Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Krok do budoucnosti: adidas představuje nový model 4DFWD

Krok do budoucnosti: adidas představuje nový model 4DFWD
foto: adidas

komerční prezentace | 30.08.2022 | přečteno: 2427×

Značka adidas představila nové běžecké boty 4DFWD, svůj vůbec nejpokročilejší model. Tato maximálně inovativní bota jako první překonává bariéru, která běžcům dlouho bránila v dosažení jejich plného potenciálu. Model je navržen tak, aby běžci pomáhal v pohybu pouze jedním směrem: vpřed. V odvětví běžeckých bot tak vznikla vůbec první mřížková mezipodešev, která v botě transformuje vertikální tlak na horizontální sílu, usnadňující nepřetržitý plynulý přechod vpřed.

Tento model můžete otestovat na speciálním SHAKE-OUT výběhu 1. 9. v Top4Running a následně se připojit k běhu na 10 km či adidas Běhu pro ženy 5 km, který proběhne v sobotu 3. 9. a na kterém nebudou chybět ani letošní ambasadorky běhu – modelka a čerstvá maminka Jitka Nováčková, komunita adidas Runners Women, běžkyně s handicapem Natálie Lehmanová či tiktokerka Andy Štěch.

Maximum vpřed

„Při běhu se lidský pohyb vpřed přeruší pokaždé, když noha dopadne na zem, což mezi jednotlivými kroky vede k nepatrnému zastavení a následnému rozběhu. To platí pro všechny běžce, bez ohledu na jejich schopnosti. Ve sportovní laboratoři MIT vyvíjíme inovativní technologie, které pro překonání tohoto nutně vznikajícího problému nabízejí jasné řešení. Právě tím je nový model 4DFWD,“ uvedla Anette (Peko) Hosoi, profesorka strojního inženýrství Massachusettského technologického institutu (MIT).

Model vychází z analýzy dat reálných sportovců za období 18 let, kdy bylo zhodnoceno více než pět milionů variant mřížkové struktury, a výsledkem je design, který mění pravidla hry pro běžce na celém světě. Ve spolupráci s globálním inovačním partnerem Carbon a díky technologiím 4D a Carbon Digital Light Synthesis™ byla vytvořena dokonale vyladěná mezipodešev, která na základě vědeckého výzkumu usnadňuje pohyb vpřed. „Každým krokem mezipodešev adidas 4DFWD mění vertikální dopad na horizontální pohyb vpřed pro co nejplynulejší přechod z paty na špičku – po celou dobu běhu tak běžcům poskytuje zcela nový běžecký zážitek,“ dodává Charlotte Heidmann, seniorní produktová manažerka společnosti adidas.

Maximální pohodlí

Bota přichází na trh v několika barevných provedeních: Carbon Cloud White, iterace Impact Orange pro muže, Grey Five a Cloud White pro ženy. Nabízí novou podrážku Continental™ pro extra přilnavost za jakéhokoli počasí. Díky svršku Primeknit+, doplněného o novou integrovanou patní konstrukci, nabízí přiléhavost jako u ponožky, zatímco části z technické síťoviny poskytují podporu přesně tam, kde ji běžci nejvíce potřebují. Navíc mezipodešev 4DFWD nabízí o 23 % větší odpružení než předchozí generace mezipodešve 4D (4D Run 1.0).

Běžecký model budoucnosti 4DFWD si mohou zákazníci pořídit od 1. září v adidas Store Prague Černá růže a Palladium. Členové adidas Creators Clubu budou mít k dispozici předběžný přístup již od 22. srpna na stránkách běžeckých bot adidas. Sledujte komunikaci na Instagramu, Facebooku a Twitteru: #adidas4DFWD a @adidasrunning.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

komerce 30.08.2022 14:39:29

Značka adidas představila nové běžecké boty 4DFWD, svůj vůbec nejpokročilejší model. Tato maximálně inovativní bota jako první překonává bariéru, která běžcům dlouho bránila v dosažení jejich plného potenciálu. Model je navržen tak, aby běžci pomáhal v pohybu pouze jedním směrem: vpřed. V odvětví běžeckých bot tak vznikla vůbec první mřížková mezipodešev, která v botě transformuje vertikální tlak na horizontální sílu, usnadňující nepřetržitý plynulý přechod vpřed.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.