová manufaktura s možností vyzkoušet si výrobu frgálů, tradiční soutěže o nejlepší frgál a klobásu, do nichž se můžete také sami zapojit, kuchařské show a další program pro celou rodinu.

Festival opět představí i hostujícího šéfkuchaře oceněného michelinskou hvězdou. Letos přijede 32letá maďarská šéfkuchařka Eszter Palágyi, první a jediná držitelka michelinské hvězdy ve střední Evropě, která připraví sobotní Michelinskou galavečeři a nedělní Michelinský oběd. Více na www.karlovskygastrofestival.cz

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

valachytour muž 30.09.2019 23:23:39

Pojďte stylově zakončit podzimní běžeckou sezónu! Jeden z posledních letošních trialových závodů – Běhej Valachy – už se blíží. Uskuteční se v sobotu 19. října ve Velkých Karlovicích a díky zdejší přírodě Beskyd nabídne opravdu nevšední zážitek všem, kteří se rádi kochají krásnými výhledy na podzimní horskou krajinu.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.