Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Běchovice znají vítěze. Staronovými mistry ČR Zajíc a Stewartová

Běchovice znají vítěze. Staronovými mistry ČR Zajíc a Stewartová
foto: archiv České atletiky

Radek Narovec | 25.09.2022 | přečteno: 3062×

Byly to skvělé souboje! Běchovice napsaly další skvělý ročník. Díky skvělému finiši se novým mistrem republiky v silničním běhu na 10 km stal Martin Zajíc (30:41) po velkém duelu s Patrikem Vebrem (30:48). Bronz bere Viktor Šinágl za výkon 31:12. V ženách jasně zvítězila Moira Stewartová (33:30), která si připsala cenný skalp další reprezentantky Terezy Hrochové (34:09).

„Příprava nebyla úplně perfektní. Minulý týden jsem po závodě na 5 km tři dny ležel s nachlazením, ale doufal jsem, že to tam mám. Dnes jsem si vůbec nebyl u Patrika Vebra jistý, jak na tom je, vůbec nic na sobě nedal znát. Do zhruba šestého kilometru jsme běželi v kompaktní skupině, pak už to bylo jen mezi mnou a Patrikem. Měl jsem velkou motivaci. Hlídal jsem si první místo a posledních 30 metrů jsem byl rád, že jsem je vůbec uběhl,“ zhodnotil závod Martin Zajíc, kterého čeká ještě desítka v Utrechtu.

Podobně byla spokojená v cíli i Moira Stewartová, pro kterou to je třetí titul z Běchovic v řadě: „Se závodem jsem spokojená, cílem bylo vyhrát, druhý cíl zaběhnout traťák nevyšel, ale bylo to přepálené a cítila jsem v nohách, že to na traťák dnes nebude. Půlku jsme dali za 16:10, to byl docela frmol. S Terkou jsme se rozloučily na občerstvovačce, tam se mi podařilo docvaknout kluky, to se Terce již nepodařilo. Jaký je prostor pro zlepšování? Doufám, že strop bude ještě dál, než jen tratový rekord v Běchovicích!“

Za druhou Hrochovou doběhla jako třetí v pořadí triatlonistka Tereza Zimovjanová (35:22)

Online výsledky MČR: https://results.onlinesystem.cz/…l/Index/2377

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

Radek Narovec muž 25.09.2022 11:54:36

Byly to skvělé souboje! Běchovice napsaly další skvělý ročník. Díky skvělému finiši se novým mistrem republiky v silničním běhu na 10 km stal Martin Zajíc (neoficiálně 30:40) po velkém duelu s Patrikem Vebrem (30:47). V ženách jasně zvítězila Moira Stewartová (33:31), která si připsala cenný skalp další reprezentantky Terezy Hrochové.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.