Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

RECENZE: Špičkový sporttester za šest tisíc? Coros Pace 2 Premium GPS

RECENZE: Špičkový sporttester za šest tisíc? Coros Pace 2 Premium GPS
foto: Coros

Josef Smetana | 02.11.2021 | přečteno: 5122×

Nadupaný multisportovní sporttester s GPS pod šest tisíc?!? Nic není nemožné, Coros Pace 2 Premium GPS prostě nadchne poměrem cena vs. kvalita. Běžný hobby sportovec ani výkonnostní závoďák pravděpodobně nenajdou nic, co by těmto hodinkám chybělo. Jejich silnou stránkou je rovněž nízká hmotnost, což oceníte při celodenním nošení, ale i během spánku.

Model Pace se od začátku prezentoval jako sporttester pro atlety a silniční běžce. V oblibě má tento model také hlavní tvář značky – olympijský maratonský vítěz Eliud Kipchoge, který oceňuje především nízkou hmotnost modelu Pace 2. Reálná hmotnost 36 g je opravdu neskutečně pohodlná na celodenní nošení, hodinky tak neobtěžují ani při spánku. Nízká hmotnost je při běhu příjemná, ovšem nejvíce jsme ji při testu oceňovali na horském kole. V úsecích plných kamenů nebo kořenů je nošení těžších hodinek na zápěstí občas až nepříjemné, s Pace 2 však ani nevíte, že hodinky na ruce máte. Nízká hmotnost a pevné uchycení na ruce pak zpřesňují optické měření, zejména na nerovnostech.

K pohodlnému nošení přispívá také příjemný velice ohebný řemínek. Dírky pro uchycení jsou nejblíže u sebe, jak jen to jde, a usazení tak můžete přizpůsobit přesně, jak je potřeba, ani příliš volné, ani příliš těsné. Výrazné perforování na okrajích dělá řemínek navíc velmi prodyšným. Povedené!

Poznávacím znamením značky je otočná korunka. Podobnou jsme poprvé na sportovních hodinkách registrovali na přelomu tisíciletí u značky Timex. Procházení obrazovkami je díky korunce velmi komfortní, skoro až návykové. Je to něco, co nám u jiných značek po testování opravdu chybí. Bezproblémové je rolování i při svižnějším tempu běhu nebo intervalovém tréninku.

Zobrazení dat je přehledné, dobře čitelné, přesto máme výhradu k nejčastěji používanému třířádkovému zobrazení dat. Při rozvržení dat do tří řádků je ten spodní výrazně menší, je dobré si rozvrhnout, která data „obětujeme“ při velmi rychlém běhu nebo ve velmi náročném terénu, kde je pak čtení obtížnější. K dispozici je pět obrazovek se dvěma až šesti informacemi, které lze případně přizpůsobit. Chválíme velice dobrou čitelnost displej, ten je navíc na rozdíl od tzv. chytrých hodinek stále aktivní, odpadá tak jeho otravné zhasínání. Vzhledem k nízké hmotnosti a velikosti číslic je příjemné použití i na kole, bez nutnosti uchycení na řídítka.

Při samotném běhu volíme zobrazení bílých číslic na černém pozadí, které dle nás přispívá k lepší čitelnosti. Vše je dokonale přehledné, od běžně sledovaných dat až po převýšení nebo výkon (watty), nebo údajů o posledním odběhnutém úseku.

Co dalšího nás zaujalo? Určitě watty. Zajímavé je samotné měření výkonu bez sensoru, jen s pomocí hodinek. To zvládá Coros překvapivě dobře, rozdíl oproti měření Strydem je opravdu zanedbatelný. Když zmiňujeme Stryd, Coros je s touto značkou zadobře a hodinky nabízí plnou škálu metrik, které footpod Strydu sesbírá.

Cool je metronom pro nácvik optimální kadence (tón a vibrace). Více než slušná je výdrž baterie, při deseti hodinách tréninku týdně v průběhu testování jsou hodinky k neutahání, a to i bez využití režimu Ultra max. Podsvícení při večerním tréninku je zcela zapnuté po celý trénink, bez nutnosti aktivace pohybem nebo dotekem. Skvělé! V této cenové kategorii neobvyklé množství sensorů: barometr, výškoměr, teploměr, akcelerometr, kompas a gyroskop. Fanoušci tréninku na dráze uvítají speciální mód Track Run, kterým omezíte „kreativitu GPS“ a na oválu vykreslíte opravdu ovál.

