Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

NALEZENO NA WEBU: Juantorena byl jen jeden

NALEZENO NA WEBU: Juantorena byl jen jeden

Mirek Hasal | 04.07.2008 | přečteno: 7955×

Nedávno jsem získal fotografii, která mě inspirovala najít něco o úžasném Albertu Juantorenovi, světovém rekordmanovi a olympijském vítězi z Montrealu na 400 a 800 m, dnes předsedovi kubánského olympijského výboru.

Velkou část svého dětství jsem strávil s rodiči na Kubě, kde uvedená fotka vznikla. Byli jsme se podívat na lehkoatletických závodech a prostě jsme ho potkali před stadionem, když vystupoval ze svého vytuněného Žigulíku, vzor LADA 1600 – já jsem ten větší po Mistrově pravici.

Na YouTube jsem pak našel video z roku 1982, kdy se v Havaně konaly Panamerické hry. Juantorena při štafetě na 4×400m přebírá na posledním úseku s obrovskou ztrátou, aby pak Jamajčanovi ukázál z dálky záda…


Pozn.: Videa jsou přebírána z volně dostupných zdrojů na internetu vložením HTML kódu nabízeného příslušným webem. Žádné z těchto videoukázek nejsou stahovány přímo z behej.com či behy.cz.

Neváhejte a přidejte i vaše úlovky z brouzdání po internetu. Zasílejte tipy na redakce@behej.com nebo je můžete přímo vložit do komentářů pod článkem.