Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Jak se obléct na zimní běh? Zde je devět top kousků značky Kiprun

Jak se obléct na zimní běh? Zde je devět top kousků značky Kiprun
foto: Decathlon

komerční prezentace | 10.12.2023 | přečteno: 1472×

Pro běh v zimě není důležitý jen tréninkový plán, ale také správné oblečení. Zimní období klade na běžce specifické nároky, které je třeba zohlednit, abyste se kvůli nemoci nemuseli rozloučit se svojí vydřenou formou. Představujeme kolekci produktových tipů, které jsou z běžecké nabídky Decathlonu v chladném počasí velmi oblíbené a podrží vás při zimních výbězích.

Než si ukážeme konkrétní produktové tipy, které by se vám mohly hodit, řekneme si základní pravidla oblékání na běh v zimě. Pokud jste ostřílený běžec, který přesně ví, co mu v zimě vyhovuje a jaké vrstvy zvolit, můžete tuto část směle přeskočit. Začátečníkům rádi pomůžeme:

  • Buďte jako cibule aneb vrstvy jsou základ

Jedním z klíčových aspektů zimního běhu je umět správně vrstvit oblečení. První vrstvu tvoří funkční termoprádlo, jehož hlavní funkcí je odvádět pot. Základní vrstva by nikdy neměla být příliš silná, aby se nezhoršila její schopnost odvádět pot pryč od těla. Následuje hřejivá vrstva a pokud je nízko pod nulou nebo prší, pak přidejte ještě třetí vnější ochrannou vrstvu. Neberte si na sebe tlusté vrstvy, rychle se zpotíte a prochladnete. Pořád myslete na to, že materiál by měl být schopen dobře odvádět pot.

  • Jako by se nechumelilo

Oblečte se tak, jako by bylo o 10 stupňů více, než venku reálně je. V extrémním chladu toto pravidlo může znamenat tvrdý start, ale vydržte, brzy se zahřejete. Pokud na sebe oblečete spoustu vrstev, začátek bude sice příjemný, ale po čase se během pěkně zpotíte.

  • Pět minut pekla

Způsob oblékání je velice individuální, záleží na vašem tempu, pocení apod. Správně zvolené vrstvy oblečení ale poznáte tím, že na začátku běhu cítíte chlad a asi po 5 minutách se cítíte pohodlně. Kolik vrstev potřebujete – jestli dvě, tři nebo čtyři – je individuální zkušenost, kterou si budete muset vyzkoušet. Hlavně vydržte!

Zimní kolekce od značky Kiprun

Decathlon pro vás má připravené produkty, které jsou speciálně navrženy pro běhání v zimním období. Rádi bychom vám představili některé z nich:

Běžecké tričko Skincare:

Model Skincare najdete ve třech provedeních: s krátkým rukávem a dvě s dlouhým, z nichž jedno je více zateplené a druhé (Skincare Light) je tenčí a lehčí. Díky technologii body mapping je materiál utkaný podle zón pocení. Vyrábí se v bezešvém provedení, díky čemuž se snižuje tření a podráždění pokožky. Na dotek jsou trička lehoučká, hebká, a přitom skvěle odvádí pot a udržují teplo. Doporučujeme jako ideální spodní vrstvu, která funguje jako druhá kůže.

Cena: 599 Kč (dlouhý rukáv), 479 Kč (krátký rukáv)

Běžecké tričko Kiprun Warm Light:

Toto tričko s dlouhým rukávem je navrženo tak, aby perfektně odvádělo pot, proto má prodyšné části na hrudi, v podpaží a na zádech. Může být ideální jako 1. vrstva oblečení pro běžce, kteří se zrovna chystají na rychlejší tempa. Střih není tolik upnutý, aby umožňoval volný a plynulý běžecký pohyb, když budete běhat například svižné intervaly. Tričko má prodloužené rukávy a je vybaveno otvory na palce i na hodinky. Kapsička na klíče na levé ruce je další užitečnou vychytávkou

Běžecká bunda Kiprun Warm:

Letos se dámy dočkaly nové verze hřejivé běžecké bundy. Ženy zpravidla bývají zimomřivější, proto je materiál na celé přední části trupu prošívaný a příjemně hřeje. Pokud jdete běhat v teplotách nižších, než je 5 °C, pak by vám pod bundou mělo postačit dlouhé tričko. Myslete ale na to, že tato prošívaná bunda nemá větruodolnou nebo nepromokavou membránu. Slouží spíše jako 2. hřejivá vrstva. Díky elastickým dílům na bocích se bunda hezky přizpůsobí vaší postavě. V prodeji je také varianta pro muže, ta ovšem nemá tak hřejivou přední část.