Plavání bylo jediným sportovním režimem, kdy jsme narazili na nějaký zásadnější problém. Při měření vzdálenosti docházelo k občasnému nepřesnému změření celkové vzdálenosti. Čas byl v pořádku, ale počet bazénů, tedy i vzdálenost a další data na tyto parametry navázaná (swolf nebo průměrné tempo), byla zkreslena. Přičítáme to méně citlivému sensoru změny směru plavání, částečně zřejmě ovlivněnému dotekem hrany bazénu pouze pravou rukou (hodinky na levé ruce) v průběhu testování.

Hmotnost: 36 g

Celkové hodnocení: 93 %

(+) skvělý poměr cena / výkon

(+) neskutečně pohodlné celodenní nošení

(+) originální ovládání korunkou

(-) pouze mobilní aplikace pro vyhodnocení dat

(-) „plastový“ design

(-) bez menu v češtině

Cena: 5 990 Kč (aktuálně na Heureka.cz)

Komentáře (Celkem 25)

Nalezené položky: 26 První Předchozí | 1 | Další Poslední

Coach muž 02.11.2021 17:48:22

Nadupaný multisportovní sporttester s GPS pod šest tisíc?!? Nic není nemožné, Coros Pace 2 Premium GPS prostě nadchne poměrem cena vs. kvalita. Běžný hobby sportovec ani výkonnostní závoďák pravděpodobně nenajdou nic, co by těmto hodinkám chybělo. Jejich silnou stránkou je rovněž nízká hmotnost, což oceníte při celodenním nošení, ale i během spánku.
Odkaz na článek

avatar

Bratislava

Celkem 151814 km
Minulý měsíc 0 km

Mato muž 05.11.2021 11:01:27

Mam ich cca mesiac a nic im nechyba. Prave naopak – oproti premiovym modelom od inych znaciek (ktore som tiez vlastnil) su lahsie (konstantny problem s odieranim u Garminov a Suunto najvyssich modelov), neodstavaju od ruky a nezachytavaju sa do bund, svetrov a triciek, presnejsie meraju optikou tep, presnejsie meraju skutocne odbehnutu vzdialenost, maju lepsiu vydrz baterie, alebo aspon porovnatelnu s tazkymi a velkymi modelmi a su podstatne lahsie ovladatelne.

Aha – ich cena je 1/3 oproti takym Fenixom.

Iste, nemaju kopu zbytocnych ficur, ale na co su 99,9% bezcov, ci outdoorovym sportovcom? Apka je prehladna, lahko ovladatelna a kto chce, najde si v nej milion (zbytocnych) metrik. Ak je Strava a interakcia na nej s inymi bezcami dolezitou sucastou behania pre niekoho – upload na nu je bleskovy.

Jedine negativum je, ze su to plastaky a k obleku, ci koseli s manzetovymi gombikmi sa fakt nehodia. Vtedy ich davam dole a vymienam za civilne, inak vobec, ani pri spani.

avatar

Eymir Gölü

Celkem 3486 km
Minulý měsíc 0 km

Skritek Hugo žena 28.11.2021 17:44:49

>> Mato, 05. 11. 2021 11:01:27

Maťo, díky za osobní zkušenost. Právě to, že nemají hroadu pro mne zbytečných funkcí, je dělá velmi zajímavými. Rozhodně budu zvažovat o vyzkoušení.

