Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Na Silvestra na běžecký mejdan do Ústí

Na Silvestra na běžecký mejdan do Ústí
foto: Miroslav Alexa

Petr Kostovič | 15.12.2010 | přečteno: 2396×

Běžeckých závodů bylo v poslední době v regionu Ústí nad Labem jako šafránu. To se chystá změnit parta tamních běžeckých nadšenců v čele s ultramaratoncem Michalem Weissem. Po netradičním říjnovém Forum maratonu na střeše obchodního centra přicházejí v závěru roku s běžeckou jednohubkou, kterou nazvali Silvestrovský běžecký mejdan. Na co se mohou na této běžecké party její účastníci těšit?

Celé silvestrovské běžecké odpoledne, které se koná v Městských sadech a prezentace k němu začíná v 13:30 hodin, bude ve znamení magického čísla letopočtu 2011. Prim bude hrát hlavně číslovka jedenáct.

Připraveny jsou závody s názvy Běh na 2011 metrů aneb doběhněte si do nového roku 2011, Silvestrovský double na trati o délce 4022 metrů a dětský Silvestráček na 201,1 metrů určený pro děti do dvanácti let. Dětská trať je vyměřena na cílové rovince. V ostatních závodech se běží na mírně zvlněném okruhu o délce jednoho kilometru. V polovině trasy běžci překonají stylový dřevěný most. A proč právě běžecký mejdan?

„Již samotný silvestrovský den k takovému názvu svádí. Ale posuďte sami. Hrát bude reprodukovaná hudba, celým odpolednem provede účastníky a diváky moderátor David Cihlář, který udělal báječnou atmosféru při říjnovém Forum maratonu, na trati bude běžce povzbuzovat skupina bubeníků z Dětského domova v Tisé a navíc bude k dispozici i vitamín B dodaný místním pivovarem. Pro běžce zdarma. Abychom zůstali u zmíněného magického čísla, samozřejmě půjde o jedenáctku. Každé dítě, které dokončí závod, dostane malou sladkost. A když to všechno sečtete, vydá to na slušný silvestrovský mejdan,“ říká Michal Weiss z pořadatelské­ho týmu.

A další dávku pivních vitamínů najdete v cenách pro nejlepší i v závěrečné tombole, která bude následovat po vyhlášení výsledků, a v níž nebude chybět ani šampaňské pro půlnoční přípitek. Občerstvení ve formě vybraného teplého nápoje (svařené víno, káva či čaj) a obloženého chlebíčku je pro závodníky zajištěno v restauraci Granada, kterou najdete v těsném sousedství trati závodu.

„Příjemné prostředí restaurace láká k posezení a je tak blízko trati, až mám strach z toho, že do cíle dorazí nižší počet závodníků než kolik jich odstartuje,“ říká s nadsázkou Michal Weiss.

Každý účastník závodu obdrží navíc slevovou poukázku do ústeckého sportovního obchodu Hervis, který věnoval i ceny pro vítěze.

Důvodem k účasti však nemusí být jen lákadlo v podobě cen či tomboly. V Ústí se těší na všechny běžce, kteří se prostě přijedou rozloučit s běžeckým rokem 2010 a popřát si vzájemně vše nejlepší do toho nového.

Mrazivá zima se spoustou sněhu se nevyhnula ani severu Čech a tak pořadatelé doporučují zvolit k závodu kvalitní krosovou obuv. Pod vrstvou čerstvého sněhu je na trati ledová krusta. Aktuální zpráva o stavu trati bude zveřejněna před závodem na jeho webu.

Více informací o Silvestrovských bězích v Ústí nad Labem včetně propozic a možnosti on-line registrace najdete buď v termínovce na behy.cz nebo přímo na webu závodu. S registrací neváhejte, prvních 50 přihlášených běžců obdrží jeden z výtisků časopisu Běhej.


WEB ZÁVODU

ÚDAJE O ZÁVODĚ V TERMÍNOVCE NA BEHY.CZ

Anketa

Najdete o letošním Silvestru ve svém programu místo na běh?

Celkem hlasovalo 18 uživatelů.

Komentáře (Celkem 1)

Nalezené položky: 2 První Předchozí | 1 | Další Poslední

PetrK muž 15.12.2010 07:47:50

Běžeckých závodů bylo v poslední době v regionu Ústí nad Labem jako šafránu. To se chystá změnit parta tamních běžeckých nadšenců v čele s ultramaratoncem Michalem Weissem. Po netradičním říjnovém Forum maratonu na střeše obchodního centra přicházejí v závěru roku s běžeckou jednohubkou, kterou nazvali Silvestrovský běžecký mejdan. Na co se mohou na této běžecké party její účastníci těšit?
Odkaz na článek

avatar

Praha

Celkem 24 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:43:12 (1995)

APACHI.CZ muž 21.12.2010 16:32:30

Weiss je nespolehlivy poradatel – neplatic.kompletne jsme mu technicky zajistili letosni forum maraton a vysledek? Misto zaplaceni nejdrive sliby a pak uz nic.dela jenom ostudu.hanba vsem kdo s nim presto ze to vedi spolupracuji na dalsich akcich.dalsi podvod?

Motto: Servis pro pořadatele sportovních akcí
Nalezené položky: 2 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.