Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Suunto Vertical: GPS hodinky s offline mapami, solárním nabíjením a dlouhou výdrží baterie

Suunto Vertical: GPS hodinky s offline mapami, solárním nabíjením a dlouhou výdrží baterie
foto: Suunto

komerční prezentace | 09.05.2023 | přečteno: 2756×

Někteří lidé se rozhodnou číst nudné produktové novinky – toto je pro ty, kteří si vybrali dobrodružství. Suunto představuje nový model Vertical – GPS hodinky pro dobrodružství, které jsou vybaveny bezplatnými offline mapami, solárním nabíjením a bezkonkurenčně dlouhou výdrží baterie.

Někteří lidé si vybírají vyšlapané cesty, zatímco dobrodruzi se raději odvážně vydávají tam, kam se před nimi vydal jen málokdo. K tomu potřebují spolehlivý přístroj, který je tímto prostředím bezpečně provede. Díky nejvyššímu standardu odolnosti, offline mapám, nejlepší výdrži baterie a přesnosti na trhu, podpořené solárním nabíjením je Suunto Vertical spolehlivým průvodcem při zdolávání nejvyšších vrcholů, nejstrmějších údolí a všude mezi nimi.

“Hodinky Suunto Vertical jsou, jak už název napovídá, určeny pro ty, kteří se chtějí neustále posouvat vzhůru a stále zlepšovat svůj výkon v přírodě. Jejich odolnost, velikost – a navíc bezplatné online mapy, ať jste kdekoli na světě – vám řeknou vše, co potřebujete vědět; jsou to hodinky pro lidi, kteří žijí a dýchají dobrodružstvím,” říká Petri Lehtovirta, vedoucí produktového oddělení společnosti Suunto.

Hodinky Suunto Vertical jsou vybaveny podrobnými outdoorovými offline mapami, které jsou dostupné po celém světě zdarma. Nové mapy navazují na již pokročilou navigaci po trase v aplikaci Suunto. Objevování a vytváření tras je snadné díky heatmapám, 3D mapám a vrstvám typu povrchu silnic v aplikaci Suunto a jejich snadné synchronizaci s hodinkami. Nyní mají uživatelé k dispozici offline mapy, do kterých mohou nahlížet bez ohledu na to, kde se nacházejí, což jim poskytuje větší bezpečnost a jistotu.

Sportovní GPS hodinky Suunto Vertical s velkým displejem a podrobnými offline mapami s funkcí pokročilé předpovědi počasí, vyrobené ve Finsku za použití 100% obnovitelné energie, jsou určeny pro outdoorové výzvy a cílevědomý trénink. Špičková výdrž baterie je podpořena solárním nabíjením u verze Solar Titanium.

Hodinky Suunto Vertical mají výdrž baterie, která předčí jejich konkurenty: V případě varianty Titanium Solar vydrží hodinky 85 hodin nepřetržitého záznamu cvičení s nejpřesnějším sledováním polohy a v případě varianty z nerezové oceli 60 hodin. Režim Tour, který stále poskytuje přesné sledování, nabízí 500 hodin nepřetržitého sledování výkonu. V denním režimu vás hodinky Suunto Vertical provázejí až 60 dní – u titanové solární varianty dokonce až jeden rok bez nabíjení.

Hodinky Suunto Vertical se mohou připojit až k pěti satelitním systémům (GPS, GLONASS, GALILEO, BEIDOU, QZSS) a až k 32 jednotlivým satelitům současně.

“Suunto Vertical neobětuje přesnost kvůli delší výdrži baterie. Komunikuje se všemi pěti hlavními satelitními systémy prostřednictvím technologie Dual Frequency – rychlého pásma pro rychlejší a spolehlivější signál. To je důležité zejména při běhu v horách a údolích nebo ve městě mezi vysokými budovami,” uvádí Petri Lehtovirta.

“Niektorí ľudia radi trávia dlhé víkendové rána v posteli. A to je úplne ok. Ja si radšej vyberiem dobrodružstvo. Zaviažem si tenisky a užijem si príchod nového dňa behom v krásnej prírode. Užívam si ranné slnko, krásne výhľady, ticho lesa a čas pre seba," říká Petra Pukalovičová, ambasadorka Suunto a CEO aplikace Runology.

"Každý deň môžeš niečo zažiť. A nové hodinky Suunto Verical sú ideálnym partnerom pre akékoľvek dobrodružstvo. S ich nekonečnou výdržou baterky a solárnym dobíjaním sa nemusíš báť, že sa ti hodinky vybijú. Ich double band GPS tracking ťa zameria kdekoľvek na svete a s offline mapami priamo v hodinkách sa nemusíš báť, že sa niekde stratíš. #adventurestar­tshere,” dodává.

Hodinky Suunto Vertical se vyrábějí ve Finsku ve vlastní továrně Suunto se 100% využitím obnovitelné energie. Uvedením nového modelu na trh pokračuje Suunto ve své snaze o udržitelnost a transparentnost. Hodinky Suunto Vertical mají vypočtenou a ověřenou uhlíkovou stopu a jsou plně kompenzovány pomocí ověřených uhlíkových jednotek.1 Během celé své životnosti vyprodukuje titanová solární varianta pouze 6,59 kg CO2e – což odpovídá ujetí 39 km autem se spalovacím motorem.2

Hodinky Suunto Vertical kombinují funkční finský design s nejkvalitnějšími materiály, jako je safírové sklíčko, nerezová ocel a ve vybraných modelech titan, a nabízejí vojensky testovanou odolnost ověřenou profesionálními sportovci.