Motto: Petit cheval de manege :-)
avatar

Bratislava

Brutto muž 01.12.2021 13:13:19

Inak toto je zaujimava tema. Ja som mal Coros v hladaciku uz davno, nakoko mam od 2015-teho roku dennodenne pouzivane Fenix3 a kazdym rokom cakam, kedy ukoncia svoju put (a ony stale zijuuuu). Pace alebo Apex boli velmi horucimi kandidatmi az natolko, ze som sa na socialnej sieti pridal do skupiny pouzivatelov tejto znacky. Mozem povedat, ze 99 % clenov tej skupiny su hobici, co behaju pre radost/udrzanie kondiky. Napriek tomu drviva vacsina niekolko mesiacov po zakupeni Pace/Apex prechadza na vyssi model, teda Vertix. teraz uz dvojky. Dokonca vela ludi tam predava dvoj-trojmesacne Vertixy, lebo chce dvojky. Dovody uplne nepoznam, ale nejde mi to do hlavy. Ked uz mam tu pohnutku vyvinut aktivitu, aby som relativne nove hodiny predal a kupil si vyssiu radu, asi musim byt pomerne nespokojny s tymi doterajsimi? Ano, objavuju sa tam dost casto informacie o roznych bugoch, nedostatkoch softveru a podobne, ale aby to boli dovody tolkych vymen? Jedine co vnimam este stale ako plus je to, ze stale zostavaju pri tej istej znacke, takze az tak nespokojni asi nebudu… Ale poznam aj dost bezcov, ktori sa vratili od Corosu spat na Garmin alebo Suunto.

avatar

Kosice

10 km: 0:35:10 (2018)
půlmaraton: 1:16:26 (2019)

snucho muž 01.12.2021 14:03:16

ja neviem, mal som Coros Apex par mesiacov a posuval som ich potom bratovi. niektore elementarne veci (svietenie, velkost udajov) mi natolko vadili ze som sa ich zbavil. aktualne z roznych dovodov mam iba stopky, ale ak by som isiel do GPS, urcite by to bolo Garmin/Polar

avatar

Celkem 27228,99 km
Minulý měsíc 0 km

jm1 muž 01.12.2021 23:37:03

>> Brutto, 01. 12. 2021 13:13:19

z pro mne relevantnich pripominek v dabatach u DCR/5Krunner: zaznam o aktivite nejde zobrazit na velkem monitoru (=PC/WWW), jen na telefonu

avatar

Celkem 27228,99 km
Minulý měsíc 0 km

jm1 muž 01.12.2021 23:44:24

>> snucho, 01. 12. 2021 14:03:16 …Garmin/Polar…

aktualni recenze u 5krunner a kriterium „Best_Running_Wat­ch_just_with_Pro­per_Running_Fe­atures“: Polar_Vantage_M2

avatar

Eymir Gölü

Celkem 3486 km
Minulý měsíc 0 km

Skritek Hugo žena 02.12.2021 21:32:56

Pánové, díky moc. Ne že bych chtěla hned teď kupovat nové hodinky, no přemýšlím, jak dlouho ty mé ještě vydrží. Mám PolarM430 čtyři a půl roku a čekám, kdy a zda se rozpadnou. Dosud byl v hledáčku max. vyšší model Polaru, spíše že mne to láká, než že bych využila všechny funkce. Člověk se nemá bránit změnám, Coros se nezdál jako špatná volba.

Ovšem vaše poznámky můj názor snadno změnily. Díky. Asi bude důvod, proč se lidé od nich vracejí ke starým značkám.

Motto: Petit cheval de manege :-)
avatar

Bratislava

Celkem 151814 km
Minulý měsíc 0 km

Mato muž 06.12.2021 18:25:03

>> Skritek Hugo, 02. 12. 2021 21:32:56

Naopak, ja takych nepoznam. Ako som napisal – som spokojny a to som si pace2 nekupoval pre seba – ja som chcel Apex pro, len obdarovana ich nechcela, tak mi zostal Eliud K. edition.

Tak sa mi zda, ze najviac najzbytocnejsich poziadaviek od hodiniek maju najvacsi hobici. Potom im nezostava cas na behanie… Ak to staci profikom a aj celkom aktivnemu bezcovi s viac ako 15h aktivitami tyzdenne, co moze chybat hobikovi s minimom treningu? Nuz, to si musi kazdy zodpovedat sam. Co mam okolo seba uzivatelov corosov, nikto neodchadza nikam… Vertix2 mi uz zavanaju fenixovou cenou, vahou a nic zvlastne neprinasaju za tu cenu.

avatar

Tachlovice

Celkem 7759,5 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:37:24 (2015)
půlmaraton: 1:23:23 (2015)
maraton: 3:17:32 (2015)

kaz67 muž 06.12.2021 20:11:11

píšou tam:* Bezproblémové je rolování i při intervalovém tréninku.*

asi jsem už starej na toto 8-O , neumím si představit jak například při úsecích v zimě a v rukavicích něco někam roluju a potvrzuji?

