Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

RECENZE: Levný přístroj do běžeckých začátků? Volte Xiaomi Mi Watch

RECENZE: Levný přístroj do běžeckých začátků? Volte Xiaomi Mi Watch
foto: Xiaomi

Josef Smetana | 08.11.2021 | přečteno: 4864×

Chytré hodinky Xiaomi Mi Watch s optickým měřením tepovky nás zaujaly povedeným “civilním” designem, skvělou čitelností displeje, pro tuto cenovou kategorii nevídanou nabídkou senzorů (pulzní oxymetr, barometr) a nad očekávání slušnou výdrží baterie. To vše za něco málo přes tři tisíce korun!

S hmotností 32 gramů jsou hodinky vhodné na sportování i pro běžné nošení. Řemínek je trochu tužší, ale rozhodně ne nepříjemný. Rozestup dírek optimální pro přesné usazení hodinek při sportu s ohledem na sensor srdečního tepu. Dvě výrazná tlačítka na pravé straně usnadňují ovládání hodinek při sportování. Horní tlačítko startuje a ukončuje aktivitu, spodním rolujete mezi obrazovkami. Zdařilý nabíjecí modul funguje na bázi magnetu.

Přednastavených je sedmnáct sportovních režimů, s možností doplnění výběrem z dalších devíti kategorií (zimní sporty, míčové sporty, vodní sporty a další). Celkem je v nabídce až 117 sportovních režimů. Pro běh jsou přednastavené Venkovní běh, Terénní běh a Běžecký pás. Z doplňkového výběru lze zařadit režim Atletika.

Zobrazení dat je díky obřímu displeji přehledné a velice dobře čitelné. Sledovat lze třeba kadenci, délku kroku nebo tempo posledního kilometru. V režimu Terénní běh také součet stoupání a klesání, včetně aktuální nadmořské výšky. Výrazným omezením je absence měření mezičasů, aktivitu lze pouze pozastavit, případně ukončit.

Hodně slušná je výdrž baterie, při předchozím testování chytrých hodinek jiných značek v podobné cenové hladině bylo naprosto běžné, že delší cyklistický trénink hodinky „nepřežily“.

Pro neznalé však musíme zdůraznit, že Xiaomi patří mezi výrobce, kteří svým zákazníkům neumožní exportovat data do oblíbených tréninkových platforem typu Strava aj. Jde to, ale velmi komplikovaně. I proto strháváme body v celkovém hodnocení, a pokud hledáte přístroj pro pravidelný záznam tréninkových dat, Mi Watch pro vás není tou správnou volbou.

Mají i jiné háčky. Pokud pro hodinky použijete držák na řídítkách, nedojde k uložení aktivity. Hodinky bez srdeční frekvence vyhodnotí zatížení jako nulové a v aplikaci ani hodinkách jej později nenajdete. Na to si dejte pozor. Také se nám moc nelíbilo, že na řemínku ulpívají nečistoty. Po jízdě na horském kole, kdy nás zastihla v lese bouřka bylo nutné vzít malý kartáček pro dokonalé vyčištění řemínku od bláta.

Ale znovu opakujeme, za tři tisíce korun (když pohledáte po eshopech, ušetříte i 500 Kč) máte jako dárek k Vánocům opravdu dobrý přístroj nejen na běhání.

Celkové hodnocení: 87 %

(+) čitelnost displeje

(+) množství sensorů

(+) výdrž baterie

(+) menu v češtině

(-) nevhodné pro pokročilejší trénink

(-) složitý export dat do externích tréninkových deníků

Cena: 3 190 Kč (aktuální cena: https://serve.affiliate.heureka.cz/…/p/928223787)

Hmotnost: 49 g

Přístroj na testování redakci zapůjčila Mobil Pohotovost

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

Coach muž 08.11.2021 17:24:23

Chytré hodinky s optickým měřením tepovky nás zaujaly povedeným “civilním” designem, skvělou čitelností displeje, pro tuto cenovou kategorii nevídanou nabídkou senzorů (pulzní oxymetr, barometr) a nad očekávání slušnou výdrží baterie. To vše za něco málo přes tři tisíce korun!
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.