Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Když dva dělají totéž, není to totéž. RAB je pro ty, kteří milují hory

Když dva dělají totéž, není to totéž. RAB je pro ty, kteří milují hory
foto: RAB/nalehko.com

komerční prezentace | 18.02.2024 | přečteno: 1132×

Miluji běhy cestou necestou, miluji značku Rab určenou pro ty, kteří milují hory. Čeká mne cesta na Moravu a na Slovensko představit naši novou kolekci. Pokaždé mám smíšené pocity. Služba je práce, čili něco, co slouží k obživě na úkor volného času s rodinou nebo koníčky. Cesta je něco, kde naopak všechen čas trávit chci. Mám být otrávený, že tam musím, nebo se těšit, že tam můžu?

Firemní Toyota doslova praská ve švech, světla prořezávají ranní tmu někde mezi Libercem a Olomoucí. Jedeme s kolegou Petrem prezentovat novou kolekci zákazníkům na Moravu a další den na Slovensko. Dalo by se říci, rutinní obchodní cesta. Přesto však není úplně obyčejná. Oblečení a vybavení, které nabízíme jsme si zamilovali a oba jej aktivně používáme. Já především při alpském lezení a skialpinismu, Petr značku Rab objevil díky dálkovým trekům „nalehko“. Oba jsme pak zapálení štrekaři, tj. běžci cestou necestou.

Setkávání se zákazníky je vždy příjemné, kamarádské – proto výše zmiňuji, že služebka není úplně obyčejná. Rádi se potkáváme s obchodníky, rádi klábosíme nejen o materiálech, nových péřových bundách. Hovor většinou sklouzne i k horám, běžkám, lezení. Vždycky se v očích objeví jiskra. I když… prezentovat filosofii Rab, ve které je velký kus horské etiky, férového přístupu a odpovědnosti k naší planetě, je často stejně emotivní jako popis běžeckého závodu nebo horského výstupu.

Když dělám itinerář služebky, vždy kalkuluji i se sportovní aktivitou. Když jedu s Petrem, jde se běhat. A tak po prezentaci v Popradu navštěvujeme partnerský obchod ve Starém Smokovci a pak, pak vybíháme do mlhy a fujavice směr Skalnaté pleso. Je pozdní listopad, cesta je pokrytá sněhem, pocitová teplota je pod nulou. Jsme zachumlaní do čepic, šátků, rukavic. V běžecké vestě cinkají nesmeky. I přes evidentní nepřátelství okolních živlů si lehký běh vychutnáváme a pod oroseným šátkem se často objevuje úsměv. Jsme v horách, můžeme práci kombinovat s tím co nás baví a možná tu vášeň promítáme i do té práce.

Díky skvělému vybavení od Rabu se cítíme jako v horské chatě s hořícím krbem. Vše funguje, jak má. První vrstva, triko Syncrino s mixem merino vlny a polyesteru, dostává pot od těla. Bunda Kinetic Ultra pouští efektivně vlhkost a část tepla ven, ale studený vítr a sníh se o bundu rozbíjí jako vlny o Skotské pobřeží.

Spoustu produktů jsme si oblíbili hned, na první pohled. Některé jsme museli řádně otestovat, a to například i při intervalech na dráze. Co opravdu oceňujeme, je účelovost, propracovanost a neuvěřitelná schopnost přijít se zajímavým nápadem nebo řešením.

Firmu Rab založil před více než 40 lety Rab Carrington, původně jako garážovou dílnu vyrábějící péřové spacáky a bundy. Během let se sheffieldská firma vyšvihla na pozici lídra v technickém oblečení a vybavení pro horolezce. Nekompromisní přístup, smysl pro detail, testování a špičkové technologie, tvoří prvotřídní produkty pro široké použití nejen v horách. V současné době patří Rab mezi top hráče na poli outdooru.

Jelikož většina lezců i ráda běhá, objevuje se v nabídce také ucelená běžecká kolekce Skyline. Logický krok pro firmu a lidi, kteří umí perfektně pracovat s materiály, střihy a kteří testují běžecké kousky z kolekce na skotské Vysočině.

Běžecká kolekce SkyLine nabízí vynikající kvalitu za atraktivní cenu a zároveň zaujme nadčasovým designem, který se odlišuje od technických konkurenčních značek.

Za zmínku stojí například ultralehká nepromokavá bunda Phantom Pull-on, která váží neuvěřitelných 90 g (velikost M). Přitom poskytuje plnohodnotnou ochranu před větrem a deštěm (díky 2,5vrstvému membránovému materiálu Pertex Shield). Spolu s kalhotami máte komplet, který splňuje požadavky do povinné výbavy na trailech a váží dohromady pouze 160 g. Ale hlavně vás spolehlivě ochrání před deštěm a větrem!

Povedenou součástí kolekce jsou i trička Sonic Ultra – velmi lehká, funkční a odolná, vhodná na běhání i v těch nejteplejších dnech. Navíc skvěle vypadají.

Naprosto geniálním kouskem běžecké výbavy jsou běžecké vesty Veil, v litráži 6 a 12. Díky použitému materiálu Monomesh je šasi vesty extrémně pevné, prodyšné a pruží pouze diagonálně. Vesta tak i po naplnění proviantem nepruží a skvěle sedí na těle. Najdete zde kromě obligátních soft flask lahví i dobře vymyšlený systém kapes na gely a doplňky, uchycení hůlek nebo zipovou kapsu na drobnosti.

Produkty Rab nejen sami testujeme a používáme, zpětnou vazbu dostáváme i od našich ambasadorů a stovek dalších nadšenců. Například vynikající běžkyně a multisportovkyně Maruška Zelená nebo speed alpinista Martin Zhoř si (nejen) běžecké vybavení od Rabu zamilovali.

Rab je také hrdým partnerem Psotkova Memoriálu. Horského běhu v Tatrách, který již 39 let připomíná památku Československých horolezců, kteří se nevrátili z Mt Everestu. Je to výjimečný závod na dvou tratích Basic (23 km) a Extreme (38 km), koná se vždy v polovině října a běžce zavede pod majestátní Kriváň nebo přes Bystrou lávku až do 2300 m nad mořem.

Sepsal Václav Novotný, produktový manažer projektu www.nalehko.com

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

komerce 18.02.2024 18:15:00

Miluji běhy cestou necestou, miluji značku Rab určenou pro ty, kteří milují hory. Čeká mne cesta na Moravu a na Slovensko představit naši novou kolekci. Pokaždé mám smíšené pocity. Služba je práce, čili něco, co slouží k obživě na úkor volného času s rodinou nebo koníčky. Cesta je něco, kde naopak všechen čas trávit chci. Mám být otrávený, že tam musím, nebo se těšit, že tam můžu?
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.