– pokud bude ta možnost, tak za mne jsou čudlíky nepřekonatelné – prostě mačkám po paměti,

a nebo je to tím, že jsem toto nevyzkoušel a tedy nevím?

Motto: hrozně rád běhám
avatar

Bratislava

Celkem 151814 km
Minulý měsíc 0 km

Mato muž 08.12.2021 13:49:34

>> kaz67, 06. 12. 2021 20:11:11

Toto aj mna konsternovalo kym som si to nevyskusal. Pootocenie velkym cudlikom (korunkou) aj pri rychlom behu je bezproblemove; aj v rukaviciach. Prilis to vsak nie je treba vyuzivat – zalezi na tom, kolko policok si predvolis na kazdej obrazovke. Pri tempovom, ci intervalovom behu moc nevidim potrebu prepinat obrazovky. Naopak, v intervale oddychu/medziklusu, ta to zaujimat moze a je to uplne bezproblemove. Vacsina ludi si vsak podruzne info, ktore nemas prevolene na prvom screene, aj tak pozrie az po dobehu, ci doma. Nahodne stlacanie cudlikov (lap, ci start/stop) sa da tiez eliminovat ich zablokovanim a reaktivovanim az pri pootoceni korunky, ale to je menej prakticke pri intervalovom treningu.

avatar

Celkem 21779,5 km
Minulý měsíc 74,6 km

Momo11 muž 08.12.2021 15:56:01

Dík za zajímavý tip. O téhle značce jsem nevěděl. Zaujal mě model Vertix Adventure, už delší dobu pokukuji po něčem podobném (na několikadenní výstup na pětitisícovku se můj Garmin forerunner 245 vůbec nehodí, už sem si říkal, že to budu muset asi absolvovat s old school natahovacími Certina DS1 :-D ). Přijde mi v poslední době, že se tradiční značky spíš snaží udělat něco jako malý chytrý telefon na náramku na úkor sportovních funkcí).

avatar

10 km: 0:40:45 (2021)
půlmaraton: 1:31:22 (2021)

simon_sez muž 08.12.2021 20:27:33

Mne sa pacia aj tieto zakladne Pace 2, akurat mi chyba navigacia. Myslite, ze je nejaka sanca na uvolnenie tejto ‚funkcie‘ v buducnosti?

avatar

Celkem 16213 km
Minulý měsíc 56,07 km

AdCo muž 09.12.2021 08:31:35

>> Momo11, 08. 12. 2021 15:56:01

Ahoj, ja kvôli dlhým ultra som si kúpil Garmin Enduro. Po 30 hodinách s 1s GPS navigáciou som nebol ani na 50% kapacity batérie. Sú síce cenovo inde, ale kvôli váhe (titan verzia 58g) a výdrži neľutujem.

avatar

Celkem 21779,5 km
Minulý měsíc 74,6 km

Momo11 muž 09.12.2021 15:32:43

>> AdCo, 09. 12. 2021 08:31:35

Ahoj, o Enduru vím, je to jeden z mých hlavních kandidátů. Cenu moc neřeším, ta je podobná (mám v hledáčku Coros Vertix 47mm Ice Breaker, ten je stejně drahý, resp. dražší než Garmin, mám –10% slevu), ale často se mi nenačte na Garminu Forerunner GPS. Nic nepomohlo. Ani několikeré obnovení továrního nastavení, ani reklamace (prý všechno v pořádku). Takže jsem na Garmin docela naštvaný. Tak jednou za jeden dva týdny se vůbec signál nenačte. A potřebuju něco spolehlivého. Ten Vertix by měl být po aktualizacích softwaru už snad ok/méně poruchový.

