Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

TEST: Kiprun KS900 verze 2. Aneb když chcete pod nohama mech

TEST: Kiprun KS900 verze 2. Aneb když chcete pod nohama mech
foto: archiv behej.com

Michaela Jiráková | 03.04.2024 | přečteno: 1137×

Těšit se na každý běžecký i neběžecký krok s polštářem pod nohama? To se stalo po vyzkoušení těchto silničních bot, které umí zpříjemnit nejen trénink. KS900 2 – tak trochu neměkce zní nový hyper měkký ale parádní model tréninkových běžeckých bot Kiprun sportovního prodejce Decathlon.

Bota, která osloví každého běžce. Byť v jiném směru. O běhání teprve přemýšlíte a sháníte pohodlnou obuv do začátku, kterou využijete, i kdyby vás běhání nechytlo zrovna za srdce? Právě začínající běžec ji ocení pro většinu svých tréninků i závodů. Zaručeně to budou ty nejměkčí první kilometry a spolehlivá podpora pro nohy. A i když náhodou běhání pověsíte na hřebík, takhle extrémně pohodlné kroky si nenecháte ujít ani v každodenním životě a do botníku se pro ně budete rádi vracet.

Nebo jste naopak zkušený vytrvalec a potřebujete motivaci na další kilometry? Perfektní parťák na dlouhé asfaltové tréninky. Měkký došlap, který jde ruku v ruce s tvrdým povrchem nejen v objemové přípravě. Bota přilne k povrchu a spolehlivě drží za sucha i za mokra. Nohu netíží ani hmotnost obuvi, která je v pánské verzi okolo 300 g a v dámské verzi okolo 250 g.

Začali jste, vytrvali jste a teď zrychlujete? Vidíte se jako ambiciózní sprinter či profík s botníkem plným karbonu? V tom případě jste narazili na pravý opak, který však potřebujete na regenerační běhy a výklusy po těžkém tréninku. V tomto modelu neočekávejte zrychlení, ale hledejte spolehlivou oporu i pro bolavé a citlivé nohy.

Až neuvěřitelná měkkost díky vylepšené pěně MFOAM, kterou výrobce již použil u předchozích modelů. To je klíčová technologie mezipodešve a jednoznačně největší lákadlo bot již od prvního pohledu. Extrémně vysoká pěna zajišťující kombinaci pohodlí a stability, ale zároveň dobrou přilnavost a odpružení, zkrátka vlastnosti, které potřebuje v určitém okamžiku každý běžec.

Nevýhodou maximální měkkosti může být horší odolnost materiálu a celé boty. Ale jako doma se rozhodně cítí spíš na silnici než v terénu, takže na ně čeká přece jen méně nástrah a odolnost tady tolik netrpí. Těžko říct, co takové tlumení vydrží v případě těžšího běžce. Na druhou stranu právě to uleví více zatěžovanému aparátu.

Taky máte tak rádi ten pocit při ulehnutí do čerstvě ustlané postele? Přesně to připomíná obouvání těchto bot, které zpříjemňuje hlavně silně polstrovaný jazyk i okolí paty a nártu. Znatelnou nevýhodou může být chybějící poutko v patní části, což bývá u většiny běžeckých bot již standardem.

Světle laděná barevná provedení odpovídají jemnosti boty. Pánské velikosti se nabízí pouze v jedné, zelenkavé, barvě a dámské k tomu navíc v růžové. Všechny se vyznačují středním dropem 6 mm, což přidává na univerzálnosti boty pro velké spektrum běžců. Šířka boty je také velice přizpůsobivá a díky polstrování obepne úzké a zároveň se povolí i širšímu chodidlu. Popisek bot není zavádějící a s cenovkou 3 299 Kč v době svého uvedení tak maximálně splňují očekávání.

Jak už z recenze i popisu boty vyplývá, v pořadí již druhý model běžecké boty KS900 se hodí zejména na dlouhé a pomalé běhy, mezi které se řadí i regenerační běhy nebo výklusy po tréninku nebo třeba pomaleji pojatý maratonský závod, když víte, že vás zítra čeká další běh. KS900 nabídnou oproti obdobným objemovkám jiných značek pohodlí a měkčí a příjemnější došlap. Nejsou na tréninky, kde do toho chcete občas šlápnout. A jsou fakt měkké, specifické. Není divu, že řada testerů si je chválí pro jejich péči o chodidla. A pořád jsme na ceně lehce přes tři tisíce korun!

Hodnocení: 95 %

Klady:

(+) mimořádně měkké

(+) extrémně příjemné a pohodlné nejen na běh

(+) maximální tlumení

(+) dobrá přilnavost k povrchu i za mokra

(+) výtečný poměr cena vs. kvalita

Zápory:

(-) chybí poutko na patě

(-) méně odolný materiál

(-) životnost boty u těžších běžců

Pozn.red.: Test vznikl na zakázku pro firmu Decathlon. Zadavatel nikterak nezasahoval do průběhu testování ani výsledného textu.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

mjirakova žena 03.04.2024 10:24:13

Těšit se na každý běžecký i neběžecký krok s polštářem pod nohama? To se stalo po vyzkoušení těchto silničních bot, které umí zpříjemnit nejen trénink. KS900 2 – tak trochu neměkce zní nový hyper měkký ale parádní model tréninkových běžeckých bot Kiprun sportovního prodejce Decathlon.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.