Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Garmin Instinct Solar: Parťák na dobrodružné výpravy

Garmin Instinct Solar: Parťák na dobrodružné výpravy
foto: Garmin

behej.com | 07.09.2020 | přečteno: 8085×

Hledáte hodinky na vícedenní výpravy mimo civilizaci a nechcete za ně utratit majlant? Garmin vzal své Instincty z roku 2018 a kam to šlo, umístil drobounké solární panely ve snaze natáhnout výdrž baterie na… nekonečno. Tedy skoro, ale i s výhradami klobouk dolů! Solární dobíjení rozhodně není jedinou inovací a předností Garmin Instinct Solaru.

Za 11 tisíc korun mít hodinky nadupané funkcemi a ještě je dobíjet jen semtam? To jako vážně?!?To je přeci sen každého sportovce, zejména těch, kteří holdují spánku pod širákem, ev. v místech, kde o elektřinu nezavadíte. A přístroj na zápěstí přitom pořád jede, jako by se nechumelilo. Tedy… chumelit by nemělo, potřebujete mít zápěstí vystaveno aspoň občasnému slunečnímu svitu. Pak ale nebudete věřit vlastním očím – tyhle hodinky se nevybíjejí!

OK, cenou za solární pohon je vydatně osekaný prostor displeje pro vlastní zobrazení údajů. Taky mu chybí barvy. A některé funkce, na které jste zvyklí třeba u Fenixe, tu nebudou, nebo mírně okleštěné. Ale i tak rozhodně nebudete zklamáni, protože na trhu tento dobrodružný model nemá konkurenta.

K mání je 11 barevných variant, všechny s odolností splňující vojenské normy. Pokud jsme se dotkli zmenšené plochy pro data, musíme naopak pochválit skvělou čitelnost. Nedotykový ciferník si srdnatě poradí i s přímým letním sluncem! Během aktivity navíc nezhasíná, nemusíte tak třepat za běhu či jízdy zápěstím, abyste se dočkali aktuálních informací.

Přestože má poněkud spartánskou grafiku, umí i jednoduché zobrazení trasy, takže bez mobilu nezabloudíte. Lze na ně dokonce uložit předem nakreslenou trasu, ovšem znovu – moc mapových podrobností nečekejte. Ovšem účel splní stoprocentně a přesnost GPS je obdivuhodná.

Výrobce uvádí výdrž baterie až 24 dní v režimu chytrých hodinek a až 54 dní se solárním dobíjením. To však nemáte šanci prověřit, protože v mezidobí si zcela určitě hodinky připojíte kablem k počítači pro kontrolu aktualizací a tím si je zase o kus dobijete. Plný záznam GPS zvládnou po celých 30 hodin, úsporný dokonce 70.

Samozřejmostí je optické měření tepu na zápěstí, u hrudního pásu však musíte oželet funkce měření dynamiky běhu. Na týdenní výpravu do divočiny však asi ladění běžeckého stylu nepotřebujete, že? Naopak se můžete potopit až někam do deseti metrů a nebát se, že se vynoříte s oroseným sklíčkem. Takže zase něco pro dobrodruhy!

Za nás palec hodně nahoru, body srážíme v podstatě jen a hlavně za prťavý displej.

Klady:

(+) “nekonečná” výdrž baterie

(+) skvělý poměr cena vs. nabídka funkcí

(+) odolnost a lehkost pouhých 53 g

Zápory:

(-) malý displej

(-) chybí barvy

(-) absence některých funkcí nebo jejich “osekanost”

Hodnocení: 92 %

Cena: 10 990 Kč (varianta Black Optic)

Komentáře (Celkem 1)

Nalezené položky: 2 První Předchozí | 1 | Další Poslední

behej.com 07.09.2020 14:01:07

Hledáte hodinky na vícedenní výpravy mimo civilizaci a nechcete za ně utratit majlant? Garmin vzal své Instincty z roku 2018 a kam to šlo, umístil drobounké solární panely ve snaze natáhnout výdrž baterie na… nekonečno. Tedy skoro, ale i s výhradami klobouk dolů! Solární dobíjení rozhodně není jedinou inovací a předností Garmin Instinct Solaru />Odkaz na článek

avatar

Dan18 muž 05.04.2023 10:35:43

Veľmi dobrý, určite si tento model pozriem. hľadám dobré inteligentné hodinky

Nalezené položky: 2 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.