avatar

Celkem 21779,5 km
Minulý měsíc 74,6 km

Momo11 muž 09.12.2021 15:40:00

Ještě bych vlastně dodal, že ten Coros funguje i na navigačním systému BeiDou, chystám se mj. i Damávand, v Íránu se mi na GPS/Galileo moc spoléhat nechce :-)

avatar

Celkem 16213 km
Minulý měsíc 56,07 km

AdCo muž 09.12.2021 18:35:58

>> Momo11, 09. 12. 2021 15:32:43

Ja som s načítaním GPS na Garminoch zatiaľ problém nemal. 2 roky mám FR 935 a teraz cez leto som kúpil to Enduro, kde rýchlosť načítania GPS je evidentne vyššia. S FR 935 som mal jeden problém, z ničoho nič som začal podľa neho behať ako „profík“, skoro o polovicu rýchlejšie ako reál, myslím, že som to riešil aj tu v nejakom vlákne. Pomohol tvrdý reštart, odvtedy sa ten problém nevyskytol. O Coros-e som rozmýšľal tiež, ale som „vykopávka“ s tlačítkovým telefónom a ovládanie Corosu je len pre „mileniálov“…;-)

avatar

Celkem 21779,5 km
Minulý měsíc 74,6 km

Momo11 muž 10.12.2021 09:22:14

>> AdCo, 09. 12. 2021 18:35:58

To mi tak nějak připomíná mě. My co jsme až skoro v dospělosti dostali první tlačítkový mobil (s anténou), ty mimochodem jsou funkční i dnes, a vyrůstali na přenášení souborů na disketách a internet viděl poprvé v 16 letech, tak já se v těch novejch sračičkách trošku ztrácím. Kupuju každé dva tři roky nový iPhone, ale ne že bych to potřeboval, ale potřebuju udržet tempo s těmi mladými, abych aspoň přibližně věděl, vo co kolem mě go :-D …

avatar

10 km: 0:38:51 (2022)
půlmaraton: 1:52:14 (2018)

MIKR muž 10.12.2021 10:02:47

>> Skritek Hugo, 02. 12. 2021 21:32:56

Já měl taky M430, podobně dlouho jako ty (3 roky) a před měsícem jsem za 5 tis koupil Vantage M2 a jsem spokojenej. Jednak už jsou to hodinky, který se dají nosit i k obleku a nevypadají jako dětský digitálky a jednak mají pro mě příjemnější pásek. U předchozích hodinek mi ten gumovej vadil a občas mi (hlavně v létě) dělal vyrážku. Co se týče fcí tak je to podobný, některý věci jsou přepracovaný, ale nic co by mi v zásadě chybělo. Umí to lepší analýzu spánku, což mě ale zas tak moc nezajímá, protože spím dobře. Nabízí to i fci cardioload, která nahrazuje míru regenerace v apce a přijde mi přesnější a propracovanější. Na základě toho ti to doporučí i trénink pro daný den, jestli můžeš přitlačit, nebo se spíš držet při zdi. Ale to nevyužívam vůbec. Víc věcí se dá zobrazit přímo v hodinkách a člověk nemusí kvůli všemu do apky (minutáž za týden – celková i v jednotlivých zónách TF, kilometráž, všechny tréninky atd.) Trochu nezvyk byl přechod z obdélníkového tvaru na kulatý. Musím si trochu přehmatávat při ovládání hodinek, ale po 3–4 bězích si člověk zvykne.

avatar

hosnema muž 13.12.2021 08:26:12

Mám Pace 2 skoro rok a neměnil bych. Hmotnost a výdrž baterie jsou bezkonkurenční.. Mód „track Run“ mám za to, že je pouze na 400m ovál (ale možná mam jen zastaralé info..). Co se týká zmiňovaných problémů s plaváním tak u mě stačí jednou za čas provést kalibraci kompasu a vše je OK (plavu cca 4*týdně). Mobilní aplikace bude brzy doplněna webovým rozhraním, které nyní běží v beta verzi a je aktuálně testována 2000 atletů i „atletů“ a 20ti trenéry (vypadá příjemně a je velmi intuitivní, viz https://support.coros.com/…ete-Tutorial). Navíc funguje spojení s aplikacemi třetích stran ať už se jedná o TrainingPeaks, Stravu, Komoot, FinalSurge a další.. Občas zmiňované bugy se vyskytnou, nicméně ze zkušenosti můžu říct, že Coros support funguje skvěle. Během několika dní v případě bugů vyjde update, který ho odstraní, viz letní problém kdy se po aktualizaci SW rozhodila citlivost pro plavání a během 2 týdnů byl update který to opravil. To že někdo mění po 3 měsících Apex za Vertix je proto, že vypadají víc cool jako Fenixy :-D o funkcích to asi moc nebude..těch mají už Pace 2 až až, jen to není high-end model.

avatar

Eymir Gölü

Celkem 3486 km
Minulý měsíc 0 km

Skritek Hugo žena 14.12.2021 20:13:12

Kluci fakt díky za diskusi. Budu mít o čem přemýšlet, pokud by mé hodinky vypověděly službu.

