Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Sobotní Mizuno Labský půlmaraton zavedl běžce na závodiště

Sobotní Mizuno Labský půlmaraton zavedl běžce na závodiště
foto: Prague Park Race

Prague Park Race | 22.09.2022 | přečteno: 1857×

Netradiční zpestření na trati zažili účastníci druhého ročníku Mizuno Labského půlmaratonu, který se konal v sobotu 17. září. Hned po startu se totiž proběhli přímo po dostihové dráze, a dokonce i přes jednu překážku zvanou Trojský val.

„Majitelé závodiště nám vyšli ohromně vstříc a umožnili nám běžet místy, kde normálně běhají jen koně. Jsme rádi, že jsme mohli běžcům připravit tento zážitek. Zároveň zapadá tento úsek do celé koncepce našeho závodu – rychlá rovina v přírodě bez asfaltu,“ vysvětluje za pořadatele Prague Park Race Roman Skalský.

Celá trasa vedla polabskými lesy po absolutní rovně, a tak nebyla nouze o rychlé časy. Na hlavní, půlmaratonské trati podle předpokladů dominoval zkušený Dalibor Bartoš z LIAZ Jablonec za 1:17:34 a v ženách pražská Jane Štěrbová za 1:32:30. Kratší dvanáctku vyhráli Tomáš Landgráf a Eliška Netíková.

„Chtěli jsme k mnoha městským asfaltovým půlmaratonům nabídnout přírodní alternativu. Na jaře pořádáme Hruboskalský půlmaraton, který je profilově náročnější, takže tento se nám hodil jako další varianta – buď pro běžce, kteří si chtějí udělat osobák, nebo pro ty, kteří se na půlmaraton postaví poprvé, ale nechtějí masové městské běhy,“ doplnil Roman Skalský.

Tým Prague Park Race do konce roku připravuje ještě 8. října závod na Konopišti a 22. října zavírák sezony v Prokopském údolí.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

PPRace muž 22.09.2022 13:36:13

Netradiční zpestření na trati zažili účastníci druhého ročníku Mizuno Labského půlmaratonu, který se konal v sobotu 17. září. Hned po startu se totiž proběhli přímo po dostihové dráze, a dokonce i přes jednu překážku zvanou Trojský val.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.