”Design a detaily hodinek Suunto Vertical, které byly navrženy s velkou péčí a přesností, jsou poctou dokonalému přístroji, původnímu kompasu Suunto. Při navrhování hodinek Suunto Vertical jsme však také přepracovali náš designový jazyk,” přibližuje Mikko Ahlström, vedoucí oddělení designu společnosti Suunto. “Celá konstrukce těla je maximálně přizpůsobena pro co nejlepší výkon a přehledná tlačítka se snadno najdou a stisknou i v rukavicích.”

Suunto Vertical jsou prémiové hodinky pro milovníky zážitků, ale to neznamená, že by nemohly sloužit jako spolehlivý společník pro každodenní cvičení a trénink na závody nebo další dobrodružství. Velký displej usnadňuje sledování ukazatelů při pohybu. Všechny sportovní režimy jsou vybaveny specifickými údaji na displeji a na výběr je více než 95 různých sportovních režimů od trailového běhu, přes jízdu na kole po šotolině až po plavání. Kdo by chtěl ještě více, může si v aplikaci Suunto vytvořit vlastní sportovní režimy nebo navštívit SuuntoPlus Store, kde nalezne další sportovní aplikace a průvodce.

Suunto Vertical klíčové funkce:

  • Bezplatné offline terénní mapy přímo v hodinkách
  • Plánujte trasy v aplikaci Suunto s tepelnými mapami pro konkrétní sport a informacemi o typu povrchu silnic a synchronizujte je s hodinkami.
  • Nejlepší baterie na trhu: Až 85 hodin s nejlepší přesností, 500 hodin v režimu Tour a 60 dní při každodenním používání.
  • Solární nabíjení ve variantách Titanium Solar poskytuje nejméně o 30 % více energie ve slunných dnech.
  • Špičková přesnost zajišťovaná dvoupásmovým systémem GNSS
  • Předpověď počasí, údaje o nadmořské výšce na bázi kompasu a barometru a bouřkový alarm vám pomohou udržet si přehled o svém okolí
  • Robustní sportovní hodinky s lisovanými tlačítky a velkým displejem o velikosti 1,4"
  • Vyrobeny se safírovým sklíčkem, z nerezové oceli a čtyři modely s titanem 5. třídy.
  • Hmotnost: titanový model 74 g a ocelový model 86 g
  • Vyrobeno a navrženo ve Finsku se 100% využitím obnovitelné energie
  • Plně kompenzované uhlíkové emise v rámci projektu obnovy lesů Tree-Nation s ověřenými uhlíkovými jednotkami (ověřeno mezinárodním ověřovacím programem zajišťujícím kvalitu projektů kompenzace uhlíkových emisí)1
  • Testováno podle nejvyššího military standardu odolnosti (MIL-STD-810H)
  • Sledování denní aktivity: kroky, srdeční tep, spánek, kalorie, stres a další údaje
  • Aktualizace softwaru vzduchem
  • Vodotěsnost do 100 m
  • Na výběr 97 různých sportovních režimů a možnost vytvoření vlastních režimů

V kombinaci s aplikací Suunto a velkým množstvím partnerských služeb poskytuje Suunto Vertical uživatelům široký výběr možností přizpůsobení a pokročilých tréninkových nástrojů. Novinkou v aplikaci Suunto je Training zone, kde mohou uživatelé sledovat svou tréninkovou zátěž, pokroky, regeneraci a analýzu spánku a využívat tréninkové poznatky od trenéra Suunto coach využívajícího umělou inteligenci. Partnerské služby, jako jsou Strava, Training Peaks a Komoot, vás propojí s komunitou a inspirují k soutěžení a zážitkům.

Hodinky Suunto Vertical budou k dispozici v osmi různých verzích, čtyři modely vyrobené z nerezové oceli (599 € / 14.390,– Kč) a čtyři modely vyrobené z titanu se solárním nabíjením (799 € / 19.190,–).

Hodinky budou na vybraných trzích k dispozici k předobjednání od 9. května a ke koupi od 16. května 2023.

O společnosti Suunto: Symbolizujeme dobrodružství. Průkopnické objevování je v naší DNA od roku 1936, kdy se finský orientační běžec Tuomas Vohlonen rozhodl vytvořit přesnější kompas a následně vynalezl novou metodu výroby kompasů plněných kapalinou. Dnes je Suunto na špici v oblasti designu a inovací sportovních hodinek, potápěčských počítačů, kompasů a digitálních služeb, které využívají dobrodruzi po celém světě.

Jsme hrdí na to, že výrobky Suunto vydrží i náročné zkoušky, ale zároveň jsou navrženy s každodenní estetikou, která odráží naši severskou identitu. Sídlo a továrna společnosti Suunto jsou stále ve Finsku.

www.suunto.com


1 Tree-Nation

2 https://www.gov.uk/…factors-2022

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

komerce 09.05.2023 17:00:24

Někteří lidé se rozhodnou číst nudné produktové novinky – toto je pro ty, kteří si vybrali dobrodružství. Suunto představuje nový model Vertical – GPS hodinky pro dobrodružství, které jsou vybaveny bezplatnými offline mapami, solárním nabíjením a bezkonkurenčně dlouhou výdrží baterie.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.