Běžecká bunda Kiprun Warm Regul:

Softshellový materiál asi každý známe. Větruodolná membrána a vodoodpudivá úprava bundy Regul vás ochrání v drobném dešti nebo sněžení. Tenká podšívka z fleecu lehce hřeje. Do větších mrazů můžete využít odnímatelný límec, který chrání krk a dá se vytáhnout až k nosu. Softshell není tak prodyšný materiál, proto má bunda odvětrávací systém. Na zádech a na pažích jsou o něco prodyšnější díly a v případě potřeby využijte ještě dva postranní odvětrávací zipy. Rukávy mají dlouhé manžety, které kryjí ruce.

Běžecká vesta Kiprun Warm:

Vesta se od uvedení na trh stala velice oblíbenou nejen u příznivců běhu. Svým minimalistickým designem a jednoduchostí láká kdejakou sportovkyni. Je lehká a krásně hřeje po celém obvodu. Její střih a strečový materiál na bocích zajišťuje perfektní přilnutí ke každé postavě. Dokonalá volba pro každou ženu, která hledá funkční kousek univerzální pro jaro či podzim na běhání, ale také do města či na procházky.

Běžecké legíny Kiprun Warm:

Legíny Warm mají na přední straně stehen příjemný hřejivý materiál, takže si je můžete vzít bez obav do teplot nižších než 10 °C. Jsou šité s minimem švů pro omezení tření. Na telefon slouží praktická kapsa na zip vzadu. Spodní část nohavic je opatřena zipem. K dostání jsou hned v několika barevných variantách, které opět razí heslo “v jednoduchosti je krása”.

Kombo do opravdových mrazů

Trenér vás vyhání do krutých mrazů nebo dobrovolně vyrážíte do mrazivého chladu, abyste si užili přírodu bez davu lidí? Oboje chápeme a poradíme! V takových případech raději sáhněte po dvou vrstvách. Můžete si koupit jednoduché legíny Warm za 379 Kč, které mají z vnitřní strany hřejivý fleece po celém obvodu. Kdo má masivnější stehna nebo lýtka, pak jako druhou vrstvu ocení lehké nepromokavé kalhoty volného střihu, které chrání před deštěm i větrem. Pokud jste opravdu vášniví běžci, kteří běhají i v –15 °C, pak jako druhou vrstvu doporučíme spíše kalhoty na běžky Inovik 500, které perfektně chrání i před silným větrem. Z nohavic nemějte obavy, při běhu vás svým plandáním obtěžovat nebudou, kalhoty jsou zlatou střední cestou mezi upnutým a volnějším střihem.

Sháníte něco dalšího, třeba dárky k Vánocům?

Provedli jsme vás několika kousky běžecké kolekce, nabídka tím ale zdaleka nekončí. Prohlédněte si celou kategorii produktů na zimní běhání a nakupte si podle svých potřeb. Na výběr jsou běžecké rukavice, čepice, ale i spoustu dalších typů triček, mikin či legín. Podívejte se na dostupnost zboží na nejbližší prodejně proveďte rezervaci, která je zdarma a připravená do 1 hodiny. Můžete si také objednat cokoli z e-shopu na nejbližší prodejnu zdarma, nebo pak na odběrné místo či domů. Pokud by vám zboží nesedělo, nezapomeňte, že se zákaznickou kartičkou Decathlon máte až 365 dní na vrácení.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

komerce 10.12.2023 14:57:08

Pro běh v zimě není důležitý jen tréninkový plán, ale také správné oblečení. Zimní období klade na běžce specifické nároky, které je třeba zohlednit, abyste se kvůli nemoci nemuseli rozloučit se svojí vydřenou formou. Představujeme kolekci produktových tipů, které jsou z běžecké nabídky Decathlonu v chladném počasí velmi oblíbené a podrží vás při zimních výbězích.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.