Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Krajský půlmaraton Plzeňského kraje startuje v sobotu 23. dubna

Krajský půlmaraton Plzeňského kraje startuje v sobotu 23. dubna
foto: Krajský půlmaraton Plzeňského kraje

tisková zpráva | 18.04.2022 | přečteno: 3001×

Dva roky je v životě člověka dlouhá doba, natož pak pro běžce zvyklého účastnit se pravidelně závodů, které má v oblibě. Právě takovou dobu trvala odmlka, kdy se kvůli covidové pandemii Krajský půlmaraton nemohl uskutečnit. Jenže ta doba je doufáme pryč a letos opět odstartuje jeden z výtečných půlmaratonů, který od roku 2015 neodmyslitelně patří k Plzeňskému kraji.

Krásné prostředí Borské přehrady a parku ŠKODALAND přivítá v sobotu 23. dubna 2022 velké množství běžců a běžkyň, aby si porovnali své síly na již VII. ročníku Krajského půlmaratonu Plzeňského kraje. Nedílnou součástí závodu jsou i další doprovodné běhy – OMEXON krajská desítka, krajská pětka, týmové běhy a dětské závody.

Velmi náročná trať vedoucí přes Litice, Šlovice, Dobřany a Lhotu zpět k Borské přehradě se stala oblíbeným závodem mnohých příznivců běhu. Dokladem oblíbenosti půlmaratonu může být například v roce 2017 účast naší současné nejlepší vytrvalkyně Marcely Joglové, kdy vítězstvím na tomto závodě vlastně neoficiálně odstartovala svou skvělou kariéru.

Velká oblíbenost dětských závodů

Co by to bylo za závody bez těch, kteří představují naši budoucnost, tedy dětí. Právě tyto závody patří mezi nejzajímavější, nejnapínavější a s úžasnou atmosférou plnou radosti a mnohdy i slz. I takové situace k těmto běhům neodmyslitelně náleží. Mnozí z těchto dětí, ač nevědomky, tímto závodem odstartují svoji budoucí sportovní kariéru. Jejich nadšení, úsilí a radost je pro mnohé inspirací a pro nás pořadatele radostí, tyto závody zorganizovat. Připraveny jsou tratě od sta metrů pro ty nejmenší a nejmladší, až po osm set metrů pro ty nejstarší. Zvláště zmiňované úsilí a snaha bývá pokaždé nejvíce oceněna. Každý dětský účastník obdrží za svůj statečný výkon v cíli malou pozornost. Ti nejlepší z kluků a holek v každé kategorii se mohou těšit na krásné ceny od Plzeňského kraje a partnerů závodu.

Doprovodný program i pro diváky

Pro všechny účastníky, ale i jejich rodinné příslušníky, doprovod nebo jen příznivce běhu, bude v areálu ŠKODALANDU připraven bohatý doprovodný program. Bez toho by tento závod nebyl tím pravým závodem. Výborně položený sportovní a odpočinkový areál u Borské přehrady skýtá nepřeberné množství možností využití pro dospělé i děti. Jak nakonec bude program vypadat, je ještě malým tajemstvím, které okryjeme v pravý čas. Co ale můžeme prozradit již nyní – bude to stát opravdu za to, tudíž se vyplatí přijít.

Zajímavé oživení pro všechny účastníky půlmaratonského závodu bude čekat tradičně i ve městě Dobřany, přes které závod vede a kde se navíc závod láme do své druhé poloviny. Dobřany při každém ročníku půlmaratonem žily a připravily vždy nějaké velké překvapení, které nejen běžcům, zpříjemní průběh tímto městem a dodá sil a energii do další části závodu. Ale i přítomní diváci, fanoušci a příznivci závodníků, se nebudou rozhodně nudit. Prozradíme již známou věc, že zvláště místní mažoretky dokážou všechny běžce a běžkyně velmi hlasitě povzbudit a nalít optimismu do druhé poloviny závodu. A že se jim to daří, mohou vyprávět ti, co už závod běželi v některém z uplynulých ročníků.

Jako každý rok, i letos jsou pro všechny zájemce připravena krásná trika s vizuálem závodu. Již nyní si je můžete objednávat ke svému startovnému. Mnozí z vás mají jistě ve své sbírce ta z minulých ročníků a rozhodně by bylo dobré nepřerušit tradici a opět si triko pořídit. Můžete s ním poté absolvovat závod, ale využití najde i v tréninku nebo při jiných příležitostech než jen těch sportovních.

Tempo Makers tréninky s vodiči

Od druhého ročníku v roce 2016 organizuje pravidelně běžecká skupina vodičů TEMPO MAKERS tři předzávodní tréninky. Nejinak tomu bude i letos, a to v těchto termínech – 6.4., 13.4. a 20.4. Na společných trénincích k závodu se nejen proběhnete, zacvičíte, získáte poznatky o závodě včetně rad a doporučení, ale setkáte se na nich též s vodiči, kteří budou i letos na startu. Ti se stali nedílnou součástí půlmaratonského závodu již od prvního ročníku v roce 2015. Zkušení vodiči a vodičky ze skupiny TEMPO MAKERS vás povedou na cílové časy 1:30, 1:40, 1:45, 1:50, 2:00 a 2:15 hodin.

Cesta za snem

Novinkou letošního ročníku je unikátní propojení světa zdravých a hendikepovaných sportovců. V areálu bude pro všechny návštěvníky připraven speciální program, který přiblíží svět hendikepovaných. Organizace Cesta za snem přiveze do areálu unikátní trenažéry. Návštěvníci akce si také budou moci vyzkoušet, jak hendikepovaní sportovci jezdí na handbiku, běžkách či jaké to je řídit speciálně upravené auto pro vozíčkáře. To vše v rámci projektu 7 statečných.

Dva roky je opravdu dlouhá doba, jak už bylo na začátku zmíněno. Přesto věříme, že pandemií přerušená tradice se opět vrátí minimálně na úroveň roku 2019, kdy se běžel poslední ročník, který měl vysokou úroveň včetně hojné startovní účasti. Pořadatelé závodu opravdu nezaháleli a po celé dva roky neustále pracovali, aby ten letošní ročník patřil zase mezi nejlepší půlmaratony, které se kdy v Plzeňském kraji v uplynulých letech pořádaly. Běžci se na závodě musí cítit příjemně, uvolněně a mít jistotu, že je o ně maximálně postaráno. Naše vize má podle těchto kritérií jasná pravidla a cíle a věříme, že naše úsilí bude oceněno nejlépe vaší účastí na samotném závodě, který navíc ideálně zapadá do začátku běžecké sezóny. Proto neváhejte s registrací a vytvořte ji co nejdříve. A nezapomeňte si při registraci zaškrtnout i políčko s objednávkou našeho krásného trika závodu, jako vzpomínku na báječný závod. Na startu závodu, v sobotu 23. dubna v 10 hodin, se na vás těší tým pořadatelů závodu.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

tiskovazprava muž 01.03.2022 16:37:08

Dva roky je v životě člověka dlouhá doba, natož pak pro běžce zvyklého účastnit se pravidelně závodů, které má v oblibě. Právě takovou dobu trvala odmlka, kdy se kvůli covidové pandemii závod nemohl uskutečnit. Jenže ta doba je doufáme pryč a letos opět odstartuje jeden z výtečných půlmaratonů, který od roku 2015 neodmyslitelně patří k Plzeňskému kraji.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.