Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Navštivte v lednu běžecké workshopy s Milošem Škorpilem a leguano

Navštivte v lednu běžecké workshopy s Milošem Škorpilem a leguano
foto: Bosoboty leguano

komerční prezentace | 14.12.2022 | přečteno: 2884×

Zatímco o chůzi v barefoot obuvi slyšíme už téměř na každém kroku, na běžeckých závodech se dají běžci v barefoot obuvi spočítat na prstech jedné ruky. Jak je to možné? Petr Exnar k tomu říká: „V barefoot běhám od roku 2015, je to super, už nikdy nebudu běhat jinak, ale naučit se to nebylo vůbec jednoduché.“ V barefootové obuvi je více než kdy jindy potřeba použít správný běžecký styl.

Spojili jsme síly s běžeckým guru Milošem Škorpilem a rozhodli jsme se pořádat workshopy, a to jak pro běžce v „klasické“ běžecké obuvi, tak i v barefoot. Zatím se uskutečnila tři setkání, v Děčíně, v Kolíně a Hradci Králové. Bylo to moc fajn.

Miloš Škorpil k tomu říká: “Objemová silniční běžecká bota vás má kopat dopředu, ne váš dopad tlumit. Trailová běžecká bota vás má při došlapu podržet, abyste se mohli dobře odvalit, abyste při došlapu neklouzali a nenabili si kušňu. Barefoot boty vás nenaučí běhat správně, ani neztlumí dopad, při odvalení vám nepomůžou, na druhou stranu chození (po čase běhání – doporučuji nejdříve po roce) v nich, vám pomůže zpevnit tělo a narovnat se.“

Chceme nejen začínajícím běžcům pomoci, a tak pořádáme běžecké workshopy, na nichž Miloš poradí, jak běhat technicky správně. Vysvětlí, proč je lépe se rozbíhat na začátku pomalu než to napálit, co vám síly stačí. Dále se dozvíte, jak si dobře postavit trénink, abyste se zlepšovali, měli dostatek energie a nezadělávali si na zranění z přetížení. Dozvíte se více i o tom, jak si vybrat běžecké boty, jak se na běh oblékat, proč je lepší na konci běhu zvolnit, než se snažit běžet až do konce co to jde, abyste měli další tréninkový osobák a určitě dojde i na vaše dotazy.

Termíny a možnost přihlášení na běžecké worksopy s Bosoboty leguano za 400 Kč na www.leguano.cz:

5.1.2023 NaBOSo Praha – Poděbradská

13.1.2023 leguano Ostrava

14.1.2023 leguano Trnava

15.1.2023 barefoot Bratislava

4.2.2023 leguano Praha – Dejvice

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

Radek Narovec muž 14.12.2022 17:01:44

Zatímco o chůzi v barefoot obuvi slyšíme už téměř na každém kroku, na běžeckých závodech se dají běžci v barefoot obuvi spočítat na prstech jedné ruky. Jak je to možné? Petr Exnar k tomu říká: „V barefoot běhám od roku 2015, je to super, už nikdy nebudu běhat jinak, ale naučit se to nebylo vůbec jednoduché.“ V barefootové obuvi je více než kdy jindy potřeba použít správný běžecký styl.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.