>> MIKR, 10. 12. 2021 10:02:47

Já jsem právě s tím páskem u M430 velmi spokojená. Nosím jen na své pohybové aktivity a tak mi nevadí, když vypadají jako digitálky. Ten pásek je pro mne ideální, mám štíhlé zápěstí a obvykle řeším spíše problém, že mi hodinky při opocení po ruce popojížděly.

Na Vantage jsem se zalíbením hleděla, když s tím Polar přišel, ale tím, že M430 fungují stále bez problémů…

Motto: Petit cheval de manege :-)
avatar

Celkem 10 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:39:48 (2019)
půlmaraton: 1:29:15 (2021)
maraton: 3:26:43 (2022)

Meescha muž 15.12.2021 13:26:12

Mám Vantage V a ten pásek je oproti M430 opravdu lepší, ve všech směrech. Navíc ty hodinky konečně nevypadají na ostudu, což se o M400/430 říct nedá. Pro mě je hlavní výhoda baterie, kdy ta výdrž je násobně lepší, u M430 tu baterii poddimenzovali. No a pak lepší display, správa notifikací z mobilu, atd. Jediné, co mě zklamalo, je kvalita GPS, která by měla být lepší a přitom je horší. Jak si to můžu krásně na mapách zkontrolovat, je Vantage velmi rozlítaný (samozřejmě, že jsem zkoušel i Glonass a Galileo).

Klidně bych Coros vyzkoušel, ale chci zůstat v „ekosystému“ Polaru, kde mám všechna běžecká data.

avatar

VladaM muž 21.01.2022 15:52:34

Používám už řadu let mobilní aplikaci Sports Tracker. Bude tenhle sporttester s ní spolupracovat?

Nebo co byste mi doporučili za značku, či případně přímo model, aby to perfektně spolupracovalo se Sports Trackerem?

Nechci přecházet na jinou aplikaci.

Díky.

avatar

skorobezec muž 21.01.2022 16:11:07

>> VladaM, 21. 01. 2022 15:52:34

S tímto modelem nemám zkušenost, ale předpokládám, že všechny známé značky budou schopny propojení s Sports Trackerem.

Jinak pokud bys chtěl doporučit značku, která s ním bude spolupracovat úplně nejlépe, tak je to Suunto, která využívá společnou databázi se Sports Trackerem a jejich Suunto App je vlastně jen trochu předělaný Sports Tracker.

Edit: A jelikož Suunto, po zrušení Movescountu (což považuji za nejhorší krok zpět od této značky), nemá webovou aplikaci, pouze mobilní, tak Sports Tracker je používán jako webová aplikace této značky k prohlížení tréninků.

avatar

VladaM muž 27.01.2022 22:04:28

>> skorobezec, 21. 01. 2022 16:11:07

Super, díky! Jdu do nějakých Suunto. Už i tak jsem po nich lehce pokukoval. Nějaké vyberu. Ještě jednou díky.

avatar

VladaM muž 24.03.2022 13:24:10

Tak koupeno Suunto 5. To mi stačí, Suunto 9 nepotřebuji.

Kompatibilita aplikace Sports Tracker se Suunto je perfektní. Dokonce má Suunto „svou vlastní“ aplikaci, která je v podstatě kopií Sports Trackeru. V aplikaci Suunto vidím i všechnu historii běhání s mobilem a Sports Trackerem. Teď to, co zaznamenají hodinky, to spáruju s aplikací Suunto. A automaticky je to pak vidět i v aplikaci Sports Tracker v mobilu a taky na webu. Takže za mne super kompatibilita.

Nalezené položky: 26 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.