Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Zářijový Mizuno Černá hora SkyRace poprvé jako MČR

Zářijový Mizuno Černá hora SkyRace poprvé jako MČR
foto: Mizuno Černá hora SkyRace

tisková zpráva | 01.09.2020 | přečteno: 4520×

První zářijová sobota bude v Krkonošském národním parku už podruhé patřit skyrunningu, letos poprvé jako MČR ve SkyMarathonu. Poté, co byl moravský Perun zrušen, se na poslední chvíli domluvili pořadatelský tým Prague Park Race a Czech Skyrunning Association na tom, že závod Mizuno Černá hora SkyRace bude pro letošek republikovým mistrovstvím na trati SkyMarathon.

Ten letos měří 30 kilometrů, závodníci nastoupají přes 1800 výškových metrů a opět je zařazen do dlouhodobé skyrunning soutěže CZECH RANKING CZSA, kde hlavními cenami jsou špičkové hodinky COROS VERTIX. Vzhledem k tomu, že MČR jsou započítávány do rankingu se zvýšeným koeficientem 1,4, neměla by si skyrunningová špička nechat ujít možnost získat zde větší porci bodů do celkového hodnocení. Vítaní by zde byli i mladší závodníci z kategorií Junior a U23, kteří se podobně jako hlavní reprezentace nedočkali letos svého mistrovství světa.

Stejně jako loni je v nabídce Černá hora SkyRace i kratší trať – SkyRun. Zázemí je opět v Janských Lázních u vleku Formánek, kde v areálu společnosti SkiResort najdou závodníci vše na jednom místě – od parkování až po sprchy.

Oproti loňsku došlo k drobným úpravám trati – závodníky čeká první výběh na Černou horu po kamenném chodníku kolem Malých Pardubických bud. Dále se vydají přes Zrcadla s krásným výhledem na Sněžku, k říčce Čistá a přes opuštěný Jelení vrch seběhnou do Černého Dolu. Všechny pak prověří nejtěžší část závodu – stoupání téměř 700 výškových metrů přes Zrcadlovky podruhé na vrchol Černé hory.

Díky generálnímu partneru Mizuno mohou běžci vyzkoušet při závodě testovací boty z nové kolekce nebo pomocí diagnostiky došlapu zjistit, které boty jsou pro ně ideální. Oproti loňsku se všichni účastníci hlavního závodu na 30 km mohou těšit na funkční tričko Mizuno s logem závodu, v cíli pak na všechny čeká originální dřevěná medaile a teplé jídlo v rámci startovného. A jak už je na závodech Prague Park Race zvykem, i na bohatou tombolu, kde hlavní cenou je libovolný běžecký pár Mizuno dle vlastního výběru.

Kdo loni neběžel, neměl by si nechat ujít příležitost závodit v prostředí mnoho nevyužívaném pro delší horské běhy. Závodníci poznají odlehlé kouty Krkonoš, bývalé stezky, ale i dech beroucí výhledy z Černé hory. Navíc polovina závodu se odehrává ve výšce nad 1000 metrů nad mořem, to je na české poměry také víc než slušné.

Kapacita závodu je po dohodě s KRNAPem stanovena na 250 závodníků, zájemci by tedy neměli váhat s přihláškou na http://cernahora-skyrace.cz/…/registrace/

s přispěním Sama Straky z Czech Skyrunning Association

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

tiskovazprava muž 22.07.2020 14:16:29

První zářijová sobota bude v Krkonošském národním parku už podruhé patřit skyrunningu, letos poprvé jako MČR ve SkyMarathonu. Poté, co byl moravský Perun zrušen, se na poslední chvíli domluvili pořadatelský tým Prague Park Race a Česká skyrunnigová asociace na tom, že závod Mizuno Černá hora SkyRace bude pro letošek republikovým mistrovstvím na trati SkyMarathon.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.