Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Vyzkoušejte krásné běžecké trasy jižní Moravy a na jihu Čech

Vyzkoušejte krásné běžecké trasy jižní Moravy a na jihu Čech
foto: www.hauzi.cz

komerční prezentace | 21.09.2021 | přečteno: 26609×

Rádi běháte, ale stále stejné trasy vás nudí? Vyjeďte si třeba na prodloužený víkend po našich luzích a hájích a spojte příjemné s užitečným. Poradíme vám nejlepší běžecké trasy v oblíbených turistických lokalitách na jižní Moravě a v jižních Čechách.

Nejlepší běžecká trasa v Mikulově

Mikulov není jenom rájem všech milovníků vína, ale také běžců. Nádherná krajina přímo vybízí k delším i kratším běhům. Na své si tu přijdou profesionální běžci i ti rekreační. Nejlepší asfaltová běžecká trasa vede kolem fotbalového stadionu za domovem pro seniory, následně navazuje na červenou trasu. Přibližně po dvou kilometrech doběhnete na křižovatku. Poběžíte doleva k vrchu Kóta a rybníku Šibeník. Dále se vydáte kolem Šibeničnímu vrchu po severním okraji rybníka.

Další nádherná trasa vede geoparkem Turold přes Kozí hrádek. Pokračuje pod Svatý kopeček a vede až k zatopenému lomu.

Ubytování Mikulov

Ať už do Mikulova vyrazíte na týden nebo jen na víkend, najdete tu dostatek možností k ubytování přímo v centru města i na jeho okraji, jen kousek od rozlehlých i malých vinic. Díky tomu, že Mikulov není nijak velký, téměř od každého penzionu či apartmánu se brzy dostanete do přírody, kde můžete běhat nejenom po asfaltu, ale i po prašné cestě nebo trávě.

Pálavské běhy

Běžci rovněž vyhledávají i Pálavu a s ní neodmyslitelně spojený Lednicko-Valtický areál. Velmi oblíbená běžecká trasa začíná v Dolních Věstonicích a vede kolem dolní nádrže Nových Mlýnů. Poběžíte po červené trase ve směru na Strachotín a doběhnete až k místnímu kostelu. Vydáte se doprava a po pěšince poběžíte k vodní nádrži. U Štinkovky, která se vlévá do nádrže, narazíte na červenou značku, po které poběžíte do Nových mlýnů. Tam začíná zelená trasa, která vás po vinařské stezce dovede zpátky do Dolních Věstonic.

Ubytování jižní Morava

Přímo v Dolních Věstonicích, archeologicky velmi významné lokalitě, najdete široký výběr penzionů, chat a chalup, které nabízejí zázemí pro jednotlivce i rodiny s dětmi. Mnohá ubytovací zařízení rovněž mají vlastní vinici nebo bazén, který oceníte zejména v letních měsících. V této oblasti najdete ubytování již od 450 korun za noc.

Běháme kolem Lipna

Lipno je rájem běžkařů, ale také běžců. Dá se pohodlně běhat kolem vodní nádrže, krásný a nenáročný úsek vede z Černé v Pošumaví, kde najdete i tu nejkrásnější pláž na Lipně, do Radslavi. Pokud se rozhodnete vyběhnout podél vodní nádrže, ale chcete si trasu zkrátit, můžete se svézt přívozem z Horní Plané do Bližší Lhoty anebo obráceně.

Ubytování Lipno

V Lipně nad Vltavou najdete hotely, které nabízejí ubytování včetně posilovny s běžeckými trenažéry, ale není nad to vyběhnout si prudší kopec z Lipna nad Vltavou až ke Stezce korunami stromů, odkud se vám naskytne nádherný výhled na vodní nádrž. Trasa sice měří pouhých 2,5 km, ale stoupání nepřekvapí snad jen zkušené běžce. V obci Černá v Pošumaví zase najdete malé penziony a apartmány, které představují příjemné ubytování pro malé i větší rodiny. A samozřejmě také pro jednotlivce.

Běžecké závody na jižní Moravě

Budete-li mít v nadcházejících dnech cestu na jižní Moravu, nenechte si ujít Noční běh pro světlušku, který se běží už 23. září, nebo Brněnskou 25, oblíbený, převážně asfaltový půlmaratón, který se koná 17. října. Nezapomeňte se na běžecké závody předem registrovat.

Chcete si zpříjemnit hned následující víkend? Rezervujte si ubytování přes hauzi.cz, kde najdete nejpestřejší nabídku ubytování v penzionech, hotelech i třeba na samotě u lesa.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

komerce 24.09.2021 11:31:17

Rádi běháte, ale stále stejné trasy vás nudí? Vyjeďte si třeba na prodloužený víkend po našich luzích a hájích a spojte příjemné s užitečným. Poradíme vám nejlepší běžecké trasy v oblíbených turistických lokalitách na jižní Moravě a v jižních Čechách.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.