Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Jak neztratit motivaci? Nakopnout vás může půjčený fitness stroj

Jak neztratit motivaci? Nakopnout vás může půjčený fitness stroj
foto: Pujcovnafitness.cz

komerční prezentace | 04.03.2022 | přečteno: 3902×

Dnes je to přesně pět let, co zítra začnu cvičit… Toto rčení by bylo vtipné, kdyby nebylo tak pravdivé a rozšířené. S půjčeným fitness strojem se však dá toto “zakletí” prolomit. Z pronajatých strojů se totiž nestávají věšáky na šaty, jako je tomu při nákupu leckdy drahých strojů. Je to dáno lidskou povahou, protože když máte něco na chvíli, tak si toho více vážíte. A také – pokud už si něco zaplatíte, máte tendenci si to užít. VYUŽIJTE AKCE PRO ČTENÁŘE BEHEJ.COM

Pro mnoho lidí je těžké se nastartovat, dokud nepřijde nějaká významná motivace. Někdo má na impuls štěstí, ale spousta lidí se nakonec musí namotivovat sama. Více zafunguje krátkodobý cíl s jasně danými kroky. Například rozhodnutí běhat na pásu dva měsíce s přesným časovým plánem. Rozvrhnout si dny a vzdálenosti. Kdo nemá zkušenosti se sportovním tréninkem, určitě bude překvapen, co se stane s jeho kondicí po dvou nebo třech týdnech.

Důležité je tréninkový rozvrh dodržovat. Lidská lenost je docela přirozená vlastnost a nejtěžší je dát věci do pohybu. Na druhou stranu, když už se člověk obrazně nebo i reálně rozběhne, stojí to za to.

Jeden konkrétní příklad

Paní, která si půjčila běžecký pás původně na zimní sezónu, dostala bohužel covid. Pás sice nějaký čas nemohla využívat, ale nevrátila ho, přestože měla po infekci problémy s dýcháním. Měla zkušenost ze svého okolí, že někteří lidé se po onemocnění šetřili až moc. Rozhodla se pás využít pro každodenní krátké a pomalé dávky, jak jí stačil dech. Nakonec byla sama nadšená, jak se jí postupně podařilo celý organismus nastartovat. Mimochodem, půjčovna se její příběh dozvěděla a prodloužila ji pronájem zdarma.

Jsou lidé, které je naopak těžké se zastavit

Konkrétně mezi běžci jsou borci, kteří běhají tak často, že už musí nebo by měli řešit kompenzační cvičení. I tito tělem, duší a srdcem outdooroví sportovci někdy využívají různé fitness stroje zaměřené na jiný pohyb, než je běh. Vhodný je například veslařský trenažér.


Nabídka pro čtenáře Behej.com

Pujcovnafitnes­s.cz má pro vás exkluzivní akci platnou pro celý rok 2022. Při pronájmu modelů běžeckých pásů a eliptických trenažérů, případně dalších typů strojů, které jsou aktuálně skladem, dostanete k vašemu nájmu za každý měsíc týden navíc zdarma. Stačí do poznámky při online rezervaci uvést kód BEHEJPLUSXX7.


Překvapivě většina důvodů k zapůjčení se netýká počasí, i když je jasné, že zima je hlavní sezonou. Cvičení doma má totiž mnoho výhod. Nejvíce dotázaných zmiňují časové důvody a také preferenci svého intimního prostředí. Nejen lidé, kteří sportují primárně se záměrem zhubnout, nemají chuť se při pohybu někde ukazovat. Ať už venku nebo ve fitku. Někdo prostě nemá náladu, aby ho sousedé viděli v legínách nebo teplácích.

Hlavně je hodně maminek nebo dnes už i otců na rodičovské dovolené, kteří cvičí jen když jim ratolesti přes den usnou. Večer na to většinou už není síla. Naopak lidé pracující přes den v kancelářích se zase rádi večer trochu protáhnou a rozhýbou. Někteří si stroj chtějí koupit, ale neví, jestli by ho využívali podle úmyslu. Proto si to jen na nějaký čas vyzkouší s konkrétním modelem. Výhodou jsou i rozložené výdaje za využívání stroje než rovnou jeho nákladné pořízení. Uživatelé nejvíce oceňují kompletní servis včetně levné dopravy a základní instruktáže při předání.

Pujcovnafitnes­s.cz

Tato půjčovna byla u nás v podstatě první, která s touto službou začala a nyní nabízí největší množství druhů i typů strojů. Má na výběr z šestnácti různých modelů běžeckých pásů. Od těch menších, jejichž půjčení je ekonomicky velmi zajímavé, až po velké odolné stroje pro aktivní běžce, které půjčovali například na rozehřátí tenisovým legendám na Laver Cupu nebo Billie Jean King Cupu. Můžete si ale vybrat z celkem více než padesáti různých typů strojů.

Nejčastější důvody využívání pronájmu strojů:

* Máte rádi, když se nemusíte o nic starat

* Můžete typy a modely strojů měnit

* Nemáte čas chodit do fitness centra

* Nechce se vám běhat večer venku ve tmě

* Nechcete běhat před cizími lidmi

* Je pro vás složité organizovat svůj čas s péčí o malé děti

* Máte doma málo místa a chcete mít stroj jen v době, kdy ho používáte

* Chcete si vyzkoušet svoji morálku nebo nějaký model stroje před nákupem

* Nechcete investovat do nákupu

Podle čeho si vybrat stroj

Při výběru běžeckého pásu, ale i dalších fitness strojů jako např. rotopedů, elipticalů, cyklotrenažérů a veslařských trenažérů je třeba brát v úvahu nejen váhu, ale i kondici sportovce a jeho ambice. Například pokud neplánujete na pásu často simulovat běh do kopce, nemusíte si půjčovat stroj s elektrickým náklonem. Základní výběr je určitě podle váhy sportovce a nosnosti stroje, u některých strojů je podstatná i výška člověka. U eliptických trenažérů je důležitý údaj i délka kroku nebo rozteč nášlapů. Základní i podrobné parametry jsou u strojů uvedeny, můžete si tak vybrat sami nebo na zákaznické lince vám vhodný model poradí. Délka pronájmu je podle vašeho uvážení a odhodlání. Standardní nájmy jsou na 1, 2, zvýhodněné na 3 měsíce nebo i déle.

Doprava

Pokud si nechcete stroj vyzvednout ve skladu, můžete využít dotovanou dopravu v pražském, středočeském, pardubickém, hradeckém a plzeňském regionu. Technici vám stroj přivezou až domů, umístí podle vaší volby a poskytnou základní instrukce. I sportovci většinou ocení, že nemusí řešit transport těžkých strojů.

Zítra opravdu můžete začít cvičit

Abyste mohli začít, stačí si jen rezervovat stroj z nabídky půjčovny. Všechno ostatní zařídí. Ať už si vyberete běžecký pás nebo jiný stroj, na vás je pak už jen začít cvičit „dnes“.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

komerce 04.03.2022 19:38:59

Dnes je to přesně pět let, co zítra začnu cvičit… Toto rčení by bylo vtipné, kdyby nebylo tak pravdivé a rozšířené. S půjčeným fitness strojem se však dá toto “zakletí” prolomit. Z pronajatých strojů se totiž nestávají věšáky na šaty, jako je tomu při nákupu leckdy drahých strojů. Je to dáno lidskou povahou, protože když máte něco na chvíli, tak si toho více vážíte. A také – pokud už si něco zaplatíte, máte tendenci si to užít. VYUŽIJTE AKCE PRO ČTENÁŘE BEHEJ.COM
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.